icon

Hamilton, mám si ho nechat udělat?

lucaaaaaaqa
16. říj 2017

Holky potrebuju radu :/
Hamilton mám si ho nechat udělat nebo ne? Nevím mám strach někdo říká ze to bolí někdo ze ne :/ tak vůbec nevím

Strana
z2
vladienka
16. říj 2017

@normalnimatka miminko to nevie, vobec nezalezi na miminku... dcere sa nechcelo ani za nic, nic nepomohlo.. skoncilo to sekciou a vdakabohu, nepresla by cestami, takze ak by som to nechala na prirodu, sme obidve ta tam....

barizna
16. říj 2017

mě Hamiltona dělaly, a vím že už nikdy víc .... po tomto ,,kroku´´ jsem měla bolestivé kontrakce a hrozně jsem krvácela- a stejně šla dcera až 27 hodin po něm 🙂... ale je to těžký- známá ho podstoupia taky a říkala že to ani necítila.

nafuka
16. říj 2017

já rodila po termínu i bez Hamiltona. Tohle si musí každá rozmyslet sama za sebe. Doktorka mi nabídla, že mi pomůže, ale já odmítla. Neřekla to přímo, ale mě to bylo jasné.

luckylee
16. říj 2017

@odula samozrejme.Stejne jak nekomu prijde prirozene nechat si prasknout vodu ikdyz na tom nic prirozeneho neni a taky to zavani pruserem.
Kazdopadne to pisu z vlastni zkusenosti ze na tom prirozeneho nic neni.Mi udelali Hamiltona pri rozjetem porodu ...od te doby akorat krvaceni,zadne prirozene cisteni a misto kontrakci jsem mela krece v podbrisku.Nepravidelne a neviditelne na monitoru.V zaveru 1.doby porodni tolik krve ze se i chlap vydesil.A navic ten hmat bolel jako prase.
A tedy...dva dny predtim jsem se na to ptala gynekologa,ze bych radsi nejdriv tohle nez vyvolani.No a on mi to razantne odmitl ze je to zasah do tela a rozhodne by se mel delat pri hospitalizaci kdy je zena pod dohledem protoze se tam pak muze spousta veci zmrvit.Ja si to v hlave urovnala ze opravdu necham synovi jeho tempo a porod at si ridi sam...no a pak jsem do sebe nechala hrabnout takovou mladou arogantni cuzou.No uz nikdy vi.😣

kaci11
16. říj 2017

@luckylee ono zalezi taky kdo ho dela a jestli to umi a ma s tim zkusenosti. Asi tato cuza to neumela a udelala vic skody jak uzitku. Me ho delala zkuseny porodnik a mu gyndar a bez problemu.

veronikav31
16. říj 2017

@luckylee Díky, ale vím sama jak to bylo a neměnila bych. Kdyby mimi ven nechtělo tak by ani Hamilton nepomohl, toto nebyl jediný problém v těhotenství. Hlavně přirozený porod byl započat-měla jsem klasické pravidelné kontrakce-tak jsem to myslela, otevřela jsem se na pár cm, pak už jsem se neotevírala, pak mě prdla plodovka-byla zelená a do toho jsem začala krvácet, byla jsem ráda, že jsem byla v nemocnici a šla jsem hned na císaře, protože jsem od rána blila jak amina a byla jsem vysílená, že bych klasický porod nezvládla, byla jsem ráda, že jsem ležela. A pro příště budu na Hamiltonem znovu uvažovat, pokud nebudu rovnou rodit císařem-to visí ve vzduchu, času do porodu moc nezbývá...

prcekverunka
16. říj 2017

@lucaaaaaaqa Nenechala bych si ho dělat..

lucaaaaaaqa
autor
16. říj 2017

@prcekverunka dekuju za reakci 🙂

nikoulinka
16. říj 2017

Necetla jsem ostatni prispevky, ale ma zkusenost - prenasela jsem, mudr. mi bez meho svoleni a vedomi, udelala hamiltona. Neskutecna bolest. Pak jsem i krvacela. K nicemu to stejne nebylo. Zacala jsem rodit az po tydnu.

