Je možné otěhotnět i přes zánět v těle?
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět i přes zánět v těle. S manželem se snažíme o miminko a teď čekáme jak to dopadne. Ale dnes jsem byla u lékaře s bolestí nohou a otoku. Řekl mi, že je to zánět. Je tedy možné otěhotnět nebo ne?
@marcelva no asi zalezi ale nevidim duvod proc ne. Ja mam chronickou pankreatitidu cely zivot, coz je chron.zanet slinivky brisni a behem lonskeho prvniho pololeti jsem otehotnela hned dvakrat. Pokud jde o neco banalniho jako zanet v noze tak pochybuju ze by neslo kvuli tomu otehotnet
Podle mě proč ne, pokud nemusíš brát léky proti bolesti nebo jiné léky, které by se v těhu brát neměly, tak nevidím problém. Já mám roky chronický zánět štítné žlázy a mám dvě děti a nenapadlo mě v tom hledat problém🙂
mě se zatím povedlo otěhotnět jen když jsem měla atb, takže možnost otěhotnět v době zánětu určitě je 🙂
@teromilek ahoj, prubeh mela vsechna tehotenstvi stejny. Hodne jsem trpela na nevolnosti, coz bych ale nesvadela na pankreatitidu. Jinak cele tehotenstvi vse v poradku, davala jsem si pozor na zdravou stravu, co telo dovolilo. Nicmene pri prvnich poradnach v porodnici v Motole ze zdesili, ze nemam napsane rizikove tehotenstvi, tak me preradili do rizikove poradny. Bohuzel na ucet toho mi byl vyvolavan porod v den terminu porodu s oduvodnenim, ze cim dele jsem tehotna, tim vic ohrozuji svuj zivot a tim padem i zivot ditete. Bohuzel jsem se s nima nehadala a porod si nechala vyvolat v den terminu. Bohuzel telo zareagovalo tak, ze jsem pul hodiny po zavedeni vyvolavaci tablety dostala silene kontrakce po minute a pul, ktere trvaly cca tu minutu urcite. Bohuzel jsem se ale neotevirala, maly se zacal dusit a cca 4 hodiny po zavedeni tablety mu selhavaly ozvy a ja musela okamzite na sal, ani me nestihali skoro uspat, aby ho vytahli vcas. Diagnoza - distokia uteri a akutni hypoxie plodu. Necele dva roky pote jsem rodila znovu, a jelikoz mi nestihla poradne zarust jizva na deloze, rodila jsem planovanou sekci kvuli riziku ruptury delohy. Takze na co si dat pozor - na svoji stravu, aby to tehotenstvi zvladlo vlastni telo a nejdulezitejsi bod - nenechat se nahnat do vyvolani porodu hned v den terminu. A navstevovat gastroenterologa, abys byla pod odbornou kontrolou

Ahojky, nevím, zda je to učebnicově možné, ale nám se podařilo otěhotnět se zánětem močových cest a antibiotiky 🙂 Držím pěsti, ať tam miminko je 🙂