Jak dlouho mě nechají přenášet?
Ahoj chci se zeptat jak dlouho mě nechají přenášet ? ;) mám 2dny do TP a myslím ze Malej jen tak nevyleze díky
@luckamarcu na me nemas 😀 ja makala ve tech vedrech s chlapem venku na hydroizolaci baralu. Tahala jsem kyble se sterkem, hrabala bordel, kazdodenni uklizeni a vytirani sampsebou, tyden pred terminem jsme byli na vylete, kde jsem prolizala opevneni v lese u Sobeslavi. A den pred nastupem ma vyvolani, resp. na prijem jsem byla tady ve.vsi s muzem na pouti, funela do kopce a trsla si s nim a hadej.... NIC...mala se me drzela jako kliste. Davala mi to najevo maximalne tim ze me tak strasne tlacila na streva a spodek, ze jsem brecela uz od osmeho mesice denne bolestma, jako kdyz ma clovek zarazene vetry a chteji mu rozparat bricho a nemohla jsem sedet uz ani v aute. A jinak nic. No me zavedli tabletu v 7:30 a v 8:15 to zaclo, ale brutalni nastup teda, chlap sotva stihl prijet a az do 13 hodin otevrena jen na prst a ty hrpzne kontrakce co pul minuta. Kdyz mi pak dali epidural nakednou jsem se otevrela z 1 na 5 takze to pomohlo a ja hlavne byla chvilku v klidu a mohla jsem lezet na tom monitoru, ltery mi nataceli hodinu, pak 2 hodiny...v bolestech se to nedalo. Protivna stara PA ktera pak sla nastesti domu prohlasila ze jsem histerka a ze budu v klidu, capla nohy a pritlacila mi je k posteli a ja v bolestech jeste zapasila s ni. Stvalo ji, ze se nedari natocit monitory a ja na noc k porodu vyfasovala nastesti suprovou PA.
@biedronka10 panebože 😀tak na tebe fakt nemám... 😀jo.. Mé strčili napřed na gynekologický oddělení, kde byli se mnou dve báby po operacích cysty a jedna mladší taky po nějaké operaci... Začali mě vyvolavat v šest večer...baby kecali a já usla... Najednou o půlnoci jsem se vzbudila, že je už asi ráno 🙂a je mě divně... Od te doby to začalo... Chodila jsem po chodbě a cumela na hodiny, babky chrapali a já mela bolesti v krizi... Do narození malyho jsem samozřejmě už nespala 😀takový ty rady jako sprcha mi nepomahali,v pátek další tableta, praskli v jednu po obědě vodu a vrátili mě na pokoj... S babama už nešlo vydržet, porad se me ptali - A VÁM NENÍ DOBRÉ ŽE 😀... tak jsem jen zavrcela a šla se schovat na záchod a tam se držela mísy v bolestech 😂... Ve tři odpoledne jsem se doplazila na porodní sál... Že mě teda tam už nechají... První porodní asistentka se se mnou rozloučila, končila ji směna a nastoupila druhá 😀mezitím porodili asi tři ženský a já furt na posteli na porodním 😀ak přišla druhá, že mě udělá klistyr.. Asi si dokážeš představit jak sedíš vyřízena na záchodě a do těch šílených kontrakci máš ještě dělat něco jinyho😂bylo mé to už ale totálně u zadku... Věděla jsem, že tam zkapu 😀... Pak přišel primář s tím že mám stále jeden až dva prsty a že mě dají epidural at se otevřu... Do toho mě kapala už od dvou kapacka Oxytocinu... Uz si to nepamatuju všechno co následovalo vím že to bylo potom co po dvou hodinách skončil epidural opět masakr... Následný tlačení bylo procházkou růžovým sadem uz... A v 00:43se narodil malej s váhou 3,650🙂 asi nic nevydržím 😂jo a ještě sem po porodu sebou flakla s únavy ve sprše a natrhla si ty stehy po nastrihu😀
@lucaaaaaaqa holka po tech prispevcich tady doporucuju precist neco o orgastickym porodu pro vyvazenost pohledu 😀
@luckamarcu jo oxytocin mi dali taky a ta prptivna baba PA mi ji jeste zrychlovala, prptpze ji stvalo ze mam epidural. Porad rikala ze si to tim akorat prodluzuju, coz kecala. Jo me kdyz prijimali tak v pondeli 3.7. A taky jsem byla na gynekologickym. Doktorla co me pak druhy den rodila me udelala hamiltona..vysledek byl akorat ze jsem mela tak hroznou migrenu jak nikdy, chodila jsem po chodbe, stridave na zachod blit a zase zpatly. Pak jsem skemrala o prasek, ten mi dali po 2 hodinach smajdani a narikani 😀 do toho v nemocnici byla zrovna rekonstrukce tak byl zachod propjeny se dvouma pokoji a na kazdem z nich jsme byli 3 zenske, takze 6 lidi na jeden