icon

Jak si dopomoci k pravidelnému cyklu a ovulaci?

fidelka81
17. říj 2015

Ahoj, ráda bych slyšela vašu zkušenosti. Od mé první ms mám problémy s její pravidelností. Chodí si ta mrcha kdy chce. Mám pětiletého syna a o druhé dítě se z přestávkama snažíme tři roky. Můj gynekolog mi říkal, že syn byl jen náhoda, nicméně jsem si prošla hormonálnín léčbou clostíkem, utrošem, duphastonem a to dvakrát a bohužel bez výsledku. Před sedmi měsíci jsem změnila gynekologa, vylíčila mu svůj problém a on mi udělal utz a řekl, že to vypadá na polycystické vaječníky a že se uvidí, jak vyjde krev. Krev vyšla dobře a tak, že se prý uvidíme, až budu těhotná. Jenže ouha, můj cyklus byl 33 dní, pak už okolo 50 ti dní a naposled 82, to už jsem tedy šla na vyvolávačku. Pořád jsem věřila, že když krev vyšla dobře, že to teď třeba půjde,ale ono zase nic. Ve čtvrtek jsem k dr objednaná a ráda bych to ještě naposled zkusila s práškama, než se rozhoupu jít na umělé. Jinak k mé otázce, už jsem vyzkoušela pití kontryhele,Nosifol, Femigard a nějak už mi dochází nápady.
A ovulaci mám asi jen občas, nepoznám jí na sobě,ale občas jsem si měřila bt. Pomohlo Vám něco? Teď jím akorát listovku a pyridoxin.

Strana
z3
fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 já jsem takovej zastydlej puberťák, takže si přijdu mladá,ale na dítě už to taková hitparáda není 😀 Jo jo 34 . No,zatím mi žádný preparát nepomohl, tak na tohle spoléhám 🙂 Vírá tvá tě uzdraví, jak jinak. Já mám dárečky hrozně ráda, takže už se moc těšim 😅 Listovku dlabu taky poctivě, tak už jsem skoro připravená 😀 Taky se mi nechce do žádného repro centra,ale pokud to jinak nepůjdu, pak do toho jdu, chci druhýho prcka. Při mém štěstí i to vyjde, až nebudu mít práci 😀

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 tak jsem dokoukala film a hurá na kutě 🙂

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 každý je mladý jak se cítí... 😉 a 34 je úplná pohoda.... 😉 to ještě nic není a na děti akorát... některé mají první i kolem 40 takže času je dost... 😉 Přesně tak, něco zabrat prostě musí, tak proč ne třeba tohle... 😉 dárečky máme rády káždá 😀 😀 😉 přesně listovku beru od února... 😉 takže děláme maximum 😉 😀 jasně, to já taky, pokud to jinak nepůjde tak do toho jdu taky, nemám děti žádné a chci aspoň 2 a manžel se na děti těší už pár let, to já to stále odkládala, tak bych mu ráda nějaké to zlobidlo dopřála... 😉 😀 😀 tak snad se poštěstí 😉 tak říká se že to přijde, když to člověk nejméně čeká a nebo se mu to vůůůbec nehodí 😉 😀 jak říkám, zákony schválnosti fungují dokonale 😀 😀 taky jsem dokoukala... jakýsi horor na Barrandově 😀 tak snad se nebudu v noci moc bát 😀 já horory normálně nemůžu ani vidět, ale tohle byl takový celkem šetrný horor, žádná krev, tak se to dalo zkouknout 😀 😀 tak přeji dobrou noc a děkuji za milou společnost a pokec... pa 😉 🙂

fidelka81
autor
18. říj 2015

@beruska1889 No právě, v práci mám smlouvu do prosince a pokud mi jí neprodlouží, tak končím a to by moc vhodný nebylo,ale rozhodně bych se nezlobila 🙂 Já se dívala na napínavej film, já mám teda horory ráda, ráda se bojím,ale pak jít na záchod, to je něco 😀 Já děkuju tobě, hezky se z tebou povídá a třeba to spolu brzy dotáhnem do zdárného konce 🙂