sowelo26
16. říj 2017

Mě se ptali zda ho chci,byla jsem po terminu a zacal mi blbnout tlak.souhladila jsem,nebylo to moc prijemny,ale nejak vyrazne to nebolelo a dalo se to v pohode zvladnout.nicmene mi to stejne nepomohlo🙂

normalnimatka
16. říj 2017

jako mě fascinuje, kolik doktorů je dneska ještě schopnejch nic neříct a udělat takovejhle zákrok pacientoj...co to je do prdele za přístup a za drzost a aroganci a já nevim co všechno?
to je jak kdyby člověk přišel k zubařoj na preventivku a ten bez slůvka začal vrtat...nebo obvoďák píchnul injekci s bůhvíčím, protože ON, pán bůh si MYSLÍ, že je to tak dobře. do nebe volající.
nedělo by se to, kdyby to procento ženskejch, kterejm se to stane, nebylo přehnaně submisivní. udělat tohle doktorka mně, tak jí pěkně vynadám, už tam nevkročim a zmínim se na internetu..
a je úplně jedno, že někomu to pomůže. je úplně jedno, jestli jste za to nakonecy byly rády. tady jde o princip, o vykonání něčeho bez informovanýho souhlasu. (druhá věc je, že spousta doktorů k tomu souhlas má, aniž by řádně informovala o tom, co vlastně zákrok/léčba/postup apod. je zač se všema možnejma důsledkama)
velice smutný. s takovýmhle přístupem se nemůžeme divit, jak na tom český porodnictví je.

dzannett
16. říj 2017

Hamiltona mi delala dr v den porodu. Zabolelo hodne..udelala ho rano a dcerka byla vecer na svete.

veronikav31
16. říj 2017

@normalnimatka Mě se Dr. ptala zda mě jej může provést, věděla jsem co to je a co se může dít, proto jsem souhlasila.
A jinak naše porodnictví je na vysoké úrovni, neodsuzovala bych Hamiltona ani doktory, ale porody kleštěmi apd., bohužel některé nemocnice je praktikují dodneška a následky raději nevědět. Jo a když se to někomu nelíbí tak nemusí k doktorovi-žádnému chodit. Stejné je to na Slovensku a jiných státech a neřekla bych že tam jsou 100 let za opicema.Úmrtnost novorozenců je velice nízká,díky za české porodnictví

normalnimatka
16. říj 2017

@veronikav31
na vysoký úrovni je jen pokud se porovnává úmrtnost mimin a matek...to není úplně fajn porovnávání. jsou státy, kde je jen zlomek počtů císařů např. a úmrtnost je tam stejná nebo ještě lepší.
a hodně se ten přístup v různejch státech liší. není pravda, že tady je stejnej přístup jako v jinejch evropskejch zemích

veronikav31
17. říj 2017

@normalnimatka Řekla bych, že u nás v republice není tak vysoký počet císařů,pokud to není nezbytně nutné, pokud jej někdo má na požádání tak je to jeho volba, do toho nemáme ani jedna právo mluvit.Raději volit císaře než porod zvonem, kleštěma apd., nepřeju nikomu vidět ty následky,proto vím o čem mluvím, takové děti jsem viděla a raději nevidět.Pokud se někomu nelíbí naše zdravotnictví,nikoho nenutí tady rodit,pokud si myslíš, že péče je v jiných státech lepší, prosím,nikdo tě nenutí tady rodit a chodit k doktorovi.Znám spoustu holek-češek,co žijou v německu,anglii,ale jezdí rodit do čr, asi v něčem to bude a není to jen o porodu, ale celkově o péči během těhotenství, tady se chodí cca do 8 týdne tt na první kontroly, v těchto státech až déle,neřeší se sam.potraty,léky na udržení,screeningy

veronikav31
17. říj 2017

@normalnimatka Vyjmuto z odbornéhl článku:

V České republice se každoročně narodí přes 100 000 dětí, z toho asi čtvrtina císařským řezem. Od 90. let počet císařských řezů trvale stoupá, stejně jako je tomu v mnoha vyspělých státech.

„Při srovnání se západní Evropou se pohybujeme těsně nad průměrem, kde je pomocí císařského řezu provedeno 24,5 % porodů. Četnost císařských řezů v Evropě se ale v jednotlivých zemích výrazně liší. Nejnižší počty jsou evidovány ve Švédsku (17 %), naproti tomu nejvyšší má Kypr s 52 %. Vyšší četnost císařských řezů najdeme spíše na jihu Evropy – Itálie má například 38 %, méně je jich evidováno v severní Evropě (23 %). Celosvětově se císařským řezem narodí přibližně 19 % dětí,“ uvádí MUDr. Stanislav Martan, primář gynekologicko-porodnického oddělení v Nemocnici Neratovice.

lucie_91
17. říj 2017

@andrejka_je Podle mě je přenášení jen nějaký mýtus. Nikdo nevidíme do těla, nikdo jsme nestvořili svět, abychom věděli, jak je co "naprogramováno". Přála jsem si vždy porod, který začne opravdu sám od sebe, no snažím se proto domluvit chlapečkovi v bříšku, ať v tom 39.tt vyleze sám a splní mi tohle moje přání. Přání říkají "nech ho tam dokud nebude chtít sám", ale rozum říká "radši zavčas ven". A teď babo raď.

kaci11
17. říj 2017

@veronikav31 a to tech cisarskych rezu je spousta na pozadani,protoze zenske nechteji rodit prirozene.

