icon

Hormonálně rozhozená

europa00
19. únor 2016

holky už jsem tady psala o krvácení po sexu vždy pár dní před menzes...jsem necelý půl rok po kyretáži po zamlklém těhu..a poslední 3 měsíce se mi změnil cyklus na 30 denni..ale už cca 5 dni před menzes vždy posexu zakrvácím..odezní ho hned po aktu...na gynekologii jsem byla...pry pokud to krvaceni neuvidi nevi odkud..s cipku to ale není ten mám v pořadku chodim na vyšetření...

takže mi doporucuje pry na 3 mesice nasadit antikoncepci...coz se mi nechce to do sebe zase rvat mi hlavne ty nizkohormonlni nesedi..krvacim po nic a ty vysocehormonalni ty uz skoro stahuji z prodeje..navic se snazime o mimi..takze nechci znova brat tyhle blbosti..
jinak menzes samotna přijde presne 30 den...ale tomu krvaceni nerozumim...

a s poslednich stěru mi ted nasel pry kvasinky, ale ja zadne nemam...nemám zádný problém, žádný výtok žádne svedění..po kvasince ani stopa..takže nechápu

už jsem s toho nanervy chceme uz začit tvorit mimiska a mam strach aby se neco zase nepodelalo..jako minule to jsem otehotnele prave hned po vysazeni antikoncepce..
a ted nevim jestli to mam odlozit..nebo co se to s tim mým tělem deje...

děkuji za rady

dilaurentis26
19. únor 2016

Antikoncepci v žádném případě..Jsou i jiné hormony podporující cyklus a otěhotnění 😉 K doktorovi, který by to řešil HA, bych už nešla. Řekla si mu,že se snažíte?

verunkadar
19. únor 2016

@europa00 Tak přesně tento problém mám také, vždy pár dní před menses při pohlavním styku krvacím a pak za chvíli je to zase O.K,snažíme se s přítelem o miminko a zatím nic. Gynekolog mi nasadil tablety na srovnání menses, ale přitom mi menstruace chodila pravidelně 27,28 den.

janaaanna
19. únor 2016

Mně se to stalo párkrát a doktor mi řekl, že je to před menstruací normální - sliznice už je vysoká a překrvená, tedy citlivá, nic to prý neznamená. Poradil mi jen Ascorutin, ten posiluje cévy, že to pak přejde. Já mám vždy jen maličko špiním, tak jsem to ani moc neřešila. Pokud máte menstruaci pravidelnou, tak nechápu, proč hormony!

verunkadar
19. únor 2016

Já právě jeho řešení též nechápala. Proč musí do mě cpat hormony. Ale také je to lékař, který pracuje v Pronatalu v Kolíně. Tak jsem si říkala, že by tomu mohl rozumět. Ale už žádné hormony do sebe nechci. Zakoupila jsem si kortyhelovy čaj. Tak ho zkusím. Já také, takové špinění a za chvíli to přejde.

europa00
autor
21. únor 2016

holky vi ze se snažime..ale jsem pul roku po vyškrabu...takže ja to viim že to muze souviset i s tim..ze telo jeste neni uplne hormonalner srovnane...rikal ze kdyz mi to nevadi tak to nemam resit ze se to snad ustali samo..nebo hormonalni antikoncepci a tu nechci...

ja jen ze jsem tohle nikdy nezazila..takovy vykyvy...i prsa me bolely jako v tehotenstvi pred tou menzes no uplne je o telo nejak vyhrocene.

mythologist
21. únor 2016

@europa00 : ahojky, pan dochtor by rad "lecil", bacha na nej 😉 moc me mrzi tvoje zkusenost se zamlklym tehotenstvim, ktery si byla tyden? Jestli telo nema moznost samo se s tim vyrovnat a musi se na kyretaz, muze pak i rekonvalescence zabrat nejaky cas. Ale priroda vsechno zase spravi 🙂 A jestli na sobe nepozorujes i nejake dalsi problemy, ktere by mohly souviset s hormonalnim profilem (treba nezvykle kolisani vahy, vypadavani vlasu, zhorseni pleti a pod), tak to bude rozhozeni spis pocitove, emocionalni. Jo a to spineni je prirozena vec, mam to stejne a na schopnost otehotnet to vliv nema 🙂 cyklus je krehka vec a i kdyz nejsem "ezo", tak verim tomu, ze tohle (krome stresu, spatne vyzivy, atd atd) hodne souvisi s Mesicem. Treba uz pred tisicemi let v Indii verili, ze jiz pred svadbou by zena mela zharmonizovat svuj cyklus s fazemi mesice, aby mela ovulaci o uplnku a menstruovala kdyz je novy mesic - a pak se planovala svadba aby hned bylo dite 🙂 (zdroj Nova doba porodni) . Tak treba jen harmonizujes 😉

