icon

Neporazitelná mykóza. Zkušenosti?

21. únor 2021

Dobrý den,trochu intimní otázka,ale už nevim,kde se zeptat.poslednich par let se mi střídavě objevuje a mizí mykoza na intimních místech.nikdy jsem ji neměla uvnitr,jedna se jen o vnější kuzi.zacina to vzdy na levé straně hráze,v lepším případě to svedi jen tam,v horším se to rozšíří směrem ke konecniku a po straně na kuzi.nejhur to svedilo na cca 8 cm2.neni to odvislé od sexu s manželem,od cyklu(mezitim jsem byla i těhotná),od stravy(rok jsem byla na přísné protikvasinkove dietě a změna zadna).mudr mi střídavě předepisuje masti protiplisnove (ty moc nezabiraji),použila jsem i exoderil kapky s alkoholem,ty sice pekelne stipou,ale přestane to po nich svedit.ustup ale po nich není.proste se to objevuje a mizí nezávisle na čemkoliv.nikdo to nechytil za tu dobu,nikdo u nas na mxkozy netrpí.jinak podle MUDr to mykoza je-sucha,lesklá kůže,obcas prasklinka.nemate někdo zkusenost?tip?stery mi nikdo nedělal,na kožní mě taky MUDr neposlala.jinak jsem zcela zdrava-krevní testy při prevenci ok,cukrovku nemam ani v tehu jsem neměla,jim vyváženě a celkem zdravě.diky za rady.

arko
21. únor 2021

Neuzivat antikoncepci, ale pouzivat kondom - to pomohlo mne.

martiniquest
21. únor 2021

Dlouhodobe jsem trpela kvasinkovymi infekcemi, coz je totez, zkousela jsem kde co a pomohly mi az cipky od Gabriely Tuatti. Vyrabi si je sama, jsou plne rucne sbiranych bylinek a opravdu leci. Gabriela se zabyva lecenim onemocneni luna. Doporucuji vyhledat ji a kontaktovat

autor
21. únor 2021

@arko nepoužívám hormony víc než 12 let

ruzova_pastelka
21. únor 2021

V první řadě přimět doktora, aby udělal stěry. To, že to vypadá jako mykóza, ještě neznamená, že to mykóza fakt je. To je naprostý základ. Přesto předpokládám, že tě i přeléčili něčím antibakteriálním (macmiror apod), je to tak?

autor
21. únor 2021

@martiniquest ok vyzkousim,akorat jak pisu,nemam zadne vnitřní vaginální obtíže,jde pouze o kuzi vně.

ruzova_pastelka
21. únor 2021

Jo a je krajně nepravděpodobné, že by to, co ti dělá obtíže, nesídlilo primárně v pochvě, ač potíže vnímáš hlavně na vnějších rodidlech. Léčit se musí vždy oboje, v tvém případě pravděpodobně i něčím silnějším. Zkoušela jsi už nějaká perorální antimykotika?

autor
21. únor 2021

@ruzova_pastelka nezkousela,jen mě prave zarazí,ze jsem s tímto problémem prošla 2 tehotenstvi bez jakýchkoliv obtíží,přirozeně porodila,donosila.nikdy jedine pálení,divny výtok,zápach nic...🤔ale léky vnitřně mi MUDr nikdy nedala.

autor
21. únor 2021

@ruzova_pastelka budete se divit,ale ne...píše mi vzdy klasická antimykotika-jenamazol,canesten,clotrimazol,candibene.sama jsem si sehnala i v Německu krem s nystatinem,nejvic pomáhal ten Exoderil kapky.nelecim to nepřetržitě,proste je to někdy lepsi a někdy horší a kdyz je to horší,tsk s tím zas jdu s zas stejná písnička.vifim,ze základ asi bude změnit lekare🤣

martiniquest
21. únor 2021

Souhlasim s ruzovou_pastelkou. Pokud mas problem vne, urcite bude i uvnitr. Je to propojene. I ja mela problemy jen ve vnejsi casti. Zkousela jsem vsemozna leciva, mazani, alternativnejsi veci. Az ty cipky zabraly. Jeden mesic a byl klid. Nerikam, ze zaberou vzdy a vsem, ale malokdo o teto moznosti vi, tak sdilim svoji zkusenost

kajalka
21. únor 2021

Nechci strašit, ale dle projevů mi to připomíná lichen sclerosis, koukni na net. Já to mám také ☹️

autor
21. únor 2021

@kajalka co to pro mě pripadne znamena???