a aby toho nebylo malo, tak tam byla jedna stara pani (asi za to nemohla) ktera neustale pocuravala zachod, curala na podlahu a ve sprse. No tak si dovedes predstavit co to bylo. A zachod se rozbil, takze pak zase zenske urgovali ze nekde spachovat, do toho ta pani, do toho ja....s migrenou bez sebe. Prekecala jsem sestry a chodila na wc do pokoje pro pacienty cekajici na operaci 😀 pak mi druhy den dali tu tabletu a jak uz jsem psala, byla to sila. V poledne mi pichli vodu, zjistili ze.tam uz temer zadna neni, mala ji spotrebovala aja zjistila ze ji mam zakalenou rozsolovitou, to mi pak priznali na mou otazku ze mam podezreni ze je zkazena. Epidural jsem mela 2x, aplikaci asi vis jak probiha, to byl taky horor ze pri kontrakcich drzet na zidli nehnute. Ale prpste v tech bolestech bych jim podepsala vsechno. Po treti mi ho uz nedali, cesty uz byly pripravene a slo se na tlaceni kolem pul osme vecer, nekdrive pul hodiny jsem se mordovala na porodnim pokoji a pak jsem musela s hlavickou mezi nohama preklusat po chodbe na porodni sal na kozu...nezapomenu na ten muj vykuleny dotaz..co kdyz prijde komtralce, aby mi dite nevypadlo na chodbe 😀 ta hodna PA, tak budete tlacit. Nebojte tak jednoduse to nejde. No a na koze se pokracovalo. Manzel se tuzil a tlacil mi jednu nohu, PA druhou nohu. Mala byla na svete 4.7. Ve 21:21 a na to ze mi v nemocnici blabolili ze vahovy odhad bude mensi, tak jake bylo me prekvapeni, kdyz mi rekli, no mate holcicku a rovna 4 kg. A ja jen na ni herdek, to mudou ty kazdodenni zmrzliny. Pritom ja mela male brisko cele tehu, mala byla na zadni strane a hodne me tlacila na kostrc. O velke ztrate krve po porodu mluvit nebudu, mela jsem pry malou delohu na tak velke dite a holt dostala na prdel. Dali mi 2x infuze a krvacela jsem velice silne 3 dny. Jeste 2 mesice zpetne jsem brala zelezo.
@odula no mazec :D
😂tak to je síla... Ale hlavu hore máme to za sebou😂 mala pěkná macanda, 😂jojo to jsou ty zmrzliny s těma lentilkama s Mcdonaldu ne? 😀a vsadím se že si hubená... Já měla v těhotenství 53 startovací váhu, ke konci 18+,... Každopádně ne všichni to mají takový, mě pomohla Coca Cola. při porodu... na osvěžení...kdybych mohla dám si nějaký obbovaky 😂spis bych řekla že peklo nastalo po porodu... Noční vstávání, jsem byla jak zombii 😂já která miluju spaní, zda se ti sen, hlubokej spánek a najednou silenej řev 😂
@lucaaaaaaqa no,mazec 😀 hele ja rodila 3x a na pohodu. Fakt 😉 nejlepsi byl prvni (dylka a tak),ale byla jsem vyplasena jak antilopa. Zbytecne ale tomu clovek asi nepomuze. Druhej byla rychlovka a nejvic jsem si uzila treti. Bez komplikaci,smooth,mam nadherny vzpominky na vsechny tri. A ze to boli - no tak jo. Ale obrovskej rozdil mezi porodni bolesti a jakoukoliv jinou je ta,ze porodni je veskrze pozitivni - boli to,protoze to jde jak ma 😀 a telo ji fakt vnima jinak - me pomohlo "vypnout" a nechat se zfetovat vlastnima hormonama. 😀
@lucaaaaaaqa to bude dobrý😂 promiň za výlevy 😀... Určitě budeš většina která pak řekne šlo to, představovala jsem si to horší... Držím palce 😉
@biedronka10 Klobouk dolu..nedovedu si predstavit byt tam tak 13 hodin :/ Ja tam ze zacatku nechtela ani manzela a pak jsem mu pul hpdiny po podani tabletky volala, ze asi umru at prijede :DJak jsem puvodne byla odpurce epiduralu..tak jsem po nem zatouzila. Bylo me pak uz vsechno jedno, jen to mit za sebou..takze i kdyby doslo na sekci, tak me to bylo jedno:D Videla jsem jednou porad Male lasky a vzpomnela si na sebe pri porodu, zpocena jsem byla jak mys a porodni asistentka me davala na celo mokrou porodnickou vlozku :D To jen pro srovnani tech reprezentativnich maminek v televizi a ma kruta realita :D