beruska1889
18. říj 2015

@fidelka81 Tak uvidíš, jak to všechno nakonec dopadne... 😉 třeba bude mimčo dřív a práce tím pádem bude vyřešená... 😉 Hlavně ať vše dopadne, jak si přeješ... 😉 🙂 Já se právě potom v noci bojím jít i na ten záchod... 😀 pořád všude cítím zombíky a duchy... 😀 a můj stín v zrcadle je najednou taky děsivější 😀 😀 takže horory fakt ne... 😀 😀 Tak na to spoléhám, že to brzy dotáhneme do zdárného konce... 😉 už aby to bylo 😀 😀 😉

fidelka81
autor
18. říj 2015

@beruska1889 Dopadnout to musí přeci jen dobře 🙂 Zítra hurá do pracovního procesu, to se fakt netěšim 😒 A snad brzy dorazí ty zázračné kapičky 😅 Tak já se ráda bojim a pak se děsim všeho, najednou je každej zvuk podezřelej :D Tak další dny snažení před námi, teda u mě až odejde ta nezvaná červená návštěva 🙂

beruska1889
18. říj 2015

@fidelka81 já s jiným výsledkem než dobrým ani nepočítám... 😉 no já jsu po 5 dnech do práce a vůbec se mi nechce.... sice jsem si mimořádné volno užívala v posteli nemocná, ale i tak mi to uteklo a už teď se děsím co mě tam zítra hned ráno čeká ... ☹ 😠 ☹ 😠 ☹ Kapičky dorazí určitě brzy, teď jsou ty služby všechny rychlejší a spolehlivější... až na poštu... s tou mám hodně špatné zkušenosti... ☹ Přesně tak, pak je podězřelé všechno a to fakt nemusím ... 😀 Tak my jsme právě v nejlepším čase na snažení, tak snad už to konečně vyjde... 😉 to čekání je fakt na palici.... ☹

fidelka81
autor
19. říj 2015

Tak já šla do práce skoro po 14 ti dnech, syn marodil a neměl mi kdo hlídat. Taky jsem se děsila, co tam na mě bude čekat a celkem se to dalo. Ale vadí mi, jak je ráno tma, to se mi vůbec nechce vstávat 😒 Dneska mi psali, že byla zásilka odeslána, tak snad zítra už to tady budu mít, jupííí 😀 Jen doufám, že to bude na to moje tělíčko zabírat 🙂 Tak já mám pořád ještě mrchu, jsem teprve 3DC , tak to mám ještě čas. No už se nemůžu dočkat, až se přiblížim ke dni D, ikdyž, třeba takový ani nemám, u mě je to spíš vyjímka 😀 Máš pravdu, pokud člověk čeká na něco, co moc chce, tak se to táhne a pokud nás čeká něco špatného, tak to uteče hned. Ach jo, musíme bejt trpělivé holky,ale to já rozhodně nejsem 😒

beruska1889
19. říj 2015

@fidelka81 ahojky Věruš 🙂 tak já teda měla hodně špatný pracovní den... ☹ to už jsem dlouho neměla... Šéf mě totálně vytáčel, tak doufám, že zítra bude líp... 😉 🙂 jinak to nepřežiju... A díky tomu jsem se rozhodla, že tento cyklus to vyjde a já z té práce brzo vypadnu jako těhotná! 😀 😀 😉 a hotovo! 😀 😉 však o víkendu se mění čas, tak zas bude na chvíli líp a více světla ráno... Já tu tmu a zimu taky nemusím... ☹ jo, tak zítra je to u Tebe... 😉 🙂 to je pohoda... 😉 zabrat to musí!!! Něco fungovat bude a já věřím že tohle bude to pravé 😉 tak já jsem 16DC takže snažení je v plném proudu 😀 😀 s tou trpělivostí jsme na tom stejně... ☹ taky jsem velmi nedočkavá zvlášť když čekám něco na co se těším... 😉

