Mobilizace kostrče přes konečník, máte zkušenost?

fiedlermonika
14. únor 2017

ahoj mam dotaz znáte někoho z okolí uherského hradiště, Zlín kdo dělá mobilizaci kostrče per rectum?mate nějaké zkusenosti? dekuji za postřehy.

normalnimatka
14. únor 2017

ne, ale mám zkušenost...takovou, že kostrč se dá rovnat i jinak, míň nepříjemně ;)

gnozka
14. únor 2017

Nemam zkušenost z okoli ale kamarádka na tom byla a stejne ji to nepomohlo a strasne untoho akorat trpěla . Z toho důvodu jsem to ja odmítla.

anetka1701
14. únor 2017

Se zablokovanou kostrčí jsem měla obrovské problémy - jeden čas jsem měla bolesti jak prase, jakmile jsem si sedla a pak se měla zvednout, tak jsem skučela bolestí... Pomohla klasická rehabilitace a cvičení pánevního dna... Přes šílenou bolest jsem nebyla ochotná mobilizaci absolvovat...

fiedlermonika
autor
14. únor 2017

dik za odpovedi 🙂

netopejr
15. únor 2017
netopejr
15. únor 2017

@fiedlermonika Ja to absolvovala několikrát, zadnej zvláštní problem mi to nedela. Jen prostě to není dobry na první fyzio, ale od někoho, koho chvili znáš a duverujes mu. I fyzio to tak preferují.
Nic strašnýho na tom není,musí to dělat nendo citlivej, vnimavej, coz asi bude. Zena bude asi lepši z hlediska pohody a uvolněni, ale to máme kazda jinak.
Mne vic vadí preventivka na gynde nez tohle, když bych to mela necim srovnat.

kulka102
15. únor 2017

@fiedlermonika podstoupila jsem to po potratu měla jsem děsný bolesti zad. Terapeutka byla super strašně milá a pohodová takže to bylo v pohodě a fakt mi to dost pomohlo.

bluekobylka
15. únor 2017

Ja mam zase pozitivni zkusenost, chodila jsem k terapeutce na mobilizaci a cvicila mojzisovu metodu...po 5 mobilizacich jsem otehotnela 🚼

mku
15. únor 2017

Ja sice nejsem ze zlina, ale chtela jsem te podporit at do toho jdes. Ja jsem mela silene zablokovanou kostrc, takze tohle uz bylo jedine co se dalo. Poprve silena bolest, ale dalo se to vydrzet (moje fyzioterapeutka byla fakt empaticka a prestala kdyz videla ze uz to neprodycham...). Nakonec jsme na kostrci byla celkem ctrikrat (vzdy po cca mesicnim intervalu) a na poctvrte uz ro byla uplne pohoda, nebolelo vubec nic 🙂 jenom jeste chci dodat, ze ja to nedelala kvuli otehotneni, ale vleklym problemum s pateri. Nicmene si myslim, ze i toto byla jedna kosticka do celeho "puzzle" co jsem podnikla, abych napomohla otehotneni.

pitris77
15. únor 2017

Ahoj, já byla taky na mobilizaci a pak jsem si říkala, že jsem se toho zbytečně bála 😎 A navíc to trvalo fakt jen chviličku... A bolesti byly pryč 😎

mku
15. únor 2017

@pitris77 jj cele to trva max 15minut 🙂 spis je potreba se predtim na to doma poradne "pripravit" 🙂

pajula123
15. únor 2017

Zkusenost s per rectum nemam. Dornovou metodou lze mobilizovat kostrc "z venku". To mi moc pomohlo na problemy a navic se mi do pul roku podarilo otehotnet,i kdyz jsme uz v to nedoufali.

kajalka
15. únor 2017

Kvalitní fyzio zmobilizuje pánev, žebra, páteř a až pak se vrhá na kostrč. Ona se totiž často uvolní sama, když je zmobilizováno vše ostatní. O nutnosti domácího cvičení nepíšu, to by mělo být samozřejmé.

brussali
15. únor 2017

Ahoj, taky přidám zkušenost, která není negativní, i kdyz ovoce zatím nenese. Zatím jsem na mobilizaci byla dvakrát a opravdu to není žádná tragédie, poprvé me to spis překvapilo, protože to bylo na prvním sezeni, ale fyzio je skvělá, takže ta důvěra tam hrála velkou roli, člověk byl v pohodě. Je fakt, že kdyby to měl dělat chlap nebo krajně nepříjemná osoba, tak bych do toho (už) nešla.

Já problémy s kostrci neměla, ani nebyla nijak citelne zablokovana, spíš hledám u sebe, v čem můžu tělu přispět k větší pohodě a otehotneni. Ale zajímavé bylo, že právě poprvé, když s mobilizaci začala, povídá hned, že prý jsem teda ale úplně v křeči a ze to neni dobrý a ze to pozná dle těch uponu panevniho dna.. (u me vysledek dlouhodobého stresu). Takže chodím dál a uvidí se.

Pardon, kontakt ve zlíně nemám, ale třeba další zkušenost podpori motivaci do toho jít..🙂

seile
15. únor 2017

@fiedlermonika
Záleží jaké na tom jaké máš ty nebo někdo z okolí potíže, jestli s otěhotněním, bolest.mestruací, bolest.kostrče nebo pánev. skloubení nebo jiné...
Jsem fyzioterapeut a osobně si myslím, že bez nějakého komlexního vyšetření není dobré absolvovat jen mobilizaci per rektum, ale celkovou terapii např.podle Mojžíšové.....to je ale na dlouhé rozepisování🙂. Ale ať se vrátím k otázce, na netu jde najít spoustu fyzioterapeutů, kdo se touto terapií či mobilizacemi zabývá....stačí hledat např. Cvičení dle Ludmily Mojžíšové, lěčba funkční ženské sterility, měkké a mobilizační techniky atd.
...nekdy se staci zeptat gynekologa😉 , může překvapit a někoho doporučit.
P.S.
Tady pro info stránka, kde jsou registrovani terapeuti, kde jsem dělala kurz, ale samozřejmě jsou i mnohé další stránky😇

http://www.hanavolejnikova.cz/seznam-vyskolenyc...

pitris77
15. únor 2017

@kajalka souhlasím s Tebou 🙂 Je to potřeba řešit komplexně a jít k tomu postupnými kroky 🙂

fiedlermonika
autor
15. únor 2017

@seile jj moc dekuji ja mam zkusenosti jen s beznou rehabkou tak sem chtěla vedet vic o tomhle ono se o tom nejak moc nemluvi

fiedlermonika
autor
15. únor 2017

@seile tak sem se domluvila s jednou pani fiziot. a ta me hned poslala cviky co mam cvicit a pujdu kni na mojzisku

seile
16. únor 2017

@fiedlermonika
To jsem ráda, že jsi tak rychle fyzio sehnala🙂. Ať se daří a snažení brzy vyjde !!👍

fiedlermonika
autor
19. únor 2017

@seile dekuji