icon

Jak si dopomoci k pravidelnému cyklu a ovulaci?

fidelka81
17. říj 2015

Ahoj, ráda bych slyšela vašu zkušenosti. Od mé první ms mám problémy s její pravidelností. Chodí si ta mrcha kdy chce. Mám pětiletého syna a o druhé dítě se z přestávkama snažíme tři roky. Můj gynekolog mi říkal, že syn byl jen náhoda, nicméně jsem si prošla hormonálnín léčbou clostíkem, utrošem, duphastonem a to dvakrát a bohužel bez výsledku. Před sedmi měsíci jsem změnila gynekologa, vylíčila mu svůj problém a on mi udělal utz a řekl, že to vypadá na polycystické vaječníky a že se uvidí, jak vyjde krev. Krev vyšla dobře a tak, že se prý uvidíme, až budu těhotná. Jenže ouha, můj cyklus byl 33 dní, pak už okolo 50 ti dní a naposled 82, to už jsem tedy šla na vyvolávačku. Pořád jsem věřila, že když krev vyšla dobře, že to teď třeba půjde,ale ono zase nic. Ve čtvrtek jsem k dr objednaná a ráda bych to ještě naposled zkusila s práškama, než se rozhoupu jít na umělé. Jinak k mé otázce, už jsem vyzkoušela pití kontryhele,Nosifol, Femigard a nějak už mi dochází nápady.
A ovulaci mám asi jen občas, nepoznám jí na sobě,ale občas jsem si měřila bt. Pomohlo Vám něco? Teď jím akorát listovku a pyridoxin.

Strana
z3
fidelka81
autor
20. říj 2015

@paviv ahojky, tak já si ho kupovala u nás v lékárně v dr maxovi a přišel mi drahý. Mě teda cyklus nesrovnal, tak nevim no. Chci vyzkoušet ten gynex

keny123
20. říj 2015

Gynex jsem ted zkusila a zpusobil mi akorat tak spineni.dneska jsem si dala prvni nosifol je to moc chvalene

fidelka81
autor
20. říj 2015

Holt to působí asi jak na koho, já brala NOsifol tři měsíce a nakonec jsem stejně musela na vyvolávačku,ale třeba jsem ho měla brát dýl, těžko říct

keny123
20. říj 2015

Ne to je prave jak rikas na kazdeho pusobi neco jineho no

paviv
20. říj 2015

@fidelka81 já jsem ho momentálně na netu našla nejlevnější za 405,- + nějakých 70,- poštovné... za kolik byl zhruba v lékárně? O gynexu mi doktorka říkala taky a ještě o Femigardu nebo Femigaridu... ale to prý hlavně na úpravu cyklu... ten Nosifol říkala, že má dobré zkušenosti právě s brzkým otěhotněním uživatelek ale je jasné, že na každého to může působit i trochu odlišně, já zatím neužívám, takže nemůžu říct svoji zkušenost...

beruska1889
21. říj 2015

@fidelka81 a jak bylo? 😉 užila sis to? 🙂 my včera nestíhali, hned po práci jsme vyrazili do Ostravy na koncert Kryštofů (bylo to úúúúúúúúúžasné!!!! ) a domů dojeli až v 1 😀 takže jsem padla do postele a o půl 6 vstávačka do práce... ☹ 😠 ☹ takže tak.... 😀 😀 😉

fidelka81
autor
21. říj 2015

Bylo hezky,ale jsem taky značně nevyspalá. Dneska musim jít včas, jinak už to zítra v práci nedám 😀 Tak hlavně že jste si to užili 🙂 Dneska mi konečne dorazily kapičky, hurááá a zítra mě čeká ta gynda, to se teda vůbec netěšim ☹

fidelka81
autor
21. říj 2015

@paviv já kupovala jednu krabičku 30 sáčků, za cca 570 kč ale jak říkám, brala jsem ho tři měsíce a nic, tak nevim no, pořád uvažuju, zda si ho ještě nekoupim. Dneska mi přišel ten Gynex, tak jsem zvědavá.

kakia88
14. led 2016

holky,já mám mc celkem pravidelný.po 27-29 dnech,ale vždy 8-12 dní před mc špiním,myslíte si že by ten Gynex mohl pomoct na to špinění?jinak mám zvýšenou hladinu prolaktoinu .prášky co mám od dr .nějak nepomáhají.

moni92
20. led 2016

@kakia88 a neni to znameni ovulace to spineni??

kakia88
20. led 2016

@moni92 bohužel ne....ve čtvrtek jsem byla u dr znovu,prášky které mi nasadila nějak nepomáhaly.Znovu krev a standartní prohlídka...krevní testy znova ukázaly zvýšený prolaktoin a vyšetření UTZ napovídalo,že se ovulka konat nebude a podle ovu testů taky nedorazila.

moni92
21. led 2016

@kakia88 aha, tak to me mrzi, no ja taky vlastne ani nevim jestli ovu probiha u me nebo ne, tenhle mesic sem se ji chystala poprve testovat a MS se nwdostacila, takze cekam po injekci na MS a pak az ovu jestli bude.... po ms mam ji poprve na ult, tak snad tam bude vse v poradku...

kakia88
21. led 2016

@moni92 Já jsem byla na kontrole v Listopadu a to bylo ještě všechno v pořádku.Ovulka se pode utz chystala a na ovu testech jsem ji taky našla. V prosinci jsem testovala a všechny testy byly strašně světloučký,tak jsem se uklidňovala,že jsem třeba testovala pozdě...no a teď v lednu :( bez ovu...takže si myslím ,že v prosinci taky ovu nebyla... držím pěstičky ať jsi v pořádku 🙂

moni92
22. led 2016

@kakia88 Děkuji, Tobě taky držím pěsti ať všechno vyjde jak má 😉 Musím počkat na tu ms, po ní se mám objednat na ult, takže budu vědět víc.

kajsav
22. led 2016

Mě Nosifol zabral na vyvolání ovulace, kterou jsem vůbec neměla po vysazení HA. Stojí dost peněz, ale mě zabral a pomohl k vytouženému těhotenství. 🙂 Na krabičce je dávkování dva pytlíky denně, brala jsem jeden a stačilo. 😉

kristy82
22. led 2016

Já brala antikoncepci 10 let (s jednou roční přestávkou), po vysazení cyklus první 3 měsíce v pohodě, ovulace probíhala (sice okolo 20. DC, ale jo), potvrzeno testem a teplotou, pak se mi to totálně zastavilo ☹ dr. doporučila Gynex a po 3 týdnech užívání přišla ms! 90. DC sice, ale přišla, byla jsem štěstím bez sebe a Gynex beru teď druhý měsíc, ale ouha, myslela jsem, že odteď už to bude v pořádku, mám 21. DC a ovulace nikde 😢 Chystám se užívat ten inositol, ale je to zklamání 😠

moni92
22. led 2016

@kristy82 tak to jsme na tom uplne stejne, 8 let antikomcepce bez prestavky, po vysazeni 3 mesice krasnej 28dc, akorar ja netestovala ovulaci a 4 mesic jsem to nedostala, ted sem tyden po injekci na vyvolani, cekam na ms a ta zarim nikde a pak mam taky brat utrogestan, ale musim pockat na ms, gynex sem zacala vrat taky a mam objednany kontryhel, pry taky nekdy ppmuze kdyz neprichazi ms....

Strana
z3