fidelka81
autor
19. říj 2015

@beruska1889 já ti tak závidim, že už jdi 16DC 😀 Já se asi nedočkám. Taky pořád musím myslet na to, co mi řekne ve čtvrtek dr. Jinak můj šéf taky není nic moc a čekala jsem komentáře, jak to, že jsem neměla hlídání a tak,ale dnes nic. On si to většinou nechává na vhodnější okamžik a pak mi to vpálí. Hned jak zítra přijdu z práce, tak si dám kapičky 😀 Tak se pěkně snažtě, ať šéfovi vytřete zrak 🙂

beruska1889
19. říj 2015

@fidelka81 no jsem sice 16DC ale teď zas budu čekat na výsledek ☹ a to je snad ještě horší než čekat na plodné dny... ☹ i když tentokrát s jiným než pozitivním výsledkem nepočítám!!! 😉 😀 😀 neboj se, tak se brzy dočkáš 😉 ono už to uteče... 🙂 a pak přijde ta příjemná část snažení 😉 tak ať ve čtvrtek dobře dopadneš 🙂 jestli budeš chtít, písni mi co Ti dr.řekl 🙂 ale určitě to bude OK 🙂 musí! 😉 tak můj šéf celkově není špatný, ale to jeho pracovní tempo je otřesné ☹ a to jak má všechno a všechny u zadku... To mi vadí... Dnes jsem kvůli jeho pohodovému tempu musela být v práci o hodinu déle a zadarmo... Kdybych měla nějaký program po pracovní době, mám smůlu... ☹ to mi vadí ☹ tak to že někdy nemáš hlídání, za to přeci nemůžeš... Je spousta takových... Vždyť i dnešní "babičky" chodí ještě do práce a nemůžou hlídat jak to bylo v dobách minulých ☹ a to člověk prostě neovlivní... A co máme dělat, když chceme taky svoje děti...?... No nějak se to prostě vždycky udělat musí 😉 jasně děj si hned kapičky a určitě brzy zaberou 😉 doufám, že brzy vytřu zrak všem!!! Když už na to okolí tak číhá 😀 😀 😀

fidelka81
autor
19. říj 2015

@beruska1889 určitě ti dám vědět, jak jsem dopadla a jestli mi dal prášky. Vzhledem k tomu, že ovulaci nepoznám, tak se budeme muset snažit pořád 😀 Ale u mě většinou když už byla, tak spíš okolo dvacátého dne. Už by to chtělo, aby kapičky zabraly a měla jsem ukázkovou ovulku 🙂
Tak to teda ten můj šéf nic moc, je arogantní a věčně nespokojený. Makáme jako o život a jemu je to stejně málo a přitom on sám dělá prd 😒 Já budu hodně napnutá, až budeš testit, teda pokud budeš 😀

beruska1889
19. říj 2015

@fidelka81 tak snad nebude potřeba užívání nějakých drasťáků... A ovulační testy nebo měření BT jsi nezkoušela? Ta teplota je spolehlivá a ani ne drahá jako testy... To jsme "nastaveny" podobně 😀 já mívám ovulku taky později... V červnu byla dokonce 24DC 😀 tak můj šéf na tom naštěstí není tak špatně, chová se ke mně slušně a nic extra nevymýšlí... Jen to jeho tempo a pozdní příchody... Já kvůli tomu musím makat přesčas... A to mě štve, takhle nikdy nevím kdy skončím a nemůžu si naplánovat absolutně žádný program na čas po pracovní době, doktory si řeším v létě o dovolené... To je na nic... Tak já doufám, že tentokrát na ten test dojde a bude pozitivní... Nic jiného si tentokrát ani nepřipouštím 😀 😀 😀 😉

fidelka81
autor
19. říj 2015

@beruska1889 já jsem si bt měřila, takže vim, že po vysazení HA, jsem 2x ovulaci měla,ale pak pravděpodobně ne a už jsem neměřila. Teď zase opět chci s měřením začít, až budu pít ty kapky. U nás šéf taky chodí pozdě a vždycky chce řešit věci po pracovní době a to bych kvetla, všecko má na čas a pak nestíhám školku 😒 No já chci taky slyšet a vidět jen dvě // 😀 Teď nevím, jestli tě mám vpřátelích, nebo ne, blbne mi net

