Je dobrá volba náhradní mateřství při neplodnosti?

luciaaanka88
28. zář 2013

Ahojky, myslíte si, že je dobrá volba náhradní mateřství jako první pomoc při neplodnosti? Za mě říkám ANO a těm ženám, které jsou ochotny devět měsíců trpět a pak trpět ještě při porodu jen proto, aby jiná rodina byla šťastná bych platila zlatem...

ivapo
28. zář 2013

a proc ne? já tomu fandím!

luciaaanka88
autor
28. zář 2013

já si taky myslím, že to je mooc dobré, ale čtve mě, že to ještě není uplně uzákoněný a hlavně to dělají jen u pár typu - poškození, jen pokud nemaj dělohu nebo pochvu, ale u lidí, kteří nemůžou otěhotnět z jiných, taky vážných důvodů to nedělaj, to je smutný ☹

evulinkab
29. zář 2013

@luciaaanka88 Taky si myslím, že je to jiste dobrá příležitost pro to mit vlastní díte, přestože ho odnosí náhradní maminka. Také tomu fandím a vím, že já bych byla ochotná stát se náhradní maminkou-ale asi jen v případě rodiny(kdyby treba za mnou přišla moje sestra, že nemuže odnosit sve díte)Protože bych vedela, že po porodu to mimčo, co jsem nosila, budu normálne vídat...

uztotakbude
29. zář 2013

Já pro nejsem. Podle mne nikdo není natolik silná osobnost, aby mohl bez jakékoliv citové vazby odnosit a porodit dítě. A pak ho té ženě seberou. Každá si myslí, jak je humánní, když řekne, že ona by to udělala, každá si myslí, že to zvládne a pak je problém. Právní, citový, psychický. A kojeňáky plné dětí.

andelka
29. zář 2013

Měla by to být poslední pomoc a ne první...i pro tu náhradní matku je to zásah, třeba teď je nadšená a dělá to s láskou a přesvědčením..ale co když ji to dostihne v budoucnu? Nebo nějaké zdravotní problémy až časem..Já osobně, kdybych se měla rozhodovat, tak tímto postupem ne..nechtěla bych aby kvůli mě byl někdo živým inkubátorem, nechtěla bych aby to někdo podstupoval (mám dvě děti, tak vím co těhotenství, porod a šestinedělí jsou za výjimečná období, a náročná, psychicky, fyzicky..) Dítě je dar, ne nárok..nemyslím že je dobré to až takovým způsobem obcházet.

petrajurinova
29. zář 2013

@luciaaanka88 no tak podle mě by náhradní mateřství měla být až ta poslední možnost, když už není jiné řešení. A to placení zlatem je taky trošku kontraproduktivní. Mohlo by se to zvrhnout v dost neetický a až nebezpečný obchod.

llluckaaa
29. zář 2013

Já jsem spíš proti. I v tvém prvním příspěvku vidím hodně proti 😅 Jednak, toto by určitě neměla být první volba. Za druhé, pokud žena devět měsíců trpí a trpí pak i při porodu, myslím, že to nechá následky na dítěti 😒 No a asi je jasné, že by náhradní matku neměl nikdo platit zlatem, ona by to neměla dělat pro prachy ale pro to, někomu pomoci.
Z pohledu dítěte, o kterém tu je řeč, mi to přijde hodně nefér. V podstatě je bordel v tom, kdo jsou jeho rodiče. Je to matka, která ho devět měsíců nosila, ale je k němu chladná a nemá k němu citovou vazbu? A nebo je matka, které patřilo vajíčko? Co když se v těhotenství něco zvrtne a nenarodí se vytoužené zdravé blonďaté miminko, které bylo objednané?
Na prostě to má hodně rizik, a to hlavně z pohledu nenarozeného dítěte ☹
Pokud by šlo o NM v rodině, proti bych nebyla 😉

berynka
29. zář 2013

Vidím to stejně, jak píše @andelka ...poslední pomoc, jedna z krajních možností.
Sama jsem párkrát přemýšlela, jestli bych dokázala být náhradní matka a pokud by to bylo pro někoho blízkého, kdo biologické děti jiným způsobem mít nemůže, tak bych bych to pro něj/ní pravděpodobně udělala 😉 .

lili1986
Odpověď byla odstraněná
Zobraz