Jít nebo nejít na revizi?
Prosim o radu. Mam dlouhe a nepavidelne cykly. Posledni normalni ms byla od 1.5. do 6.5. V cervnu jen spineneni od 1.6. do 25.6. Od 1.7. jsem mela hodne citliva a natekla prsa, nevolnosti. 26.7. jsem si udelala tehotensky test a byl pozitivni. Bohuzel hned tyden na to teda 1.8. jsem mela zanet mocoveho meriche, takze jsem sla na gynekologii a dostala penicilin, tehotenstvi potvrzeno, podle dr jsem byla 4-5 tt, na utz jen dutinka. Na kontrolu jsem sla za 14 dni, tedy 16.8. Mela jsem jit na krev, ale podle utz byl zase jen prazdny gestacni vacek, takze ani na tu krev jsem nesla. A za 4 dny mam prijit znovu (ve stredu) a pokud tam nic nebude mam jit na revizi ( v patek ). A ja nevim zda jit na revizi nebo ne. Dr se nema podle ceho chytit, kdy jsem otehotnela vubec netusim,ovulaci na sobe vubec nepoznam, nemam zadne priznaky a ms mam opravdu hodne nepravidelnou.
@veroniquecz no nevim. Jsem tehotna po 3. A po 3.mi ruzni de rekli ze pokud neni zloutkovy... a prazdny gestacni vacek asi v 7tt nebo i v tom 5tt je asi spatnw
@veroniquecz no prave ted dalsi tyden ordinuje, ve stredu jdu na krev a ultrazvuk a v patek uz mi domluvil revizi a potom ma 14 dni dovolenou. Takze to chce stihnout nez mu zacne prave.
Mel by se na to podivat i nekdo jiny, s jinym uzv. V zacatcich teh je to casto jen hadani...
Podle me v tomto tydnu nemuze byt 100% jisty. Bylo nemalo pripadu, kdy se vacek objevil az kolem toho 8.tydne. A to ty jeste nejsi ani podle toho sveho odhadu.
A pokud nemas pravidelny cyklus, tak nemuze tak jednoznacne rict, ze z toho nic nebude.
Uplne chapu tve pochybnosti.
Ja bych z toho nespala a nemyslela bych na nic jinyho.
Pokud ti nehrozi nejake vazne zdravotni riziko, jeste bych vyckala.
Uz jen pro klid v dusi, aby ti pak cely zivot nelitalo v hlave "co kdyby...".
Pokud z toho nic nebude za dalsi dva tydny, zamrzi to hodne, ale budes vedet, ze s tim nic neudelas.
Jen kvuli doktorovo dovoleny bych nepripustila takhle unahleny rozhodnuti.
Tot jen muj vlastni nazor.
Sama jsem zvedava jak to dopadne a drzim moc palce.
@krutak1fle ale váček tam právě je, jenom je prázdný a neporostl ani po 14 dnech...
@alicie_k ajo. No ale stejne, oni ty ultrazvuky mnohdy ukazuji dost velke nepresnosti.
Viz.napriklad odhady vahy ditete pred porodem, nepresnosti v odhadu stari tehotenstvi i o nekolik tydnu atd.
Ale samozrejme nejsem doktor.
Je to strasne tezka situace.
Ja osobne bych tomu dala jeste ty dva tydny.
Ale to ma samozrejme kazda jinak.
Zase nechci zadavatelce davat plane nadeje.
Ale pokud tu sebemensi sance visi ve vzduchu, pockala bych.
Nedeje umira posledni.
Nekomu se srdecni aktivita ukazala taky az kolem toho osmeho tydne.
I takove veci se deji. A nejsou nijak vyjimecne.
No nezavidim ti tvou situaci. Preju hodne sil a klidu.
@krutak1fle to je ale trochu něco jiného. Odhad váhy před porodem je dost ztížen tím, že se špatně měří hlavička, když je už dost nacpaná dole v pánvi. Tady v těch úplných začátcích by během 14 dnů mělo k nějakému progresu dojít. A pokud váček nevyroste a je stále prázdný, není to dobré znamení. Pokud je už např.embryo, ale bez srdeční akce, tak se může ještě objevit, stane se to, ale spíš to je trochu výjimka.
@krutak1fle je to tezke, v noci spatne spim a kdyz usnu, tak se mi o tom zda. Musim vydrzet do stredy a podle toho se rozhodnu. Kazdopadne dekuji 🙂
@alicie_k melo by. To je pravda. 14 dni na zacatku ukaze rozdil.
Jen tu na me jednani doktora nepusobi az tak duveryhodne. Ta nejista delka tehotenstvi, kterou moc nebere v uvahu, to tlaceni na revizi jen kvuli dovolene atd.
Proto i ty pochybnosti kolem.