autor
21. únor 2021

@kajalka poprvé se to objevilo,kdyz mi bylo 27let...vsude pisi po menopauze...jinak to vypada podobně.napisi vám sz behem vecera nebo zítřka.

ruzova_pastelka
21. únor 2021

To je vlastně dobrá zpráva, protože to znamená, že máš ještě obrovské spektrum možností, ktere lze vyzkoušet. Základem bude kvalitní diagnostika a jak sama píšeš, změna lékaře. A sama můžeš, pokud to ještě nemáš za sebou, nasadit poctivou léčbu současně zevnitř i zvenku. Třeba tím 4% jenamazolem a pak pokračovat s nějakými probiotickými globulemi.

Kvasinka, pokud se úplně nedoléčí, může přežít ve větším množství v pochvě, a tím, že tam necítíš obtíže (což je celkem běžné), o ní ani nevíš. A časem nebo při oslabení se rozmnoží natolik, že začne znovu vadit. Druhou variantou je, že o kvasinku opravdu nejde, může to být skutečně kde co. Třetí variantou je kombinace mykózy a bakteriální infekce, některé bakterie s kvasinkami žijí v symbióze a pokud nevyhubíš oboje, budou se obtíže vracet.

Mimo lékaře bych nasadila kvalitní probiotika (je jedno, jestli globule nebo v jiné formě).

lida9
22. únor 2021

zmen lekare, tim bych zacala... a pak preji brzke uzdraveni!

veritanas
22. únor 2021

Mně na vnější rodidla pomohlo nenosit vložky s gelem, parfémované a tak..jenom čistá bavlna, ekologické vložky..sice dražší, ale pomohlo

krasna_neznama86
22. únor 2021

Používám jen bílý neparfémovaný toaleťák, to samé tampony a vložky, ideálně nosit bavlněné prádlo, které jsem při potížích zehlila, žádná aviváž.
A fajn je brát vlivu ustricnou, někde jsem vyčetla, že na to zabírá, tak jsem ji brala.

normalnimatka
22. únor 2021

já bych si tipla, že to kvasinka nebude.... nechápu, že ti dávno mudr neudělala stěry.

normalnimatka
22. únor 2021

buď bych si vymohla pořádný testy u stávající dr, nebo odešla, a pak bych mudr napsala dopísek, aby se seznámila s tím dalším onemocněním a neléčila taky roky někoho jinýho na něco, co je úplně mimo.... zrovna na to, co psala kajalka to bohužel docela sedí...:(

autor
22. únor 2021

@veritanas to delam,jsme nontoxic domácnost

kvetuska145
24. únor 2021

Mne pomohly vlozky z tiande. Celkove jsem se pak citila dole lip.

autor
24. únor 2021

@krasna_neznama86 jsme non toxic domácnost,vse kupuju přírodní,spodní pradlo jen bavlna,beru betaglukany z hlívy ústřičné a komplex medicinalnich hub....ještě mě napadlo,zda něco nemá manžel,co se u nej neprojevuje a u mě jo a dochází k přenosu při sexu...

krasna_neznama86
24. únor 2021

Gynekolog by Ti měl udělat stery, může to být i ureoplazma, projevuje se dost podobné a to je potřeba zalecit ATB sebe i manžela.

normalnimatka
24. únor 2021

a probiotika bereš?
podl mě to mykóza fakt nebude

autor
24. únor 2021

@normalnimatka Jj beru gut pro

paja26
24. únor 2021

A co kdybys napsala zde na MK do poradny o močových a gynekologických zánětech. Odpoví Ti přímo odborník. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...