icon

Měla jste některá vysoký prolaktin skoro na 2000?

atomicka1
5. kvě 2016

ahoj měla jste některá zkušenosti s vysokým prolaktinem s hodnotou skoro 2000 a jestli ano co bylo dál ?? a za jak dlouho jste se mohli pokusit o mimčo?? děkuji za reakce

Strana
z3
tynka_
11. led 2017

Tak jsem to právě měla podobně - několik dnů před jsem jen špinila (začalo to na 3 dnech a pak už to bylo klidně 10) a pak byla menstruace třeba 2 dny a velmi slabou, což jsem dřív nemívala...dřív jsem mívala 5-7 dnů klasickou silnou. Po tom dostinexu jsem už MS neměla, takže nevím...ale osobně si myslím, že asi mělo vždy vajíčko snahu se usadit, ale jak byl ten prolaktin vysoký, tak se to nedařilo a tak to prostě odešlo...ale nevím no..

upuska
12. led 2017

@jenicekmarenka @tynka Já jsem teď špinila poslední dva cykly..přičítala jsem to ale kontryhelu, protože jsem ho ty poslední dva cykly pila...MS pak byla silná v podstatě jeden den a pak zase jen špinění, že stačila slipovka..tak nevim...dřív jsem pošpinila a druhý den došla MS...cyklus mám ale spíš kratší než delší..většinou 25-26dní..(při zvýšeném prolaktinu bývá delší nebo i vůbec) pro mimčo jsme se rozhodli v květnu a přestali se chránit, tak těžko říct, jestli jsem ten prolaktin měla vysoký celou dobu nebo až teď..(prsa ale citlivá mívám často) prosinec byl pracovně celkem hektický, ale přes svátky jsem se pak vyklidnila a cítila se odpočatě, tak si nemyslim, že by mi takhle vyskočil ze stresu..kdo ví jak rychle ta hladina může stoupat..no..včera jsem vzala první tabletku 😀

jenicekmarenka
12. led 2017

ahoj holky.dekuji za odpovedi.je to zajimave.dnes jsem se take dozvedela vysledky ze stitne zlazy o hormonu PROLAKTINU a ja mam 35 a hranice je 25.tak mi pan doktor povidal ze to neni takovy rozdil tak nevim.uvidime co mi na to rekne v Pronatalu pan doktor. a ze stitne me ani nikam uz neposlal.mam pry prijit az za pul roku.protoze mam stitnou v poradku jak sono tak krevni obraz.tak drzte palecky v ut me ceka pokracovani.zatim se mejte.pak pisnu.

jenicekmarenka
12. led 2017

jinak mi jeste zjistil ze mam nedostatek vit.D.

upuska
12. led 2017

@ jenicekmarenka vůbec nerozumím těm hodnotám ☹ ..mně řikal, že normál je 500 a já mám 1000 asi jsou to jiné jednotky než uvedli tobě..takhle to ani neporovnáme..Ale hlavně, že tobě řekli, že to neni tak zlé a že štítná žláza je v pořádku 🙂

jenicekmarenka
14. led 2017

ahoj upuska.bylo mi receno k temto hodnotam,ze jsou ke stitne zlaze coz to mam tech 35 a to co mi delali v PRAZE tak tam jsem mela tech2000.a to mi bylo vysvetleno ze je to 3krat takove u me.prasky mi uz takovouto hodnotu pry nestahne.coz je trochu divne protoze kdyz si ctu ze jedna holcina ma treba 4000 a doktor ji da prasky a pomuze ji to tak nevim co si o tom mam myslet.a proto jsem zmenila doktora a centrum.doufam ze jsem udelala dobre.to poznam v utery mame jit na ultrazvuk a druhou konzultaci.je dobre ze si clovek muze o tom takto napsat a dozvedet se neco vic o tom.jinak by se asi clovek zachvilku zblaznil.i jsem cetla ze si Kolin hrozne chvali a jsou schopni neco s tebou delat.necekaji na nic.mame jit k Mudr.Budka.pred tim jsem byla u pana Voborila a prislo mi to ze mu je jedno co mi je.dam vedet jak dopadneme.

kikwita
Autor odpověď smazal
jenicekmarenka
14. led 2017

Ahoj kikwito.asi joo.prave me zarazí ze me doktor řekl že to nejde uz praskama😪a jak jsi na tom vůbec.co s tebou dělají dal?