beruska1889
19. říj 2015

@fidelka81 no vidíš, tak třeba jsi ji ovulaci měla i potom, ale tím, že to na sobě nepoznáš, tak jsi o ní nevěděla... 😉 to by byla nejlepší varianta... 🙂 Já měřila 2 cykly a nechala jsem toho, hrozně mě to stresovalo ☹ když jsem ráno naměřila něco jiného než jsem "chtěla" a než se mi líbilo, celý den jsen nad tím přemýšlela a čekala co naměřím další den a soustředila jsem se jen na teploty... už jsem z toho začínala magořit 😀 tak jsem toho nechala za včas abych nezblbla úplně 😀 😀 No já právě se děsím co s ním budu dělat až nastane tohle u mě... školka, nemoci dětí atd... no ale bude to muset nějak přežít... ve školce na mě taky nebude nikdo čekat do noci abych si vyzvedla prcka... takže buď si pohne a nebo tam bude sedět sám.... to už tam s ním trčet nebudu... manžel taky nemůže chodit z práce dřív aby vyzvedával děti ze školky, tak to bude na mně a po mojí pracovní době to bude akorát... takže to bude muset šéfik pochopit... Obě určitě // brzo uvidíme... 😉 🙂 jo přišlo mi potvrzení, tak už to máme oficiálně zpečetěno 😀 😀 😉

fidelka81
autor
19. říj 2015

@beruska1889 bohužel jsem ovulaci dle teplot neměla, ani mrcha nedorazila ☹ Bohužel už jsem 2x druhé mimi zkoušela a bez výsledků a to jsem brala hormony a prd. Ale teď jsem se rozhodla, že už to prostě vyjde a basta 😀 No jako je to šílený s těma dětma, nejdřív sem dlouho nemohla najít práci kůli pracovní době, jelikož přítel je často pryč a jsem na to sama a když už jsem našla, tak to mám na knop, honem do školky, honem do práce, honem do školky a domu, na palici. Ale přes všecko to za to stojí 🙂
Tak jsi na řadě, snaž se, pak přijdu j 😀 Tak to jsme ráda, že se mi to povedlo 😝

beruska1889
19. říj 2015

@fidelka81 ano to je ten správný přístup! 😉 jak ses rozhodla, tak to brzy vyjde... 😉 ono to myšlení dělá taky hodně.... jak říkala Helena Růžičková: "chtěl bych, neznamená nic, ale CHCI ! to dělá divy" ... 😉 🙂 takže tak k tomu teď přistupuji i já 😉 🙂 To věřím, že je to náročné, ale myslím, že to časem bude lepší, jak dětičky povyrostou, začnou být víc soběstačné a samostatné a pak už je to pohoda, si myslím 😀 😀 😉 OK dáme do toho všechno 😀 😀 😉 a myslíš, že je lepší denně nebo ob den? četla jsem tu hodně názorů a každý jiný, tak těžko říct, co je lepší... abych něco napokazila 😀 😀 😉 Povedlo se Ti to skvěle... 😉 a to jsem Tvůj 1. přítel???? 😕 😉 🙂

fidelka81
autor
19. říj 2015

@beruska1889 ano, jsi číslo 1 :D Já tu totiž naposledy byla v roce 2008 a začala jsme sem chodit až letos.
No taky jsem to kdysi dost řešila, jak často a nejlepší je to obden, aby si spermušky krapet dáchly a taky takhle nemůžeš projet den D.Pravda a mi opravdu CHCEME 😀 😲 😲 😲

