Candibene species, jak se jí zbavit?
ženy prosím o pomoc. od května válčím s kvasinkou. konkrétně se jedná o candibene species. moje dr. mi opakovaně na to dala klion - D 100. prý na to nic jiného není. zatím to nezabírá. potřebuju se toho setřepat, protože se mi podařilo konečně ukecat manžela na naše poslední KET a čím víc se to protahuje, tak se bojím, aby nezařadil zpátečku... 🙂
děkuji moc za všechny rady...
@lnk - už fakt nevím, je to už dost let. Ale minimálně je divné, že dostáváš pokaždé to samé, na kvasinky je víc druhů léků, čípky nebo tobolky. Mně alespoň dr. říkal, že je potřeba po dvou nebo třech přeléčeních zaváděcími tabletami nebo čípky dát něco jiného. Protože kvasinky se stávají odolnými na tu určitou léčivou látku...
Ale můžeš se zkusit zeptat svojí doktorky na ty tabletky na "odkvasinkování"... Teda můj dr. říkal zásadně "odplísnění" 😀 .

@lnk - já jsem před 8 lety dostala na opakovanou kvasinkovou mykozu nějaké tablety, braly se ústně, už si bohužel nepamatuju jejich název, ale bylo jich tuším celkem 8 a nějak se počítaly přesně dny, kdy se mají brát. Pojišťovna je nehradila, jedna tableta stála kolem stovky. Od té doby jsem měla kvasinkovou mykozu asi 2x. Doktor mi tenkrát říkal, že pokud je to opakované, tak nestačí dát jen zaváděcí tablety, ale kvasinka se v těle drží na více místech a je důležité se jí zbavit v celém těle. Mně to opravdu zabralo a jsem ráda, že jsem do toho šla.
Jo a ještě navíc mi říkal, pokud je kvasinková mykoza opakovaně je dobré na to dát pokaždé něco jiného, protože kvasinka se stane na určitý druh léku odolná a už na ni nezabírá...