icon

Chronický zánět močových cest

bennye
Včera v 19:42

Ahoj holky,
dneska večer jsem skončila na pohotovosti. Za poslední rok mám infekci počtvrté. Krev +++ a bílkoviny ++. Mam celkem bolesti a užívám antibiotika. Strašne me to unavuje a ničí život. Vždy po 3 měsících zánět. Psala jsem dr. jestli by bylo možné se objednat k urologovi. Mam strach, porad se to vrací a uz nevim, co si mam kupovat za přípravky. Nemáte prosím nějaké rady nebo zkušenost ? Manozu piju a lichořeřišnici také každý den, ale přesto dnes takové výsledky. Uz nevim, co mam dělat.
Dekuji

zuzkasim
Včera v 20:03

Nechat udělat kultivaci, můžeš mít bakterii, kterou má i partner a můžete si ji předávat. Klasiku jako bavlněné prádlo, neprochladnout, utírat se zepředu dozadu, jít se vyčurat po styku, to určitě znáš. Jinak bakterie milují cukry, dá se pomáhat i stravou, zařadit jogurty, dbát právě na správné osídlení střev a vyřadit cukry, to posiluje imunitu. Mě v tomto při problémech hodně pomohla gynekoložka, jinak bych se taky objednala na urologii.

veronicka89
Včera v 20:14

Me prijde i casto ze maji problemy zeny nevernych muzu , nebo ty co se dole extremne moc cisti 😅a ted pojdte zas do me 😆

ladasva
Dnes ve 03:49

Každopádně odborné vyšetření urologie s kultivací. To, že se Vám i přes antibiotika záněty vrací není normální a lékař by to měl vědět a hledat jinou cestu. Viz výše - zamyslet se nad stravou, dostatek tekutin. Po každých ATB přeléčit střevo probiotiky a prebiotiky. Zaměžit se i na střevní mikrobiom jako takový, dostatek vlákniny a kvašených potravin. jednou z příčin může být i větší pokles estrogenu, kdy se zhorší stav sliznic, tedy i vyšetření hladin hormonů.

anonym_a961d6
Dnes ve 04:55
@veronicka89

Me prijde i casto ze maji problemy zeny nevernych muzu , nebo ty co se dole extremne moc cisti 😅a ted pojdte zas do me 😆

@veronicka89 Souhlasím, jen bych k tomu dodala, že na to trpí ženy, které mají rády sladké, nejvíce diabetičky, tam je to dáno diagnozou. Pokud jí lékař dá další antibiotika a neřeší příčinu, je to špatně.

gerzovajana
Dnes v 05:55

Na tohle je lepší urolog než obvodní. I když je to nepříjemné, přece jen bude vědět.

anonym_65495f
Dnes v 06:05

Já na ně trpěla strašně dlouho a ne, nebylo to nevěrným chlapem ani nadměrnou hygienou 😀, byla za tím potravinová alergie. Jakmile jsem alergen odhalila a vyloučila ze stravy, záněty ustaly.

veronicka89
Dnes v 06:08
@anonym_65495f

Já na ně trpěla strašně dlouho a ne, nebylo to nevěrným chlapem ani nadměrnou hygienou 😀, byla za tím potravinová alergie. Jakmile jsem alergen odhalila a vyloučila ze stravy, záněty ustaly.

@anonym_65495f hlavni je vyrušit přičinu 😅!