icon

Krvácení po cytologii. Je to normální po vyšetření?

liana2552
27. bře 2025

Dobry den,
vcera jsem byla na preventivke (chodim poctivo kazdy rok) a delali mi ster, kontrolu cipku a neco s nejakym kartackem ( bylo to neprijemne). Nejdriv jsem jen trosku spinila, ale k veceru toho bolo vic, dneska rano ooet spineni. Predtym se mi to nikdy nestalo. Byla jsem cisto po ovulaci v strede cyklu.
Mate s tym zkusenost? Celkovo i citim diskomfort.
Dekuji za odpovedi.

vladenkamaminka
27. bře 2025

Me gynekolog vždycky upozorni, ze můžu špinit nebo lehce krvácet… někdy nic, někdy špiním i dva dny, někdy zakrvácím…

miryp
27. bře 2025

Ano, mívám to po cytologii běžně. Dřívější gynekolog byl fajn, ten mi místo odběru vždy něčím na místě ošetřil a tím zastavil krvácení, současná MUDr. to neřeší, vždy jen upozorní, že si mám po odběru vzít intimku.

liana2552
autor
27. bře 2025

@miryp A jak dlouho mate to krvaceni?

miryp
27. bře 2025

@liana2552 první dva dny, třetí den výjimečně ještě nějaké špinění. Nebyla jsi třeba na té placené cytologii? Tam to mám vždy horší.

liana2552
autor
27. bře 2025

@miryp nene odmitla jsem, ale u tak mi to delal jakoby nejakou kefkou a prislo mi ze to bylo hodne krvave. Ok pockam zatim to neni ani jeden den tak uvidim. Kdyz ne se ozvu doktorovi. Ja k tomu v lednu aj potratila a hapruje mi MS tak zz jsem z toho vseho zufala :/

lencaa11
27. bře 2025

@liana2552 může to bejt v době ovulace a někdy ten jakoby kartáček může trochu poškrábat čípek ( jinak ta placená cytologie je lepší ) taky jsem chodila pravidelně na cytologii a šup nic neukázala a měla jsem nalez ...

klokanka31
27. bře 2025

@liana2552 Já po cytologii nikdy,ale loni mi dělali stěr na HPV a krvácela jsem dva dny 🙄

liana2552
autor
27. bře 2025

@klokanka31 jj aj ten mi delal

lencaa11
27. bře 2025

@liana2552 to může bejt po tom HPV testu taky jsem to měla klasická cytologie v pohodě a HPV ten byl trochu horší prý je ten štětecek víc hrubší 🥴

levandule_k
27. bře 2025

Někde jsem četla, že je to o tom, jak kvalitní (hrubý) má dr. kartáček.

Jsem nekrvácela ani po HPV DNA testu.