upuska
15. led 2017

@kikwita a léky bereš pořád?

kikwita
Autor odpověď smazal
upuska
16. led 2017

@kikwita no, jsem na to zvědavá, to co jsem vyčetla na netu mě celkem uklidnilo, ale včera mi psala kamarádka, ať si vydupu žádanka na magnetickou resonanci, že se o tom bavila s manželem, který dělá ve zdravotnictví, a že když mi tohle dr. řekl, tak mě tam musí poslat...prý pro můj klid..ale jsem z toho teď spíš zase neklidná 😀 myslela jsem, že si tenhle týden dojdu na ultrazvuk, kvůli předpovědi ovulace, ale vůbec se mi tam nechce..děsim se, co mi zase Mudr řekne...užila jsem zatím jen jednu tabletku, tak si i myslím, že to ani nemá cenu, že nejspíš stejně neproběhne..
Tvůj partner už má za sebou nějaká vyšetření? Můj byl na spermio, v centru nám řekli, že je to ok, ale můj doktor se na výsledky vůbec netvářil, takže je dost možné, že to vázne na obou stranách..

kikwita
Autor odpověď smazal
upuska
16. led 2017

@kikwita nejsi, pozitivní přístup je základ..já s ním mám teď dost problém, ale snad se mi podaří ho zase trochu pochytat 🙂
jsi už dlouho bez antikoncepce? Já tři roky a něco, tak nevím, jestli to může být tím..první rok jsem šlapala jak hodinky, cyklus bez problémů..pak jsem ale poznala svého současného přítele, začala jsem mít citlivá prsa a cyklus začal blbnout..smáli jsme se, že mi rozhodil hormony..a teď si teda nejsem jistá, jestli to fakt může mít na svědomí on..pořád mi totiž muchlá prsa a nabízí se otázka, jestli mi tím ten prolaktin mohl takhle zvednout..prý se totiž produkuje drážděním prsních žláz..ale jestli až takhle moc??
jinak ten cyklus mám spíš kratší...asi jen jednou jsem se dostala na 40 dní..jinak se držím na 25-26..naposledy 24..

kikwita
Autor odpověď smazal
jenicekmarenka
17. led 2017

ahoj holky tak dnes jsem byla po druhe v Pronatalu v Koline.krev mam v poradku a hormon prolaktin mam jen na 43.takze to mam jen trochu zvysene.dal mi prasky clostilbegyt a mam je zacit brat treti den menstruace na 5 dni.2 denne.a pak mam prijit uz na inseminaci.jsem zvedava nedavam tomu zadnou sanci.kdyz vidim jak se to zrovna nedari.mate nektera s temito leky zkusenost.?jinak hrozne se divil pan doktor ze mi nedali zadny leky na ten vysoky hormon a hlavne to meli zkusit znovu odebrat krev.je to stejne zvlastni ze kazda mame takove problemi.doufam ze se nam vsem zadari.

nikusa10
25. črc 2017

Ahoj holky, chci se jen zeptat, kdyz je zvyseny prolaktin znamena to hned, ze je utvar v hlave?

ufounek
26. črc 2017

@nikusa10 to ne, zvyšuje se i stresem, při dráždění prsou, při kojení...

upuska
27. črc 2017

@nikusa10 já jsem ho měla zvýšený na cca 1000, ale nevím už jakých jednotek a ač mě prvně vyplašil, že mám možná něco v hlavě, tak pak řekl, že to je na nádor málo..nechtěl mě ani poslat na CT nebo magnetickou rezonanci..nakonec mi to zařídila kamarádka, ale v den vyšetření jsem na testu měla //, takže už se nic nekonalo..

nikusa10
27. črc 2017

Ja mam tedy beru i letrox na stitnou žlázu. Ale ma obvodacka me vyplasila tim, ze se ji to nezda na stitku ale apis na prolaktin. Jsem 10mes.po porodu a bohuzel jsem kojila jen mesic, takze si myslim, ze tim to nebude. Ale co se tyce stresu jsem neustale.....jsem hrozny nervak, a kdyz se neco deje tak se neumim hodit do klidu. Ted mam pockat do srpna a pak mam prijit na krev. Tak uvidime

