Jak zvládat bolest při endometrióze mimo menstruaci?
Máte někdo? Jak Vám je mimo ms? Mě neustále bolí břicho, konečník i záda a prý se s tím nedá nic dělat, ale takhle se nedá žít. Má někdo nějakou dobrou radu?
Bolí mě podbřišek i záda. Prakticky permanentně, akorát někdy víc a někdy míň. Mj mám obrácenou dělohu, křečové žíly kolem dělohy, srůsty i endometriózou.
https://gabrielatuatti.cz/
Chces dobrou radu? Koukni na Gabrielu, ktera se te mrchy zbavila a uci to vsechny zeny, ktere o to stoji.
@martiniquest tohle vypadá suprově,díky 🙏
@te_reza jo tak to mám, je fakt, že někdy je to trošku lepší, ale poslední dobou se to zhoršuje. A jak s tím dokážete fungovat? Neomezuje Vás to?
@martiniquest máš s ní i osobní zkušenost?Me by opravdu zajímalo normální hodnocení,ne ty chvalozpěvy co má na webu.
No to jsou žvásty. Endometrióza je nemoc žen, které nemají hezký vztah ke svému ženství. Endometriózu mají převážně ženy, které nejsou propojeny se svou ženskou podstatou. 🤣 Tyhle ty lesany, to je tedy dílo. Já mám tedy s endometriozou odžité desítky let a než takové pomatené lesaně, doporučuju se raději svěřit odborníkům. Mám za sebou několik operací. Před nimi jsem zkusila vše možné. Hormonálku, byliny (na ty pozor), akupunkturu, tinktury... Mohla bych sepsat endoromán. Pokud tě endometrioza omezuje v běžném životě, je potřeba jí řešit. U mě už to bylo v takových stádiích, že jsem krvácela mimo cyklus a bolesti mě omezovaly v běžných aktivitách jako je třeba jen chůze. Jezdila jsem do centra endometriozy až do Frydku Místku, pro mě přes 100km vzdáleném. Najdi si odborníka poblíž.
@anonym záda řeším ještě skrze dornovu metodu, mám tam toho víc a na podbřišek sem si zvykla 😀
@betysch Ja endometriozou nikdy netrpela, ale Gaby dlouhodobe sleduji na webu a offline osobne znam
@kelerub Zvasty? Zajimave, ze mraky, zen, ktere ji prosly rukama, maji dost jiny pohled. A zacina spolupracovat i s lekari. Vlastne tim, co pises, potvrzujes jeji teorii 🙂 Mimochodem, Gabriela zenam neradi, aby se nelecily dostupnymi konvencnimi prostredky. Naopak, ale je potreba je doplnit.
@te_reza ano dá se to prý řešit hormonální léčbou na x mesicu a pak nějaké léky ještě aby byl přechod umělé vyvolan ale je tam to ale " není to záruka a hlavně vedlesi účinky jinak si myslím že skrz takové diagnózi se na věk nehraje ano když to má 20 letá žena bez dětí tak asi tam je lepší vyzkoušet léčbu atd ale když třeba žena má děti a věk už je 30+ a jediná asi možnost jít do takového zákroku tak by lékař měl napsat zadanku mě je 36 let 3 děti neříkám že by se mi lehce přemýšlelo o tom že nebudu mít dělohu ale zas na druhou stranu to vidím jako jedno řešení které mi umožní žít v klidu a užívat si manželství na plno 🤗 silná Ms bude pryc atd ...
Souhlasím s @martiniquest , viděla jsem rozhovory s Gabrielou Tautti na youtube, také mě zaujala. Endometriózou jsem nikdy netrpěla, měla jsem nepravidelnou menstruaci a diagnózu PCOS. Dneska mám zase menstruaci normální a žádné PCOS. Vím, že mě pomohly bylinky, trochu změna stravy a psychosomatika, musela jsem přijmout svoje ženství, nepotlačovat se, naučit se mít ráda taková jaká jsem. Mám načteno něco z psychosomatiky a mě ten přístup dává smysl. Psychosomatika zkoumá vzájemné působení těla a duše (emocí). Tedy já bych zkoušela přístup kdy budu na terapii hledat, jestli nemám problematický vztah s matkou a ke svému ženství, sama k sobě, zkusila bych bylinky a úpravu stravy. Mně se třeba příčí vyvolávat předčasně přechod nebo nechat si vzít dělohu.
Bylinky jsou jako doplňující léčba dobrá věc, ale člověk musí znát aspoň jejich elementární účinky. Pozor na kontryhel, protože ten sice zmírňuje křeče, ale podporuje nárůst děložní sliznice, což není při endometrióze žádoucí.
Na endometriózu se používá drmek, řebříček.
Fajn jsou bylinky, které mají protizánětlivé účinky třeba heřmánek.
@kelerub můžu potvrdit👍 FM je vyhlášeny..nechala jsem se tam operovat
@te_reza obnovuji diskuzi a chci se zeptat zda-li jste se po třech letech nějak posunula v léčbě nebo se zbavila bolestí? Řeším to samé. Obrácená děloha, adenomyoza, bolesti beder a podbřišku mimo MS. Omezuje mě to v každodenním životě.
@valkyra7129 chodím pravidelně na dornovku a tak nějak lazo plážo si cvičím. Cílenou léčbu na endometriózu nemám. Během ovulace jsem nepoužitelná a během ms taky, to jsem vyloženě tři dny na nimesilu. Ale bolesti břicha a zad v kuse jako jsem to mívala už nepocituju

Endometrióza je vázána na cyklus a největší obtíže nastávají v období okolo menstruace. Já měla stadium endometriózy 3 a 4, tudíž těžká, a žádné bolesti mimo období menstruace jsem neměla.
Ložiska a endocysty se většinou odstraňují operativně laparoskopicky. Pokud máš takovéto velké problémy a opravdu jsou způsobené endometriózou, gynekolog by těl měl hnát na laparoskopii.