Konizace děložního čípku. Za jak dlouho jste otěhotněly?

medi_ivca
16. únor 2012

Ahoj, 13.1. jsem podstoupila konizaci jehlou. Ted je to tedy 5 tydnu od operace. Citim se dobre, bez obtizi, bolesti, priznaku zanetu.
Chci se zeptat, za jak dlouho po zakroku jste otehotnely? HA jsem vysadila pred operaci, ovulaci jsem mela 8 dni po zakroku (delala jsem si ovu testy 🙂 ), menstruce taky v normalu. Ted v sobotu zase budu ovulovat, test i telo to napovida. Neni to brzo? Jak jste na tom byly vy, ktere jste si zazily konizaci? Diky, diky! 😅

asaka
16. únor 2012

ja bych pockala urcite alespon 3m, aby se cipek opravdu poradne zahojil. Co ti doporucovali dr?
Jsem taky po konizaci, bohuel dost vysoke, nalez byl velky, cipek mam tedy ted dost kratky, mimi jsem zazracne donosila 🙂 Ale jak brzo otehotnet po zakroku nevim, ja tehdy byla jeste na skole.

medi_ivca
autor
16. únor 2012

Doktor rikal okamzite, na nic necekat. Me vzali 10mm, jednalo se o tezkou cervikalni displazii.
Skocim pristi tyden ke sve doktorce at se mrkne jak to tam vypada :D
Na kontrolu do CGOP me objednali az na duben :-/

dvojka
16. únor 2012

mně po zákroku řekli že bych měla počkat půl roku než se začnem snažit.
Vlítli jsme na to ale už tři měsíce po konizaci,moje doktorka mi řekla,že vše vypadá v pořádku a že bude asi i jistou dobu trvat než otěhotnim.To se nám podařilo po 8 dalších 8 měsících.

dvojka
16. únor 2012

mně po zákroku řekli že bych měla počkat půl roku než se začnem snažit.
Vlítli jsme na to ale už tři měsíce po konizaci,moje doktorka mi řekla,že vše vypadá v pořádku a že bude asi i jistou dobu trvat než otěhotnim.To se nám podařilo po 8 dalších měsících.

medi_ivca
autor
16. únor 2012

Koukam, ze co doktor, to jinej nazor. Tohle mi rekli v Motole no. Tak ja nevim :D

rennca
16. únor 2012

toto téma už tu několikrát je a už i tam jsem psala ale klidně napíšu znova 🙂
Já otěhotněla týden před operací(to jsem teda jako nevěděla) po operaci jsem čekala na první MS která nedorazila, tak jse si řikala že je to asi tou operací.Ale když nedorazila ani další měsíc šla jsem k doktroce a co jsem se nedověděle 🙂 že jsem v druhém měsící.a dle poslední MS jsem otěhotněla cca týden před operací.
poslala mě hned do jednoho centra jestli to těhu má cenu a čípek bude držet ale tam mi bylo řečeno že to není překážka a že tyto operace se i v těhuprovádí(zvláště v motole kde jsem byla i já) samozřejmě je těhu rizikové a musí se čípek více hlídat ale jinak v poho. ted jsem v 21tt. čípek 3,5 mm. Krásně zhojený. beru preventivně magnezko a snažím se víc odpočívat.I když s jedním dítkem doma to už nejde tak snadno. doufám že to půjde takle dál a za 4 m se nám narodí další kluk.
Takže určitě konizace není žádná překážka k těhu. Příroda je hold mocná 🙂

medi_ivca
autor
16. únor 2012

@rennca .... Je mi jasne, ze to tady uz asi nekolikrat bylo a je, ale nez bych to nasla, to se radeji omluvim 🙂
Ja si prave myslim, ze cim driv, tim lip. Ted jsem asi nejzdravejsi za posledni rok a citim se Plna sily.

asaka
16. únor 2012

@medi_ivca urcite si nejdriv zajdi k dr at cipek zkontroluje, jak to vypada. Samozrejme ze kdyz otehotnis ted, nemusi se nic stat, ale muze to byt zcela zbytecny riziko. Pockala bych ty 3m. Jaky dr ti to rikal prosim te, pamatujes jmeno?

medi_ivca
autor
17. únor 2012

@asaka - Byl to MUDr. Jiri Skultety

asaka
17. únor 2012

@medi_ivca 😀 no tak tim se to vysvetluje

medi_ivca
autor
17. únor 2012

@asaka cococo? Jak? Proc? Mas s nim nejake spatne zkusenosti?

jennyska
9. pro 2013

Ahoj @medi_ivca @asaka @rennca @dvojka a ostatní snažilky, těhulky a maminky 🙂

mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s Konizací děložního čípku do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?

Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/konizace-delozniho-ci... a pomoci tak všem ostatním ženám, které si právě prochází tímto obdobím, potřebují se s ním vyrovnat a na MK hledají podržení, radu, zkušenosti a hlavně Vaše příběhy, které jim pomohou v této chvíli...

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den 🙂
Janča

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all