Bolest hráze. Může být špatně zašitá?

nock
10. srp 2023

Zdravím, jsem skoro 8 měsíců po porodu a stále při pohlavním styku mám bolesti hráze jako kdyby mi ji zašili špatně. Jako kdyby moc zmenšili otvor (hrázi) na gynekologii když jsem byla po sestinedeli a řekla ze mě to furt hrozné bolí tak jsme slyšela jen to ze to mám zahojeny ze mě to určitě nebolí nebo ze mě to bolet nemá žen jsem proste zahájena a tím skončila diskuze. Myslela jsem si ze je to psychicky nebo se to ještě víc zahojí ale už je to taková doba a šiček se to trochu zlepšilo uvnitř ale hráze je furt stejná a nic moc se nezměnilo. Nevíte kam se mám obrátit? Muže být špatně zasita? Díky nekomfortu a bolesti se sexu s partnerem vyhýbám ale nejde to takhle pořad. Není to nic příjemného....

trilien
10. srp 2023

@nock môže to byt hormonálne, vymizne to po ukončení kojenia. Pokial to nie he ten prípad, skusila by som skontaktovať fyzioterapeutku, ktorá SŠ špecializuje na panvové dno a hrádzu, tehotenske a potehotenske cvičenia a pod. Niektoré sa skutočne v tejto oblasti pravidelne školia a vedia pomôcť.

chlapecektehu
10. srp 2023

@nock ahoj, můžu tě naprosto uklidnit, protože mám to stejný a jsem rok a sedm měsíců po porodu syna. Šitá jsem byla jak ve vnitř tak jsem měla i nastřihnutou hráz. Řešila jsem to už v porodnici a pak i na gyndě. Jako výsledek jsem se dozvěděla že tam nic špatně není a že mám jenom malou jizvu která nepůjde ani vidět.

swan42
10. srp 2023

@nock
@chlapecektehu
Holky, zadnej doktor vam nerekne, ze to sesil hur nez diru na teplakach... bohuzel...
Opravdu doporucuji fyzioterapeuta, ktery se na to specializuje a masaz hraze s vhodnym olejickem. Mohlo by to trochu povolit...
Bohuzel jizvy nejsou elasticke a bohuzel nejste zdaleka jedine s takovymi (dozivotnimi) problemy...

jana_zofie
10. srp 2023

Taky ti věřím. Já ji třeba měla nastřiženou jen malinko a sešitá i srostlá je podle mě taky pěkně, navíc jsem pak bez poranění porodila ještě syna, leč... Prostě při některých polohách to není takové komfortní, cítím ji a lehce mě to tam bolí. Tím jak je to u mě málo, tak mě to prakticky neomezuje, za což jsem ráda, ale jak říkám, já to měla malinko a mám to opravdu pěkné, takže si umím představit, že to někomu doslova ničí intimní život. ☹ Radu bohužel nemám.

nock
autor
10. srp 2023

@chlapecektehu nejde o jizvu

nock
autor
10. srp 2023

@jana_zofie mě pravé nebolí přímo jizva ale spis na druhé straně směrem dolu úplně mimo jizvu