Gynekologický problém. Zajít opět k dr.?

14. led 2021

Zdravím prosím vás v loni v červenci jsem byla na gynekologii na roční kontrole a dr mi řekl že mám čípek hodně vpředu leze mi ven z pochvy tak mi napsal vitaminy a mám cvičit na míči.tak cvičím snažím se jíst zdravěji ale moc to nejde.a poslední dobou je to horší a horší snad čípek mi leze ven a už je to fakt nepříjemný když jdu na malou a čípek je úplně venku nebo když jdu po schodech je to hodně nepříjemný.uz nevím jak to mám řešit.dr mi říkal že kdyby cvičení nepomohlo tak by mi odebral delohu,ale jsem mlada je mi 31 mám jedno dítě o to tak moc nejde.myslite že mám zajít k dr a říct mu to znova že to prostě nepomáhá a že to už je mi trapný.

amazonkajanik
14. led 2021

Není nějaká jiná možnost,než hned brát dělohu? Vypadá to,že klesá a tlačí na čípek. Ale to by se dalo nějak zachránit. Aspoň v to pro tebe doufám

levandule_k
14. led 2021

Možná zapracovat na technice cvičení, najít si kvalitní fyzio, které tohle umí, zpevnit správné svaly. Správně pracovat s dechem. Technika bývá u cvičení důležitá, hodně lidí cvičí blbě.

honeya
14. led 2021

Mně po porodu taky dost klesla děloha, doktor mi poradil pořídit venušiny kuličky a cvičit

hezz17
14. led 2021

Tak odebrani delohy je dost krajni reseni. Jak dlouho jsi po porodu? Pripadne jsoi na to specialiste, kteri prolaps delohy resi.

maaaadlaaaaa
14. led 2021

@honeya No taky ne napadly hned kuličky. Nemám žádný podobný problém, ale po porodu plánují takto cvičit. Zkusila bych cokoliv a třeba i nějakou alternativní léčbu a hodně bych si o tom nastudovala jak tomu pomoci. Hodně štěstí, snad nebude potřeba zákrok.

hezz17
14. led 2021
hezz17
14. led 2021

Deloha neni jen inkubator na mimino, ale produkuje nektere hormony. Jako odebrat ji holce v 31 letech, to mi teda prijde uplne mimo.

autor
14. led 2021

@levandule_k nemůžu precenovat své síly léčím se ještě se stitnou zlazou ceka mě operace. Cvičím určité cviky co mi dr dal.kulicky venusiny nechci přijde mi to ošklivé.zkusim ještě něco nastudovat ale vůbec nevím co jak si pomoci.odebiraji ji úplně normálně když nic nezabírá.hlavne že žena má dítě a druhé třeba nejde nebo jsou i jiné problémy.

autor
14. led 2021

@hezz17 jsem po porodu 4 roky vůbec jsem neměla nikdy žádný podobný problém až teď poslední 2 roky jsem poprvé si vsimla ale neřešila jsem to.

1772
14. led 2021

@hezz17 Děloha hormony neprodukuje, s tím problém není. Ale lze provézt operační výkon, závěs dělohy. V každém případě je vhodná konzultace případně u jiného lékaře nebo se stávajícím probrat jiné možnosti.
Tazatelka je opravdu dost mladá na toto radikální řešení.

maaaadlaaaaa
14. led 2021

Každý to má asi nastavené jinak. Mně přijde ošklivá operace a ne kuličky. Ty jsou dočasné a mohly by pomoci. Jakmile by mi hrozili vyjmutím nebo operací, tak já zjišťuji jiné způsoby jak to napravit a že do mě už kolikrát chtěli říznout. Jen je to složitější a delší cesta než operace. Pro mě je menstruace, děloha a další ženské orgány symbolem ženství a vyhýbala bych se v 31 operaci jak čert kříži. Šíleně jsem se trápila, když jsem rok neměla menstruaci a doktoři mi taky říkali takové věci jakože nic nepomůže. Pěkně mě to vycvicilo a vážím si toho, že funguji. Já to zažila v 24 a děti jsem mít nechtěla, takže to nebyl motor, který by mě hnal to řešit.

surikata131
14. led 2021

Jak píše @1772 , jsou i jiné operace na řešení tohoto problému, proč hned hysterektomie v tak mladém věku...

levandule_k
14. led 2021

Já jen vím, že v těle všechno souvisí se vším, správná technika u cvičení je naprosto klíčová. Stačí podsadit pánev nebo nebo nepodsadit pánev u některých cviků a cvičení můžeš o dost zeefektivnit nebo naopak to totálně zazdít. Navíc gynekolog není fyzioterapeut a ono i cvičení má svůj vývoj. Fyzioterapeut má v tomhle lepší přehled než gynekolog. Teoreticky ti může ti doporučit vhodnější cviky. U cvičení fakt nestačí, že ti gynekolog dal letáček.

Mezi námi občas vidím běhat lidi a někteří mají dost blbou techniku, vystrčenej zadek, jsou shrbení, strašně dupou...no zadělávají si tím na pěkné problémy.

V žádném případě neříkám, že máš cvičit víc, já tvůj zdravotní stav neznám, ale že si máš zajít na konzultaci s někým, kdo tomu rozumí, ale možná cvičíš naprosto správně.

Co ti přijde na venušiných kuličkách nechutné?

