icon

Můj vztah s menstruací - update

torunka
1. pro 2018

Dobrý den,

Pokud si mě někdo pamatuje z minulé diskuze tak jsem ráda že vás znovu vidím.
Vaše odpovědi mi značně pomohly.
S mámou o tom už mluvit můžu, ale jen doma.
Kamarádka to teď nedávno dostala poprvý a tak se mě pořád na veřejnosti na něco ptá, dělám že to neslyším, vůbec nechápu jak to že se nestydí..😣
Je z toho úplně šťastná.

Našla jsem na internetu kalíšek. Měl by být tišší než vložky a taky pohodlnější.
Chystám se na to mámy zeptat, doufám že mi ho koupí 😐😊

Děkuju moc.

Tory ❤️

hermij
1. pro 2018

@torunka Tory, já si třeba své jahodové dny užívám 🙂 Žena se v průběhu cyklu proměňuje. Znáš fáze panna, matka, čarodějka a stařena/vědma? Klidně k nim něco pohledej. Je to pro mě období, kdy víc odpočívám, jsem taková smírnější, dokážu mít nad věcmi nadhled, jinak nad vším přemýšlím. Pokud je holka v premenstruační fázi protivná a náladová, chce to doplnit vit. B6, vit. C, hořčík a omega3 (oříšky, ryby, soja). Pomáhá to i snižovat bolestivost při ms, pokud nějaká je. Já si myslím, že je fajn, že o tom chce kamarádka mluvit. Já o tom třeba s mámou nemluvila a řešila to jen s kamarádkama.
Kalíšek jo, pokud si umíš představit, že si dokáže dovnitř něco strčit. A musíš se o něj starat. Panny jsou dole užší, takže nekupovat v drogerii, ale musel by se objednat ten úplně nejmenší, ideálně na www.kalisek.cz . Já jsem třeba nadšená z barevných látkových vložek, anebo ekologických variant, aby se nezatěžovalo moc prostředí 🙂

jenny91
1. pro 2018

@torunka Tory, kamarádce bych určitě řekla, že ti není příjemné povídat si o tom na veřejnosti. Že to můžete probrat v soukromí (pokud tedy chceš). Každá to má jinak, takže někomu to opravdu nevadí. Já třeba bych na veřejnosti o tom taky úplně nemluvila, ale zase si nemyslím, že ženský cyklus je něco, za co by ses měla stydět. Jak píše @hermij, taky si ty dny spíš užívám, stejně jako jednotlivé fáze cyklu. Je mi úplně líto, když se o měsíčkách někdo vyjadřuje hanlivě. ("Mám krámy" atd.) Být na ně hrdá, to je pro mě i takový způsob, jak se lépe sžít se svojí ženskostí 🙂
Kalíšek mám, ale zatím nepoužitý, takže tam bohužel neporadím. Používám menstruační houbu a s tou jsem velmi spokojená. Jediný problém je, že se musí poměrně často vymývat, a k tomu je potřeba mít u umyvadla soukromí. (Jsem na mateřské a skoro pořád doma, kalíšek jsem si pořídila právě proto, až budu víc mimo domov.) Látkové vložky jsou taky skvělé, ty používám jako pojistku nebo ve slabší dny, kdy už mi není příjemné zavádět nic dovnitř. Jinak já mám raději právě pomůcky, které se zavádějí, mám takový čistší pocit 🙂 (Dříve jsem používala tampony místo vložek, ale potom jsem taky hledala ekologičtější řešení.)

priefi
1. pro 2018

@torunka super! Jen tak dal 😊

ela90
1. pro 2018

@torunka kalisek je uplne super vec. Doporucuju vsema deseti.
Kdyz si vzpomenu na prvni zavedeni a nasledny pokus o vyndani, byla to celkem prdel. Ale taky bych doporucila prostudovat web kalisek, kdyz jsem ho porizovala ja, bylo tam vse krasne popsane a vysvetlene.
Jo a bacha pak na vymenu na verejnych wc pri snaze plny vylit do zachodu. Muze klouzat mrska 😁. Ale k tomu jsou pak dobre tipy, jako nosit sebou malou pet s vodou a pod.
Kdyby sis ho poridila a byla pak v nesnazich, klidne se ptej, ja si s nim snad zazila vsechno 😁