nikinkax
20. pro 2017

Ahoj holky, žije to tu ještě? Pročetla jsem celou diskuzi a řadím se k vám...sice máme jednoho zdravého 20-m chlapečka, ale od porodu jsem MS neměla. Nejdříve jsem to přičítala kojení, ale to jsem ukončila v červnu, protože chceme druhé dítě. V listopadu jsem byla na gyndě, že co jako, ten mi nasadil Duphaston, že mám nízkou sliznici a že na té mi vyroste a budu menstruovat...no ale nic, takže jsem byla u kamarádky gyndařky a ta mi nabrala hormon. profil, kde jsem měla vysoký prolaktin 1300, po měsíci kontrola a mám 1700 ☹ dnes jsem byla na endokrinologii a říkal, že na 95% to bude prolaktinom - nezhoubný nádor na hypofýze, ale že na Dostinexu to snad zafunguje...zítra mám magnetickou rezonanci a podle výsledku se případně nasadí...jen mě vyděsil, že pokud tam ten nádor bude a bude větší, neměla bych otěhotnět do kontrolní MR, která bude třeba za půl roku...

kockakacka
20. pro 2017

Ahoj holky, me zjistili vysok prolaktin v říjnu, nasadili dostinex 1tb tydne a hle odbery po mesici... A dnes

janicka1978
20. pro 2017

@nikinkax 1300-1700 není tak hrozné já měla víc jak 2000 a na rezonanci nic zvláštního nenašli,tak mi dali parlodel.Hned po něm mi přestala tolik bolet hlava jen tělo si muselo zvyknout.bylo mi po něm pár dní dost zle a pak dobrý.Vše bude po práškách ok 😉

nikinkax
21. pro 2017

@kockakacka tak to je nádherný dárek pod stromeček! Gratuluju!
Tak MRI mám za sebou a nic tam není, takže nasazuju Dostinex 1tbl týdně na měsíc, pak 1/2tbl týdně a za 3m kontrolní odběr...musím říct, že se mi dost ulevilo...tak uvidíme, co a jak nakonec bude...

kockakacka
21. pro 2017

@nikinkax urcite se to rychle spraví 🙂 ja brala presne 1x tydne a vybrala jsem 7 prášku...ted uz je mam vysadit 🙂 dnes jsem volala na endokr...a doktor mi vynadal, ze ted mi nemůže udelat MR (podle me neni potreba, kdyz se snížil na 27...) no a ze je to teda blby...doktor Arab, ale zamrzelo me to

nikinkax
21. pro 2017

@kockakacka mně právě říkal můj endokrinolog, že je vhodné MRI udělat před nasazením, že po lécích se případný nádor zmenší...ale to už je teď jedno, hlavně že ses dočkala dvou čárek a užívej si je! 😉

ufounek
21. pro 2017

@kockakacka třeba bys ani na MR nic neměla, byla jsem na ni před měsícem, nervy z toho, jak to dopadne a zjistili mi, že mám vysoký prolaktin bez zjištění příčiny, žádný prolaktinom, (měla jsem prolaktin 3x víc než je norma), a že mám mirne asymetrickou a menší hypofyzu. Výsledek je pokračovat v braní dostimexu.. spousta lidí ani neví, že mají vysoký prolaktin a tělo jim normálně funguje..

kockakacka
21. pro 2017

@ufounek ja si to take myslim, ale doktor ze je to nutný..no, stejne jsem tam mechtela jit...mam trochu klaustrfobii...

upuska
21. pro 2017

Já brala jednu tabletu týdne, vzala jsem si 3 a hned to kleslo (po měsíci jsem byla na kontrolním odběru) a další cyklus jsem otěhotněla..ten první odběr mi ale dělali krátce po probuzení, což mohlo výsledek ovlivnit..

Holky a jak dlouhý máte cyklus? Já měla spíš kratší, většinou 24 -26 dní..při zvýšeném prolaktinu prý bývá naopak delší..

ufounek
21. pro 2017

@kockakacka myslela jsem si, že je to pohoda, jen tak si tam půl hodiny ležet, ale bylo to těžký vydržet se ani nehnout, že začátku se mi tam špatně dýchalo, pak jsem si zvykla a zas mě hrozně brnela ruka 😀

kockakacka
21. pro 2017

@upuska ja mela cyklus nepravidelný, co jsme se začali snažit tak 38,36,42....jakmile jsem nasadila dostinex, tak 28 dni s tim, ze ovu 15-16.dc 🙂

Strana
z3