Jak si zvyknout na menstruační kalíšek?
Ahoj,
zkouším přejít na menstruační kalíšek, ale zatím s tím bojuju. Zavádění mi nejde moc pohodlně a nejsem si jistá, jestli ho mám správně umístěný.
Zkoušela jsem různé sklady, ale pořád tápu.
Jak dlouho vám trvalo, než jste si na kalíšek zvykly?
Já se taky nedokázala skamarádit a používám houbu. Tu si nemůžu vynachválit, ale na nejhorší dny a při nemožnosti chodit na záchod ad libitum ji po porodu asi doplním menstruačníma kalhotkama.
Různě jsem zkoušela dlouho, několik měsíců. Občas se totiž povedl dát napoprvé, občas vůbec nebo vypadával ven. Po několika měsících jsem získala správný grif a bylo to super, zvládali jsme s ním i sex.
Přesně si nepamatuji, ale nějakou dobu to trvalo. Zavedla jsem, neseděl, tak znovu vyndat, zase zavést. Někdy se zase nedařil vyndat. Určitě pár MS to bylo. teď ho používám 18 let a je to rychlovka.
Houbu jsem zkusila a za mě nic moc.
On ale může být problém i v tom, jaký kalíšek si zvolila, ne každý ti musí sednout velikostí či/a tvarem. Já vyzkoušela tři značky, každá měla jiný tvar kalíšku a sedl mi fakt dobře jen jeden z nich. Jinak zavádí se mi nejlépe vždy v podřepu, zavést hlouběji a poté jemně táhnout dolů, aby se správně rozvinul a sedl si, jak má. Pak obkroužením ověřím, že je vše ok.
Zkoušela jsem asi 3 ms, než jsem přišla jak na to a nedrbala se s tím dlouho. Uz ho mam 13 let.
@anonym_autor ch ili jsem ho nosila, ale vzdala to. Neseděl mi, měla jsem kvůli němu zácpy. Za mě vedou menstruační kalhotky.
Možná máš moc velkou velikost? Jakou značku máš?
@anonym_autor ch ili jsem ho nosila, ale vzdala to. Neseděl mi, měla jsem kvůli němu zácpy. Za mě vedou menstruační kalhotky.
Možná máš moc velkou velikost? Jakou značku máš?
@mrkvovydort Mám LadyCup, velikost A. Vybrala jsem menší, protože jsem nerodila.
@mrkvovydort Mám LadyCup, velikost A. Vybrala jsem menší, protože jsem nerodila.
@anonym_autor ono to může trvat, než si na to zvykneš, matně si vybavuju, že na začátku to zavádění byl boj.
Jestli ho máš správně poznáš tak, že se plně rozloží, neměla bys ho cítit a měl by tam být trochu podtlak.

Od zacatku to bylo bez problemu, nicmene po porodech me zacaly vsechny druhy vadit tak jsem presla na houbu a ta je za me top.