beruska1889
19. říj 2015

@fidelka81 😀 😀 aha, tak to jo, no bylo mi divné, že jsi registrovaná od roku 2008 a nikde nikdo 😀 😀 aspoň v něčem jsem první 😉 😀 😀 No ještě že jsi zase začala chodit na oře, aspoň si mám s kým pokecat 😀 😀 😉 🙂 Tak my to tentokrát zmákneme asi 2x po sobě 😀 tak snad to teda "holky" zvládnou 😀 😀 ale už nevím jak bych to více podpořila 😀 😀 ANO, my CHCEME 😀 😀 😉 Ok, tak já se pro dnešek rozloučím, moc jsme toho v noci nenaspali a brzo jsme dnes vstávali, tak už valím na kutě ať jsem zítra "čerstvá" když mě čeká velký den 😀 😀 😉 jedeme s mužem na koncert a přijedeme asi hodně pozdě v noci a hned další den do práce, tak ať si nadespím nějaké rezervy 😀 😀 😉 tak se měj moc hezky, a brzy pa... 😉 a dobrou noc 😉 🙂

fidelka81
autor
19. říj 2015

@beruska1889 taky jsem ráda, že jsme se takhle našly 😀 NO jen si to užijte a pracujte. Jinak se doporučuje obden, to je prostě jistota. Já už taky nevim,asi dobrá mysli, snaha a hurááá na to :D Já jdu zítra zase na sraz se střední, tak toho taky pak moc nenaspim. Měj se hezky, dobrou papa a užijte si to 🙂

paviv
19. říj 2015

ahoj holky, četla jsem, že máte zkušenosti s Nosifolem... kde jste ho objednávali, aby vyšel nejlevněji? děkuji za pomoc 🙂

pernile2003
19. říj 2015

Ahoj....ja mnela jeste horsi cyklus nez ty. Mne osobne pomohlo znizeni vahy, zjisteni ze mam alergii na potraviny a drzeni diety, hodne sportu a hodne relaxovat. Chemie mi nikdynanic nezabrala.

eviks
20. říj 2015

@pernile2003 Ahoj muzu se prosim zeptat jakou alergii na potraviny ti zjistili?

saga100
20. říj 2015

Ahojky - po vysazeni HA jsem mela menses kazdych 14 dnu. Nasadila jsem Gynex a hned za mesic byl cyklus upraven na 30-31 dnu, takto se to drzi pul roku. A na nastartovani ovulace jsem mela Nosifol. Jinak piju kpntryhel a malinik, ale rekla bych ze jen pro dobry pocit 😀

ladyhacek
20. říj 2015

kontryhelový čaj pomáhá na srovná, ale do jaké míry netuším. Má pomoci i k oplození. Já ho začala pít těsně před vysazením a 2 měsíc se nám zadařilo. Jestli to bylo tím to vám neřeknu 🙂

beruska1889
20. říj 2015

@paviv ahoj ono je to po každé jinde, já srovnám na heuréka.cz a dle ceny si ještě propočítám poštovné a vyberu to nejlevnější.... pokaždé má akci jiná lékárna, jak jinak 😀 a líp teda vychází balení po 30 kusech ne 2O.... tak to dělá myslím něco kolem 5Kč na balení, což je dost... tak musíš mrknout a spočítat si to... 😉 ať brzy zabere... 🙂

beruska1889
20. říj 2015

@fidelka81 jo zkoušíme většinou ob den, ale když je chuť tak i častěji... 😀 😀 😉 Tak si užij sraz, pokecej se spolužáky a moc se neopij 😀 😀 😉 Měj se taky moc hezky, zatím pa 😉 🙂

pernile2003
20. říj 2015

@eviks V podstate testami minimalni ale vic neznasenlivosti na potraviny...celkem 25 potravin cetne lepku, vajec, mleka a orisku atd

paviv
20. říj 2015

@beruska1889 taky jsem sondovala na různých stránkách ale zatím nic nepropočítavala ale viděla jsem, že ceny jsou teda dost odlišné, tak bych nereda platila víc než musím :D Nosifol mi byl doporučený od dr. gyn. jelikož hormonální profil mám zcela OK ale posledního půl roku jsem měla rozházenou menses asi jen kvůli stresu a nedařilo se :(... tak snad se s Nosifolem cyklus už zase zcela upraví a přijde ovulace a brzy se zadaří - byli bychom rádi 🙂

fidelka81
autor
20. říj 2015

@beruska1889 tak jsem teprve dorazila domů 😀 Bylo to fain. Doufám, že pěkně pracujete 😲 😲 😲

Strana
z3