@biedronka10 Ja ten epidural ani klystyr ve finale nestihla :D Ale byt tam takto delsi dobu tak jim asi prikyvnu na cokoliv na svete, jen to mit rychle za sebou. Ja se cele tehotenstvi aktivne hybala, pracovala, nijak jsem se nesetrila...Kolenacky vytirala podlahy, pred terminem porodu 2 dny jsem jeste umyvala okna a maly se drzel zuby nehty..Hamiltona jsem odmitla, protoze jsem jeste jako bonus mela vcestnou placntu, ze ktere se pak stala placenta okrajova a vysunula se 2 cm nad branku..Takze to byla vsecko sranda a dnes na to po 3 mesicich hezky vzpominam a vzpominala jsem hezky vlastne i par hodin po porodu. Zenska vydrzi vsechno 🙂
@odula tak super už se na to těším dekuju :D sem zvědavá no jak to dam
@lucaaaaaaqa urcite skvele 🙂👍
@lucaaaaaaqa Vsechno se to da vydrzet, odmena je pak sladka a stoji to za to...Se mnou se na porodnim sale rozloucily slovy: Takovych by tu melo byt vic a pristi rok nashledanou :D Preju tak rychly a bezproblemovy porod jak jsem mela ja. Nerikam, ze to nebolelo, bolelo..ale dychanim se to trochu dalo. Po porodu placenty, zasiti nas nechali s malym o samote. Pak si ho odvezli, ja dostala obed, dala jsem si sprchu a supala jsem na sestinedeli. Siti se dalo prezit, clovek musi stejne skrz prcka fungovat. Des uz o tom ani nevim, ze me neco bylo 🙂
@lucaaaaaaqa Protoze jsem nebyla vubec otevrena, tak me naverbovali v patek na 10:30 na prijem...ez jsem se dostala na pokoj bylo 13:00, kolem 14:OO zavedly 2 tycinky Dilatanu S a vatovy tamon..Toto bylo celkem neprijemne.Behem odpoledne jsem zacala mit bolesti jak pri menstruaci. Do rana jsem zacala krvacet a slavne tycinky i vata ze me vypadly. Rano me prohledla doktorka, ze jsem otevrena na 1 cm a poslala me na porodni sal. Tam uz o slo jak po masle, PA zavedla Prostin a zacalo to. Nejhorsi z porodu..za me ty kontrakce..samotne vypuzeni, roztrzeni, siti..to uz je sranda 🙂
@martavy sranda ? :P no dobrý 😱😁😁😁😁🤔😱 díky
@lucaaaaaaqa no ja byla roztrzena u druhy,jak to bylo super rychly. Ale hormony a vsechno dohromady udelaj svy- sranda to byla pze jsem to vubec necitila. Vubec. A siti?? Jestli sestra nebo Dr neni totalni sadistickej magor tak ti to opichne lokalni anestezii 😉 takze houby zle.
Přesně tohle by těhotné vůbec neměly číst. Přečti si nějaké hezké porodní příběhy, kup si knížku od Odenta Znovuzrozený porod a nalaď se pozitivně. Tohle, co se tu píše, ti absolutně neprospěje... :-/
@lucaaaaaaqa @lucaaaaaaqa jeste bych ti doporucovala precist jedno svedectvi od maminy tady na konikovi. Jezkova nevim jakej ma nick. Mozna to najdu. Ta jediny co prej pri porodu citila bylo puzeni roztahnout nohy. 😀no i takovy porody jsou. 😨 hele ono strasne zalezi na tom, jak to vsechno CHCES popsat vis. Ja bych taky mohla popisovat jak jsem mela tri dny neefektivni kontrakce, poblila se po antibiotikach, upadla mi hlava nebo ja nevim . ale to jsou proste tak strasne maly veci v porovnani stim, jak je porod fakt nadherna a neprekonatelna zkusenost, ze to snad ani nestoji za to. takze klid a nohy v teple. Pro
@luckamarcu a
@biedronka10 muzu zalozit novy vlakno "porod jako horor" a vyhlasit soutez o nejbrutalnejsi, nejkrvavejsi a nejdepresivnejsi prispevek. kazdej koho to vydesi da laik. Bonusovy body pak za vydeseny prvorodicky. musim popremejslet nad potencionalni cenou pro vyherce 😀 praxe na porodnim, nebo tak neco. za kazdej lajk jeden den. 😀
@odula 😱😁😁😁😁😁😁 dobře Moc vám dekuju sem na sebe zvědavá nedávám ani bolest když to dostanu proto se bojím porodu mám silene nízké práh bolesti a to jako fakt :D proto se na to všechno ptám :D sem na to jako zvědavá moc vám dekuju snad půjde sám dobrovolne ať ho nemusíme tahat násilím ven :D
@odula bylo to psáno s nadsázkou a s humorem...😉 nebudu tady plácat nesmysli že porod byl pro mě NEJÚŽASNĚJŠÍ ZÁŽITEK na který ráda vzpomínám, když to pro mě bylo nutný zlo.Každá to má jinak...ale je pravda že teď se nad tím ráda pobavim a zasmeju třeba právě s biedronkou... 😎
@luckamarcu pro me zas masakr ta gramatika konkrétně i/y to snad byl pro me porod lepsi zážitek nez čtení tohoto 🙂 app do sprchy se zásadně po porodu chodí s někým pravé proto aby jsi tam sebou nesekla a někdo te "podpiral". Te nechala sestřička jít samotnou?
