Konizace a práce. Máte zkušenost?

tori82
21. zář 2019

Ahoj holky,čeká mě v brzké době konizace děložního čípku.Jelikoz by mě ještě v den zákroku měli pustit domu (celková anestézie) myslela jsem,ze druhy den půjdu do práce.Ted jsem četla různé diskuze a ze spousta holcin slo na neschopenku,tak bych se rada optala těch,co to mají za sebou na zkušenosti.Moc děkuji 🙂

lilian2111
21. zář 2019

Ahoj. Byla jsem na ní hned po ukončení sestinedeli po porodu a nijak mě konizace neomezila. První den je asi dobrý být v klidu spis, ale dál jsem fungovala úplně normálně a nic jsem na sobě nepocitila.

snahnah
21. zář 2019

@tori82 Mě to po zákroku děsně bolelo, takže jsem byla ráda za 2 dny volna. Pak jsem šla do práce a z té předčasně na pohotovost kvůli krvácení, které se nepodařilo zastavit, takže druhý den pod narkózou na sál. Pár dní hospitalizace a nemocenská na 2 týdny. Radši na tu neschopenku běž, mi to i doktor doporučoval, ale měla jsem pocit, že jsem v práci nenahraditelná.

hojda
21. zář 2019

Kamarádka byla cca ve 30 letech před 10 lety a zůstala doma asi týden. Asi bych neriskovala, jí se tedy nepodařilo nikdy otěhotnět☹.

karich
21. zář 2019

Byla jsem v červnu a na neschopence jsem nakonec byla 2 měsíce. Po zákroku mi nic nebylo, fungovala jsem normálně, po 14 dnech jsem začala krvácet a skončila opět hospitalizovaná. Doporučuji dodržet minimálně 14 dní maximální klidový režim.

j.a.n.i
22. zář 2019

Me ji delali ve čtvrtek, pousteli v patek, neb jsem nemela odvoz a v pondělí jsem sla normalne do prace a vse v pohode. Kdybych mela fyzicky náročnou práci, tak nejdu, ale u kancelářských nevidim důvod být doma.

rosa106
22. zář 2019

@tori82 Absolvovala jsem ji též a druhy den jsem krom krvácení byla úplně v pohode.

swan42
22. zář 2019

@tori82 taky jsem byla tyden doma. Lepsi nez se rozkrvacet. 3 dny po zakroku jsem mela problem i vyjit schody. A alespon 2 tydny nezvedej nic tezkyho + normalni sestinedeli dodrzet

drakenn
22. zář 2019

Je to zásah do těla + celková narkóza. Rozhodně bych se týden šetřila. Žádné hrdinství ( stejně se to dělá jen kvůli okolí, abychom se zavděčili) by mi za to nestalo .

tori82
autor
22. zář 2019

@drakenn
Přesně tak,on to ve výsledku nikdo za nic nemá.To už jsem poucena.

tori82
autor
22. zář 2019

Holky,moc děkuji za zkušenosti.Ono je taky možný,ze to i nařídí doktor,ze?A asi podle toho,jak moc velky výkon to byl.Uz aby to bylo za mnou,jsem z toho strašně nervni.

lilian2111
22. zář 2019

@drakenn proč kvůli okolí? 🙈😂 já se po výkonu ptala doktora co mi to prováděl (Ústí, dr Sudek ambulantně) a říkal že první den se šetřit, další není nijak potřeba. Měla jsem CIN III. Nevím, Proč bych doma neměla zůstávat kvůli okolí, to fakt ne 😆

mona91
22. zář 2019

@tori82 já šla na konizaci cca 12 týdnu po sekci a kdybych neměla v nemocnici zavedenou tamponadu 5 hodin s dezinfekci nebo co to bylo tak úplně v pohode ani nevím ze se něco dělo ale po tom roztoku mě pálilo úplně všechno i zvenci

drakenn
22. zář 2019

@lilian2111 protože jsme tak povětšinou debilně vychované. Delame spoustu věcí kvůli druhých lidí, žijeme v neuspokojivých vztazích a zůstáváme jen kvůli dětem, žijeme s pitomcema, jen abychom nebyly samy, otrocime vlastním rodičům, abychom se zavděčili, ubližujeme vlastnim detem jen kvůli okolí, aby nás nepromluvili, že něco děláme jinak. MK to ve většině témat dokazuje.. bohužel. Takže ano, zůstanu po operačním zákroku klidně na PN a půjdu do práce, až se budu cítit já dobře. Ne, podle toho, co říká okolí..

