Jak ulevit od svědění při vaginální mykóze?
Zdravím, nějaký nápad co na svědění vulvy při vaginální mikoze? V úterý jdu na gynekologii ale nedá se to vydržet.
Asi bych si hledala gynekoložku i v jiném městě, pokud ti nesedí. Rada lékárnice byla nic moc, obecně mám lepší zkušenost s radou z lékárny. Dle tvého příspěvku to vypadlo, že jsi to v lékárně neřešila a pak to vypadalo, že ti jde hlavně o to, abys to nemusela platit, proto čekáš až d úterka. Nicméně by ti to bylo prd platné, protože i dr. by ti dala něco s doplatkem. A teď píšeš, že máš mast od dr. Dostala jsi čočku kvůli svému vyjadřování, tak na tom zapracuj.
Co nějaká sebereflexe? Když ti x různých žen shodně napíše, že tvé odpovědi nějak vyznívají, tak asi těžko bude chyba na jejich (naší) straně přijímače. Si ty svoje reakce po sobě přečti. Za nás to jednoznačně vyznívá tak, že jsi odmítla jít do lékárny, protože si chceš počkat na recept. Další verze pak vyznívá tak, že jsi v lékárně byla, ale odešla jsi s prázdnou. Další verze vyznívá tak, že jsi vlastně nakonec z té lékárny odešla s nějakým přípravkem a poslední verze příběhu říká, že jsi vlastně už v léčbě. A celé to vyznívá tak, že jsi ty verze upravovala podle toho, jakých reakcí ses tu dočkala.
Tak si možná příště zkus ten svůj příspěvek napsat nanečisto, zadej tam všechny relevantní informace rovnou a pak si to po sobě nejméně třikrát přečti. Třeba tím příště předejdeš tomu, že budeš dostávat odpovědi, které se ti nezamlouvají...
@levandule_k napsala jsem ze predtim jsem dostala mast, predtim ne teď takže si to příště poradně přečtěte vím ze s předpisem je to i s doplatkem.... napsala jsem jasně ze čekám kvůli tomu abych nestala projev ze jsem si koupila něco jiného. Jasně jsem všechno vysvětlila aby to bylo pochopitelně když jste všechno každý pochopili jinak a stejně to nikdo nechápe a ještě mi tvrdíte ze lži proboha...
@nock přestaň se čílit a raději se nauč psát, protože mezi původní variantou "mám mykózu a nevím co s tím" a poslední variantou "u MUDr. se s tím již léčím, přípravek z lékárny mám a v úterý jdu znovu na gyn" je dost velký rozdíl. A vlastně stále není zřejmé, jaká odpověď by tě vlastně uspokojila, když nic dalšího v lékárně kupovat nechceš...
Ale to je jedno, více se tomu věnovat nechci. Prostě příště poskytni rovnou všechny relevantní informace a text si po sobě přečti a ušetříš si čas a nervy...
Vlastně ještě jednu radu mám - pokud nedošlo doposud k přeléčení tvého případného partnera, tak se mykóz nezbavíš, musí se přeléčit i on. Pokud partnera nemáš, může opakování mykóz souviset s hygienou (špatný styl utírání, špatný výběr intimních prostředků, špatný výběr dámských hygienických potřeb), nebo třeba s potravinovými alergiemi (u mě to souviselo s alergií na mléko). Ale tím fakt končím...
@miryp pokud by jste si cetla všechny mě odpovědi psala jsem ze jsem dostala PREDTIM ne teď, ze jsem měla přípravek na mikozu a ze lkojim stále tudíž jsem tím chtela rict ze nemám stále menstruaci díly tomu mám stále takové problémy a mužů mít hygienu jakou chci a nemůžu tomu předejít. Nemluvte mi tu o tom ze si mám po sobě něco přečíst když vy si to taky neprectete.
@nock věříš mi, že jsem přesně věděla, na čem se budeš v tom textu točit, jen co jsem ho odeslala? Já nemluvím o tom, že máš teď aktuálně předepsaný lék, ale že kvůli mykózám už jsi v péči MUDr...
