icon

Je normální mít potíže s aplikací tampónů?

terezaa076
27. črc 2026

Zdravim, je mi 19 let a vcera jsem poprve zkousela tampony, ale vubec mi neslo to tam dat, dneska to same, zkousela jsem to nekolikrat s ruznymi typy tamponu ale proste to jde treba jen do pulky nebo proste kousek, a pak uz to zacne bolet a stipat a je to neprijemne. Chci se zeptat, jestli to je ze zacatku normalni a mam to zkouset znova a znova nebo jestli se to nekomu stalo take? Dekuji za odpoved

anonym_192c62
27. črc 2026

Kup si menstruační kalhotky, vyzkoušej houbu nebo kalíšek.

hojda
27. črc 2026

četla jsem tip dát lubrikační gel, máš správný sklon při zavádění?

terezaa076
autor
27. črc 2026
@anonym_192c62

Kup si menstruační kalhotky, vyzkoušej houbu nebo kalíšek.

@anonym_192c62 dobre, a to hlavne potrebuju pristi mesic k mori

terezaa076
autor
27. črc 2026
@hojda

četla jsem tip dát lubrikační gel, máš správný sklon při zavádění?

@hojda dobre, vyzkousim, spravny sklon snad mam, videla jsem ruzna vysvetlovaci videa, tak snad to delam dobre

anonym_f8694d
27. črc 2026

Určitě začít nejmenší velikostí. Mně vyhovovaly OB, měly nějaký speciální hladký povrch. Případně jsou i tampony s aplikátorem, kde je to zavádění nejjednodušší

terezaa076
autor
27. črc 2026
@anonym_f8694d

Určitě začít nejmenší velikostí. Mně vyhovovaly OB, měly nějaký speciální hladký povrch. Případně jsou i tampony s aplikátorem, kde je to zavádění nejjednodušší

@anonym_f8694d zkousela jsem prave oboje, ale proste mi to vubec nejde😭

betelgeuzz
27. črc 2026

Tampony jsem používala jenom s aplikátorem, jiné mi nešly zavést. Pokud ti to ale nejde, tak na dovolenou pořiď menstruační plavky, než bojovat s tampony či jinými pomůckami na zavádění.

terezaa076
autor
27. črc 2026
@betelgeuzz

Tampony jsem používala jenom s aplikátorem, jiné mi nešly zavést. Pokud ti to ale nejde, tak na dovolenou pořiď menstruační plavky, než bojovat s tampony či jinými pomůckami na zavádění.

@betelgeuzz dobre, dekuji

kakba
27. črc 2026

Ja s nima bojovala taky dlouho ani s aplikatorem to neslo, tak jsem se na to vyprdla. Zacala jsem s kaliskem a dneska je uz takova moderni doba, ze si kup kalhotky a plavky a dej si houbu- u ni nebojujes, jen zastrcis.

majaveja
27. črc 2026

Také mi to poprvé vůbec nešlo... nejlepší je to podle mě zkusit na začátku, když je menstruace nejsilnější. Případně ten lubrikant nebo aplikátor, jak radí ostatní.

levandule_k
28. črc 2026

Když jsem byla ještě panna tak, zavádění tampónů pro mě bylo dost nepříjemné. Dost jsem s tím bojovala a na první dobrou mi to nešlo. Ano, také jsem měla pocit, že to drhne.

Můžeš ho doma zkusit zavést vleže, někdy je tak lehčí najít správný úhel, pánevní dno je víc uvolněné. Dýchej u toho zhluboka, možná se ze strachu stahuješ.

Zkusila bych menstruační plavky.

myspule1
28. črc 2026

Choulostivé téma, ale moje rada... nesnaz se ten tampon strkat dovnitř směrem nahoru, ale spíš dozadu jakoby směrem ke konečníku, skoro vodorovně, uvidíš, že to půjde.