j.a.n.i
22. zář 2019

@drakenn Promin, ale že jsi tak vychovaná ty, ještě neznamená, že to platí pro všechny. Já se řídím podle sebe a i do práce jsem šla protože jsem chtěla, protože fakt nevidím důvod, proč bych se měla okrádat o plat, když je mi dobře a ve výsledku jsem fyzicky v klidu úplně stejně doma jako v práci, no možná v práci víc, neb tam mi někdo uvaří, umeje za mě nádobí, vyluxuje a vytře...

drakenn
22. zář 2019

@j.a.n.i věř mi, že spoustu komplikací z důvodu časného vrácení se do práce ( či jiných ) vidím v ordinaci dnes a denně. Ženské po císařském rezu se záněty a proč? Protože uklízí, smejci jen co přijdou z nemocnice..kvůli chlapa co mají doma! Protože panáček očekává servis a baba neumí říct ne. Protože, jak jsem psala, je to její výchovou. A věř mi, těch ženských je opravdu dost..jsou to i starší ženy s vyhřezy atd. Což mají krásné nastřádáno za ty roky, co neuměly říct ne. Oni lidí se zdravotníkům často otevřou a dovedou se svěřit s věcmi, až se jeden diví..

drakenn
22. zář 2019

@j.a.n.i jo a jinak nemám pocit, že bych napsala něco jiného, než ty!! Přesně, dělaj tak, jak se sama cítíš..

j.a.n.i
22. zář 2019

@drakenn A to jako myslíš, že ti do té ordinace budou chodit ty, které komplikace nemají a říkat, že jsou v pohodě a nic od tebe nepotřebují?

andelka
23. zář 2019

@tori82 kolegyně na tom byla,druhý den šla na odpolední do práce ( byla už podruhé,tak si myslela že ví) a neudělala dobře. Možná záleží na typu práce,ale neriskovala bych komplikace.

sarusss
5. dub 2023

Ahoj holky, zitra me ceka konizace v Ostrave,FNO.
Mate nektera zkusenosti, jak to probiha?
Jsem slozitejsi pripad, jelikoz mam problem s jehlama uz od mala, bojim se uspani a ze si se mnou neporadi..
Nasledne take premyslim, jak to probiha potom? S bolesti bricha asi pocitam, ale ma to nejaky vliv na moceni (bolesti pri tom), pripadne u sprchovani apod?Je dulezite byt na nemocenske? Omlouvam se, jestli se ptam moc konkretne ale nemam se koho zeptat…

maxulekapcule
5. dub 2023

Já byla 14 dni doma, ale dělala jsem těžkou fyzickou práci, fyzicky mě ale nic nebylo

sarusss
5. dub 2023

@maxulekapcule dekuji za info.
A kde ti to delali? Pripadne pocitovala jsi nejakou jinou bolest? Hned potom treba na zachode apod.?

maxulekapcule
5. dub 2023

@sarusss vůbec žádná bolest, ale vůbec žádná. Jen pár dní ze mě odcházely krvavý cucky

sarusss
5. dub 2023

@maxulekapcule dekuji moc.
Mam z toho pekne nervy, tak se ptam..
Nevim, do ceho jdu.. v zivote jsem na operaci nebyla

maxulekapcule
5. dub 2023

@sarusss jasný, to chápu. Ale já jsem o tom vůbec nevěděla, a mam pocit, ze čípek nemá žádný nervy, proto člověk ani neví, ze na něm něco bují

drep
5. dub 2023

Máma byla na konizaci v cca 55 letech. Druhý den jsme odjely na holčicí jízdu (4 hodiny autem), vynechaly jsme teda sauny, bazény atd, ale jinak jsme hodně chodily (což v našem případě znamená výšlapy do kopce, ne korzování po promenádě) a obecně normálně fungovaly. Kdyby nebyly prázdniny, šla by druhy den do práce. Na bolesti si nestěžovala vůbec.