Hysterektomie

sweetkitten
20. čer 2019

Dobrý den, děvčata prosím, je zde někdo po hysterektomii, laparoskopicky + vaginálně, kdy vzali i čípek? Jak fungujete, jak vám je? Kdy jste byly ok? Mně furt trochu bolí když jdu na velkou, prdění, tlačení. Přestane to někdy? Bude fungovat sex, mazání, když vzali i čípek? Moje dr mi říkala, že není důvod brát čípek, že ten mi zůstane a že ho nemám jsem se dozvěděla až z histologie (moje dr to nemohla ovlivnit, byla jsem ve vzdálenější nemocnici na operaci)a nějak mě nenapadlo to probírat s mojí dr a s tou histologií jsem byla u ní v ordinaci, ale měla tam za sebe zástup nějakýho doktora a toho jsem se nezeptala, protože jsem byla vystresovaná z toho, že je tam chlap a z toho co mi řekli v nemocnici, když jsem si jela pro výsledky histologie. Kdy jste mohly běhat? Já furt nemůžu utíkat za zdrhajícím děckem, protože mě bolí otřesy a jak déle někde chodím a neodpočívám, tak jsem vyřízená a bolí mě i břicho. A kdy jste mohly tahat břemena? Názory dr se liší, mám fyzicky náročnou práci, tahám i těžší než 20kg bedny. Někdo, že za 8 týdnů už můžu tahat a jinde, že na netu čtu články z nemocnic, že můžu brát břemena až půl roku po operaci... Moje Dr řekla, že ukončíme neschopenku za 8 týdnů, tak není to kvůli mojí práci moc brzo?

sweetkitten
autor
23. čer 2019

Nikdo?

katyedie
31. led 2020

@sweetkitten ahoj já jsem po hysterektomii ale abdominalni ( komplikace po porodu) Co se týká mazání a sexu atd . Tak záleží jestli mas Ponechány vaječníky - ty produkují hormony . Čípek bych bych v tomto případě vůbec neřešila . Já ho taky nemám 🤔 byla jsem i na konizaci a dr. chtěl ať se naockuju. No tak ze za dva roky ho mít nebudu jsem nevěděla , ale aspoň jsem ušetřila 😄🤷🏻‍♀️ . Opravdu by měla byt ta rekonvalescence dlouhá - s tím zvedáním opatrně - ale tak já měla miminko k tomu takže nošení atd. Jsem se nevyhla. Ale nebyla to žádná váha zase . Mas nárok i na lazne ☝🏻
Po te LAHV si myslím ze ta rekonvalescence je kratší. V důsledku toho ze to není tak invazivní - pouze vpichy. Záleží na stavu jak se citis ty sama hlavně .
U mě je to už je to rok a jsem v pohodě - teď jdu řešit jizvu 🙄🤦‍♀️.
Tak doufám ze se ti daří dobre 👍

zpohledumuze
Odpověď byla odstraněná
Zobraz