@lucaaaaaaqa tak to si radši nic nestuduj. Nakonec to dopadne dobre a až budes rodit stejne nebudeš přemýšlet tak proc to delat dopředu 🙂 drzim palce ❤️
@terezapetrova tak si napiš do profilu, že jsi učitelka a opravujes gramatiku na koniku 😂... Pak to oznamkuj 😀... Hele, jo dvě hodiny po porodu s miminem pak mě poslala do sprchy a odešla z místnosti.
Mě vyvolavali prvního syna o tyden dřív kvuli tehu cukrovce a popravdě klidne bych si vyvolávačku zopakovala😂 v sedm zavedli tabletu na dozrati porodnich cest. Prej to dnes nebude cesty naprosto nepripravené.ve dvanact jsem.sla na ozvy tam.jsem začala drobet pocitovat neco jako bolesti prý to je z tablety ze se to stává.do chvilky mi zacla drobet odtekkat voda.to se bolesti rozjeli na monitoru kontrakce a v 15.07 se syn narodil.takže přesně za tři hodiny od prvních bolestí doktor rekl na prvorodicku dobrej výkon😂za chvíli mi čeká druhý porod.mam hruzu ze budu přenášet.no ted ctu ze to přenášení není, ja tomu tak rikam kdyz to je po terminu.dneska mi doktorka rekla ze si myslí ze mi přenášet nenechají tak doufam že nejdéle v termínu semnou něco udělají
@lucaaaaaaqa taky jsem nedávala menstruaci a bez prášků nebyla schopná fungovat, jako netěhotná jsem si při každé prevenci na gyndě říkala, že když mi vadí toto, tak se při porodu asi zblázním...
Hele a nezbláznila, možná právě i díky menstruačním tréninkům.
Vyvoláváli mi porod ve 42tt a všechno šlo hladce a v pohodě, na porod vzpomínám v dobrém 😉.
@luckamarcu to nejsem ono je celkem normální, ze i ti, kteří nejsou učitele chodili do školy 🙂 ale tak každého vizitka. O te sprše - to je profesionální selhání sestry.
@luckamarcu dost cernej humor 😉 navic cely dost off topic btw. A esi si si vsimla tak ten muj prispevek mel bejt taky humornej,soutez vyhlasovat nebudu. A vis co si myslim? Ze to jaky maj pro nas dopad jisty udalosti (ted nemyslim ty skutecne tragicky,ale to porod neni,ze jo) zalezi zhusta na tom, jak je sami interpretujeme. Garantuju ti,ze bych vsechny ty porody kdybych chtela,mohla popsat dosti drsne. Ale proc - kdyz pro me i to drsny bylo soucasti pozitivniho procesu. Takze fakt si Myslim,ze kdyz do neceho jdes s tim,ze to bude hruza,tak to hruza je,i kdyz treba jen subjektivne (ted mluvim obecne,ne o tvym porodu). Rika se tomu "efekt ocekavani". Toz tak.
@odula promiň sem ceska, mluvím česky, nevím co je OFF TOPIC BTW 😉... Jak jsem psala... Přišla jsem jak frajerka, nebála jsem se ničeho, nic krom mimina jsem neočekávala, žádný hrůzy a dost mě to překvapilo... Toť vše... Pěknej den... 😉
@terezapetrova lidi jsou různí, pouze řekla, jděte se vysprchovat, pak půjdete na pokoj...vsude se nechovají profesionálne... Jak jsem se přesvědčila v nemocnicích...

@biedronka10 no mě ho právě ten primář doporučil že se snad začnu otvírat že ten epidural tomu pomůže... Sprcha nepomahala... Nic... A to jsem celý těhotenství porod brala jako nutnou věc a vůbec se nebála a šla do porodnice jak největší frajerka že normálně porodim a bude... 😀a když vyhrožovali vyvolanim též jsem dělala co jsem mohla k rozběhnout... V té době těžkej stres, každodenní vytirani, sex, schody, tahání velkyho psa na řemenu, schody nic... nezabralo... Vyvolali kvůli už vysokymu tlaku deset dní po termínu