@maaaadlaaaaa souhlasím, vyzkouším vše, hlavně, když nebudu muset pod kudlu.

autor
15. led 2021

Děkuji všem když já na to nemám čas chodit po fyzio mám malé dítě teď řeším operaci a stehujeme takže mám hlavu úplně jinde musím si najít i jiné Dr ve městě skolku a pod já vím že asi už mít 2 dítě nebudu protože nám to nejde nevím jestli kvůli té zlaze a nebo kvůli manzelovo brání leku.nechranime se 3 roky a prostě nic u gyndare jsem se zminila a říkal že to může vyjít a nemusí.ale že ta deloha je na tehu špatná či co.uz je mi to fakt nepříjemné i manžel se toho vsimnul bojím se aby mu to třeba nevadilo či něco.venusiny kuličky asi zkusím když to vidím.rikala jsem manzelovi a ten se smál že si budu hrát a ne podporovat 😂ale když to vidím jak se to nelepší tak nevím co už dělat lepšího.ach jo jsem nad dně.🙁

hezz17
15. led 2021

No nic lepsiho jak kvalitni fyzio asi nevymyslis.se ctyrletakem az se da spohsta veci. Treba vzit ho sebou

surikata131
15. led 2021

Pokud chceš ještě dítě, tak pro to budeš muset něco udělat. Je možné, že nemůžeš otěhotnět právě kvůli tomu fyzickému problému, některé holky neotěhotní i kvůli míň závažným věcem, např zablokovaná kostrč, různé spasmy v oblasti pánve a s tím dokáže dobrý fyzioterapeut, který se této problematice věnuje, pomoct. Je to aspoň neinvazivní.
Po té operaci, kdy se to pánevní dno zvedne, nevím, jestli je ještě možné otěhotnět, nebo by se nejspíš minimálně ten efekt zničil. A po hysterektomii už to máš jasné...a taky to není jen tak, změní se anatomické poměry, taky můžou být nějaké problémy

autor
15. led 2021

@surikata131 nevím jestli chci když to takovou dobu nejde dávám naději ale nevím.je to možne že to nejde kvůli tomu.zkusim ještě ty kuličky popr ještě toho fyzio.snad to bude trochu ok. Ach jo děkuji.slysela jsem něco o sitce na děloze ale nevím jak by to fungovalo.

hezz17
15. led 2021

Je to popsane v tom odkazu, co jsem ti poslala.

levandule_k
15. led 2021

Určitě zkus fyzio, ono pokud už cvičíš nějakou dobu, tak už máš pěkný zvyk to dělat opakovaně. Teď to doladit, aby to bylo správně.
Jinak chápu, že jsi frustrovaná, když ještě řešíš problém se štítnou žlázou.
Já bych asi na tvém místě šla na konzultaci k jinému gynekologovi, kdyby mi ten můj chtěl v 31 sebrat dělohu a nenavrhl jiné řešení.

autor
15. led 2021

@levandule_k cvičím už pul roku.psala jsem mu meila a napsal že to půjde vyřešit aniž by sebral dělohu nabidl mi podvazani nějak z dutiny břišní.nevim jak. Gynekologa nechci měnit jswm sním Max spokojená chodím k němu od svých 16let.takze to ne. Je to popsane právě to podvazani nebo sebrani.ale já nevím zda budu mít druhé miminko.kdyz to nejde teď přes 3 roky první miminko jsme se taky dočkali až za 2 a půl roku.

levandule_k
15. led 2021

Ono to vyznělo tak, že když nepomůže cvičení, pak už zbývá jen odebrání dělohy. Tak pokud navrhuje jinou operaci, je to ok.

amazonkajanik
15. led 2021

@levandule_k taky jsem to pochopila jako jedinou alternatívu,kterou mudr nabízí. Třeba ségra přišla o dělohu v 38letech,jelikož jí už fakt špatně vycházely výsledky a bylo to buď děloha,nebo v budoucnu rakovina. Je po 2 dětech a varování bylo ještě před prvním dítětem,takže tam neměla už o čem přemýšlet. Ale v případě tazatelky se jedná o zajištění dělohy na svém místě a tím pádem pak nebude tlačit na ten čípek

autor
17. led 2021

@amazonkajanik docela se bojím operace i když jde jen o zavěšení nebo tak něco ten čípek mi děsně leze ven .uz fakt nevím jak pomoci si. Prý teď na tu operací nemůžu skrz covidu musím počkat.je to fakt divný pocit mít mezi nohami něco co tam pořád překáží.ach jo bože můj už aby vše bylo ok

amazonkajanik
17. led 2021

Hele radši to,než o dělohu v podstatě bezdůvodně přijít. Taky nemusím operace,v únoru jdu na kontrolu s rukou,která byla 2x operována a zas bolí. Ale jo,má bolet,je trvale poškozena,ale bolí ,jako před prvním zákrokem. Takže se bojím,zda se něco nepoto a nepůjdu zas pod kudlu.

levandule_k
17. led 2021

Já chápu, že čekat je frustrující a já taky chodím k doktorům s velkým sebezapřením, protože se bojím.

Ještě mě napadlo, že bys mohla k tomu cvičení přidat čaj z kontryhele (posiluje ochablé svalstvo dělohy) a sedací koupele z řebříčku. (Čaj nechat luhovat 20 minut.)

Více info tady.

https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

autor
17. led 2021

@amazonkajanik ale to je úplně něco jiného?😉teď se operace moc nedělají právě no já jsem taky objednaná na stitnou až na květen.levandule děkuji zkusím čaj ale kontryhel je pěkný hnus.je to asi na dlouhou trať vůbec nevím z čeho to může být?porad si to říkám

maaaadlaaaaa
17. led 2021

Tak zkus přímo kapky pokud ti čaj z kontryhele vadí.

amazonkajanik
17. led 2021

Operace jako operace,pokud se člověk obává. Pokud nemusím,nejdu k doktorovi vůbec,co jde,léčím sama.

levandule_k
17. led 2021

Fakt? Mně chutná 🙂 ale já mám hodně ráda bylinkové čaje. Na jaře ho zkus z čerstvých listů, pokud máš možnost to natrhat někde v čisté přírodě nebo na zahradě.