Chlamydie. Kdo máte zkušenosti?

aselluska
29. črc 2019

Ahoj, holky, vy co jste měli, a máte více info. Jaká je pravděpodobnost přítomnosti chlamydií? Nijak se neprojevují. Před cca 10ti lety neustálé záněty močových cest. Po letech ustaly. Do dneška proběhlo minimálně 5 léčeb silnými antibiotiky ( předepsány na jiný problémy) např. jiné záněty gynekologické, zánět dásní, a jiné bakteriální infekce. Jinak zhruba 1x za rok byla antibiotika předepsána. Od doby užívání této spousty antibiotik vyměněn letitý partner. Stálý partner jedině s kondomem. Jaká je tedy pravděpodobnost, že by byly přítomny? Předepsaná antibiotika se dají použít na léčbu tohoto problému. Je tedy možnost, že by byly stále přítomné po takové náloži antibiotik?

cuuza
29. črc 2019

Nech si udělat testy a uvidíš.

aselluska
autor
29. črc 2019

To není dotaz pro mě, samozřejmě že testy je jediný způsob jak to zjistit, ptám se na zkušenosti.

lery92
29. črc 2019

@aselluska Na léčbu chlamydií se většinou předepisují ATB dle citlivosti .Nejčastěji Azytromycin , Azytrox 500 ... Ovšem nedávají se po 24 hodinách,ale celkem ve vysokých dávkách .Poněvadž tyhle mrchy vyhladit jde ale stěží .
Rozhodně neplatí , že jakékoliv ATB vyhladí vsechny patogeny .A navíc i kdyby , vtip je v úplně jiným dávkování

V tvým případě bych normálně zašla na gyndu , svěřila se s problémem a oni ti udělají stěr ...budeš mít tak 100% jistotu .

urtica
29. črc 2019

Zkušenost mám takovou , že nález v moči i v krvi byl negativní, prokázány byly až stěrem z čípku. Nasazen Azytrox - brali se tři tablety po týdnu a jak už tu bylo řečeno - byla to nálož, bylo by po něm strašlivě zle, s každým dalším to bylo o něco horší. Od té doby (už je to 13 let) proběhlo asi 5 kontrolních stěrů - všechny byly negativní, ale určité problémy zůstaly (možná zůstaly srůsty?).

aurelie34
29. črc 2019

@aselluska jinak než testem to zjistit nejde. Klasická antibiotika na to nezabírají, je úplně jiné dávkování. Mám to teď čerstvě za sebou. Přišlo se na to náhodou a byl mě a partnerovi nasazen Azitromycin 500 s tím že první den jsem vzala dvě tablety najednou a další den jednu. U mě to bylo ještě komplikované protože jsem těhotná. Tak že velký strach infekce a potratu kvůli atb. Ale naštěstí je vše v pořádku. Pokud máš na chlamydie podezření zajdi za genekologem a on udělá stěr. Není moc dobré si s tím zahrávat.

lery92
29. črc 2019

@urtica jo většinou se po tom zjizví tkáň , z gyn . hlediska to způsobí neplodnost , zabetonuje to vejcovody , těhotným to dokáže ,, sežrat " celej čípek .

Je to ,,bezva sranda " , paradoxně ne zcela ojedinělá ...

aselluska
autor
29. črc 2019

Mě se díky bohu dotaz netýká ( teda aspoň doufám). Kolegyně se svěřovala celkem vyklepaná, že jí urolog na toto upozornil a má si dojít stěry. Je to celkem hypochondr a věčně sedí u lékaře a vyškemrá si antibiotika. Proto se ptám, když je dá se říci stále pod antibiotiky, je ta možnost. Díky za odpovědi.

urtica
29. črc 2019

@lery92 Já měla asi obrovské štěstí, protože jsem měla masivní tři čtvrtě roku neléčený zánět (gynekoložka mě třikrát poslala pryč s tím, že jsem hypochondr) a i přes chronické bolesti, které od té doby mám, jsem s otěhotněním neměla problém...

blondynka400
29. črc 2019

@aselluska jak už tu bylo psáno, běžné ATB chlamydie rozhodně nezničí. Bohužel jsou to mrchy, co přežijí hodně... Ono se umí i hodně zavrtat, takže běžně ze stěru ani nemusí být poznat. Člověk si myslí, že je ok a přitom není.

aselluska
autor
29. črc 2019

Neříkám, že jsem o tom nikdy neslyšela, ale nějak jsem se nepátrala co to přesně je, až teď, jak z toho byla chudinka vyjukaná jsem si to googlila. Asi to bude znít blbě a nesouvisí to s tím, ale uplně se z toho drbu.

blondynka400
29. črc 2019

@aselluska tak si nech na gynekologii udělat stěr a budeš mít klid.... 🙂

mel24
28. srp 2019

Ahoj, můžeš zkusit ještě domácí test od Hartmannu, než zajdeš k lékaři. Výsledek je hned a je spolehlivý.

aselluska
autor
28. srp 2019

Ahoj, dík za reakci, ale já žádně chlamydie nemám. Už jsem to tu neměla sílu vypisovat a pořád dokola to opisovat, když nikdo nečte příspěvky výše. Mě dělali vyšetření už dávno kvůli srůstům, které takto mohou vzniknout, ale výsledky byly negativní. Už je to rok. Ptala jsem se na kamarádku.