Mela bych stejne pocity jako zadavatelka.
Kdybych sla na revizi, aniz by mi vysledky doktora jeste alespon jednou nekdo potvrdil, nezbavila bych se pocitu "ale co kdyz..."
@krutak1fle tak před samotnou revizí by měl být ještě proveden ultrazvuk.
Holky můžu se připojit?
Poslední ms 7.7. při cyklu cca 30 dní.uz před ms mi vyšel pozitivní test.dr mě objednala na dnes.tehotenstvi potvrzeno a prý dobře uloženo každopádně bez srdeční akce.na kontrolu jdu příští týden.pokud ani tehdy nebude srdeční akce tak se to třeba řeší revizi chápu to správně? Jak to probíhá a na jak dlouho to je? Mám dvě děti takže bych nerada ležela někde v nemocnici 🙈
@kikus16 ja byla na revizi 3x, vzdy az 9+0 a podle utz u gyn i na kontrolnim v soukrome klinice byl u obou tenkrat konec 6+1 (organogeneze zacina 6+0, takze tam u obou byl nejaky zasadni problem). Cekala jsem ale u obou, nebylo mi nic, krom velke unavy. Pak i histologie potvrdila zamlkle teh.
Ale - na rozdil od tebe ja mela cykly presne, vedela jsem kdy jsem otehotnela, tydny sedely (i u pozdejsiho uspesneho tehotenstvi)./
V tvem pripade - neupinej se na stredu, ono dalsi utz memusi opet nic ukazat. Vyres si to v hlave ted - jestli podle nejkonzervativnejsiho vypoctu nejsi 8+neco nebo 9+0, na revizi bych nesla. Nejsem zadna lesana, vim jak otresne a bolestive jw to cekani a doufani v zazrak, ktery se nestane, ale kdybys kvuli doktorove dovolene sla na revizi driv, nikdy t
...tu nejistotu z hlavy nevyndas.
Dopocitej nejkratsi a nejdelsi mozny tt a podle toho se zarid. Dovolena dr nemuze, proste nemize byt faktor v rozhodovani o ukonceni tehotenstvi, i kdyz neprosperujiciho. Drzim palce, bohuzel to znam.
@balogis hele to je brzy. Psala jsem to vys. Ja osobne v obou pripadech radeji cekala do 9+0. Jestli nemas bolesti, krece, nekrvacis, nic za to nedas.
V praze doporucuji kliniku Meda - jsou na bulovce, ale soukroma klinika. Objednas vca 2-3 dny predem, rano prijdes nalacno, dr udela podrobmy kontrolni utz, pak jdes na stul a v poledne te manzel vyzvedne. Platis jen anestezii, cca 2500kc.
Vsichni mili, uzasni, citlivi, za me dobre utracene penize. Bohuzel dvakrat, do tretice vse ok. Kamaradka mela revizi v nemocnici, stravila cely den, lezela nekde s cerstvou matkou po porodu - takze citlivost nula nula...
Drzim palce. Ale nez budes 9+0 nikam bych nesla. Je to zridka, ale srdecni akce sw muze objevit az v 8tt - pousunta ovu, pozdejsi oplodneni, atd. Neni kam spechat, opravdu.
@alicie_k souhlas, 14 dnu je dost, ale zas kdyz ma zadavatelka ty cykly podle vetru, tak *teoreticka* sance tam je. Myslim, ze to tehotenstvi bohuzel neprosperuje, ale na revizi v patek bych proste nesla, protoze co kdybychom se pletly, ten cyklus byl uplne mimo, tehotenstvi by bylo ok a revize by byla zbytecna, jen kvuli pohodlnosti doktora a jeho dovci... To bych ja osobne nikdy nezkousla. Byla jsem 2x, vzdy jsem radeji cekala. I kdyz to cekani bylo umorne, ubijejici a naprosto depresivni. Ale zit s pocitem Co kdyby cely zivot by bylo horsi nez tech par debilnich, zlych osklivych tydnu.
@zvedavec2 je pravda, ze doufam, ze ve stredu tam neco bude i kdyz vim, ze sance je minimalni. Prave proto, ze jsem pred 4 lety na revizi uz take byla, o to vetsi mam ted strach. Lepsi je nevedet do ceho clovek jde. Tydny jsem zkousela prepocitavat nekolikrat, ale jedine ceho se muzu chytnou jsou ty citliva prsa od 1.7. jinak nic. Kazdopadne dekuji za zkusenost a radu.
Jen info, dnes kontrola, vacek vubec nevyrostl, naopak se zacina rozpadat. Tak je jasno.
@kikus16 tak to me mrzi. Ale alespon mas jasno.
At to dobre dopadne a at se brzy zadari.
@krutak1fle Dekuji 🙂

@vineta souhlas 👍👍