msimankova
17. říj 2017

@kaci11 jak kde, ale vetsinou se uprednostnuje prirozeny porod. Nez CS udelali mne, zkouselo se vsechno a cekalo, primar mi to vysvetloval. Cislo CS a vyvolavani stoupa mj. proto, ze jsme cim dal starsi a je treba vic problemu s hormony - verim, ze tohle byl problem u mne. Planovala jsem si prirozeny porod, ale na konci uz si prala CS, a jen tak to opravdu neslo. A moje kamaradka na nej mela dve doporuceni od lekaru, i kvuli tetanii a tak, neudelali ji ho, byla potrhana az na zada, padala do bezvedomi a dite tahali vexem. Opravdu je nutne porad odsuzovat vsechny s CS?

kaci11
17. říj 2017

@msimankova ja nikoho neodsuzuju. Ani ty,ktere muzou rodit prirozene ale zaplati si cisare. Ono neco jineho je,kdyz jina moznost neni a z lekarskeho hlediska je to nejlepsi pro dite i matku jako u tebe a neco jineho je kdyz si to zaplati,ze chce cisare a pritom,zadne omezeni nebo rizika pro prirozeny porod nejsou. Kamaradka taky mela cisare protze maly by koncem panevnim. To chapu ale nechapu proc zbytecne chodit na cisare. Jinak jsem se nechtela nikoho dotknout. Muj nazor.

msimankova
17. říj 2017

@kaci11 jo, ja se taky hned chytnu 🙂 Mozna je to taky tim, ze ne kazda proste uvazuje v souvislostech, vetsina zen s CS ti rekne, ze chtely rodit normalne a srovnavaji se s tim ruzne. Pokud nekdo chce CS z ruznych duvodu, ktere nechapu taky, tak mu to stejne nevysvetlis, ze to je lepsi pro oba, kdyz to jde.

kaci11
17. říj 2017

@msimankova presne tak. 😉 Ja rodil oba prirozene, u odou hamilton a nelizuju. Oba byli dost velky. I tak to bylo peklo. Nosit je dyl tak maji 5 kilo.😉😁

lenka_strelenka
17. říj 2017

Hamiltona jsem měla, bolelo to, to lhát nebudu, porodila jsem 3 dny na to. Jestli to pomohlo nebo ne, nevím, jenom vím, že to týdenní "přenášení" bylo naprosto příšerné (měla jsem obrovitánské břicho jak při dvojčatech, záda mě bolela tak, že jsem stěží ušla 50 metrů, otékala jsem a braly mě karpály na obou rukách tak, že jsem myslela, že si je snad uřežu), takže bych si o něj i sama řekla. Malá vážila skoro 4 kg, já jsem prcek přesně na hranici tabulkové indikace sekce, takže těžko říct, jak by porod vypadal třeba o týden později (i tak nebyl jednoduchý).
Jinak k tématu nadužívání císařského řezu a démonizaci klešťového porodu - tady je krásný článek, myslím si, že velmi pěkně napsaný a pochopitelný i pro laiky, od zkušeného porodníka: http://m.bartak-alexandr.webnode.cz/news/porodn...

veronikav31
17. říj 2017

@kaci11 Ale je to jejich věc jak chtějí rodit, mají právo se rozhodnout. Tak jako mají se právo rozhodnout zda mít dítě ve 20, 30 nebo 35 letech, nikdo nemá právo toto zpochybňovat, jedině lékař, ne my, pokud lékař povolí tak je vše v pořádku.Já rodit chtěla normálně, když šlo o život dítěti tak už nebylo co řešit, musela jsem podstoupit akutního císaře, protože porod bych nezvládla-od rána jsem blila jak amina,dávali mě kapačky, už jsem pak jen ležela a klepaly se mě nohy,kolena,celé tělo jsem měla slabé,do toho jsem se neotevírala a začala jsem krvácet. Teď se rozhodnuji zda rodit normálně nebo císařem, samozřejmě že bych chtěla rodit normálně, ale mám strach kvůli jizvě,sice je zahojena(TP budu mít 2 roky po císaři), ale...od začátku mám problémy s krvácením,aj.., nechci další problémy a bát se o život dítěte. Nakonec bude mít slovo moje Dr., pokud mě normální porod povolí tak do toho zkusím jít znovu, pokud ne tak tak ne, rizikové těhotenství nepřeji nikomu

kockopes2724
17. říj 2017

Nebolí to je to spíše nepříjemné, ale pozor mě se potom rozjeli poslíčci a to jsem ještě musela nakoupit a 20 km autem domů

kaci11
17. říj 2017

@veronikav31 taky jsem u druheho lezela v nemocnici se silnym krvacenim. Cely prvni trimestr jsem.nemela jistotu,jestli se udrzi nebo ne.😉

Strana
z2