europa00
autor
22. únor 2016

@mythologist ahooj .-) no doktor je stará škola ale do ničeho mě nenutil..
antikoncepci jsem brala skoro 15 let..ted už fakt nechci...
to zamlklé tehu bylo fakt malinké takže nic brutálního oproti vyšším týdnům...byla jsemprávě hned po vysazení antikoncepce..ale všichni říkají že to s tím nesouviselo...
u mě to není špinění ale přimo krev tak 5 dní před menzes..cyklus se mi změnil na 30 denní...předtím byl 28...a děje se to pouze po sexu...kratce po něm už není po krvi ani stopa...
jinak pozoruji i jiné výkyvy..právě že na zádech se mi udělaly pupínky...a to nikdy nemívám...a tyden před velmi citlivé prsa..ted naposledy až tak, že jsem myslela jestli nejsem těhotná...takže jsem celkove rozhozena nějak...
no pravě se bojím aby to nemelo vliv na připané tehu...no a váha...nevim jak to rict ja mam prirozene 50 kg a ted v posledni dobe se citím takova zavodněla otekla nebo nevim..v oblasti boků i bříška....pak zase z ničeho nic to zmizí...se raduju a pak zase..už fakt nevim jestli to je i věkem je mi 33...fakt uz nevíím ale tohle jsem nikdy nezazila

mythologist
22. únor 2016

@europa00 jj chapu. 15let na HA je dlouha doba, to telo se z toho ted nejak musi dostat, zacit opet samo menstruovat a sladit hormony; muze to trvat dlouho, budu ti moc drzet palce. Prodlouzenim cyklu bych se nestresovala, telo nejsou digitalky a jestli si 85% sveho plodneho zivota nemenstruovala, pak jsi mela parkrat 28 dnovy cyklus, tak je 30 dnu perfektni cislo 🙂 navic lunarni faze trva 29,5 dne, ne 28 😉 jestli jsi s gynekologem spokojena, tak nemen, ale mozna zkus formou konzultace jineho doktora/rku s kym bys probrala detaily podrobne jako tady, jestli se s tim nekde setkal; ale nejspis to potrebuje jenom cas a pozitivni mysleni. Drzim pesti 🙂

evulina77
22. únor 2016

no otázka je jestli nemáš endometriozu, pokud ne tak začni pýt kontryhel, mohl by ti pomoci. Nebo jsou i jiné bylinky, Hodně si tady chválí bylinné kapky gynex. Taky bych do antikoncepce už nešla. Pokud je tam endometrioza, tak to je jiná a tam je nutná hormonální léčba. Možná by pomohl nový gynekolog, které není stará škola...

salot
22. únor 2016

Jak už tu zaznělo, pokud je to špinění jediný problém, jako problém bych ho neviděla. Ač chápu ty obavy...

europa00
autor
22. únor 2016

@evulina77 ahojj nee endometriozu nemam .-)
@mythologist no j uz vysadila antikoncepci kdyz jsem chtela prvni mimi...a ted ma maly tri a rada bych druhe takze jsem ji vysadila znova...ne ze bych byla bezdetna .-)
no me nedesi ani to prodlouzni cyklu to je mi cekem jedno menzes mam pravidelnou..jen to zakrvaceni po sexu..jsem totiz vystihovana z toho zamlkleho tehu a ted kdyz se to deje uz jsem pak ve stresu co to vlastne zase je..jestli jsem treba nepotratila nebo jestli to neni nidace atd...ted kdyz uz se to stalo potreti uz to zkusim brat ze se to tak proste deje...ale je to zvlastni..hold telose asi meni..jen nechci niak ohrozit pripadne budouci tehu...uz nepouzivame ochranu td ten mesic...a je to uz pul roku od toho vyskrabu..taktze nam jakoby z lekarskeho hlediska asi nic nebrani..

mythologist
22. únor 2016

@europa00 no to je jina 😀 tak nestresuj, nepozoruj se a drzim palce 🙂