Chybějící menstruace při kojení rozhodně nestojí za mykózami, ty způsobují buď kvasinky nebo bakterie. Pro vyléčení je třeba udělat stěr a ten poslat do laboratoře k podrobné kultivaci. Podle výsledků se nasadí cílená léčba na ty dané brebery pro oba partnery (ne pouze pro tebe). A pokud to bude kvasinka, je třeba podpořit tělo také protikvasinkovou dietou, protože to je alfa a omega v boji s kvasinkami.
@miryp díky menstruaci se tělo pročistila tím pádem je menzu riziko vzniku infekcí.
A ty si napsala ze u MUDr se již lecím proto jsem té opravila a ted píšeš ze si nemyslela. Neléčím se zrovna teď ale predtim jsem se léčila a teprve se léčit zase budu. Díky tomu ze den mi znovu objevila. A nepsala jste ze už končíte náhodou? Menstruace také stojí za infekcemi..... a MUDr mi dá léky který má brát i partner? Nikdy mi o tom neřekla
@marge_s nejsem vzteklá a ano, napsala jsem to blbě ale ne každý umí vše tak se nepovyšujte jako kdyby jste byla dokonalá. Kdybych měla opravovat pravopis každého člověka tak nemám do konce života čas🙂 nechápu čemu se nemám divit. Vy tu pravé teď řešíte pravopis když se bavíme o něčem jiném. Pletete si pojmy 😉
@nock nepletu, jsme ti psaly, ze si to mas po sobe cist, fakt si to zkus zitra rano s nadhledem 😉 proste u toho psanyho projevu si musi clovek dat bacha jak to vyzni (a i tak obcas dojde k nedorozumneni). Muzes psat, ze je to banalita, prpc resit projev, pravopis apod., ale pak se nediv, ze se ti dostane jinych odpovedi nez cekas 🤷🏾♂️nicmene bych k tomu jeste dodala, ze zjevne vis, ze ten clotrimazol (jenamazol) muzes i u kojeni, tak to muzes priste dat hned v pocatku. Ale: pokud to mas takhle dlouho, tak je blbost to mazat slabou masti dlouho, ale je potreba vyssi davkovani narazove. Jen masti to rozhodne nevylecis. Tak zitra drzim palce, at ta tvoje mudra vymysli neco pouzitelnyho 😉
@nock tak možná nejsi vzteklá, ale tvůj projev vztekle vyznívá. A ano, nechtěla jsem ti již nic psát, ale když vidím, že nebylo správně pochopeno, co píšu, tak to vysvětluji... A je vlastně dost úsměvné, že si jednou větou rýpneš do toho, že už jsem ti nechtěla psát a vzápětí se dožaduješ informace k léčení partnera, aniž by ses obtěžovala s "prosím" či "děkuji"...
Takže opravdu naposledy, protože už jsem tvé vagíně dnes věnovala více pozornosti než té vlastní - pokud lékař ve stěru, který pošle do laborky na podrobnou kultivaci, najde něco k přeléčení, pak se musí přeléčit oba partneři, jinak to ten neléčený bude znovu přenášet na přeléčeného. A ano, gynekolog může předepsat léky pro partnera.

@nock já jsem asi hotentot, protože tomu vlastně vůbec nerozumím. Psala jsem, že máš jít do lékárny a ne to nechat na úterý. Tos napsala, že do lékárny nejdeš, že do počkáš na předpis. A pak žes vlastně v lékárně byla, ale že ti nic nedali, krom tablet femina, protože teda kojíš... Což je ale blbost. Takže místo toho, abys zvedla zadek, šla do jiné lékárny, když ti tady holky psaly, že masti a čípky na to jsou a můžeš je i když kojíš, tak zbytečně čekáš, až se ti to rozjede úplně 🤦 nebo nevím, co očekáváš od této diskuze.