icon

Neprůchodné vejcovody, máte i přesto děti?

1306
19. kvě 2016

Ahojky holky,je tu nekdo komu rekli,ze ma nepruchodne vejcovody a i pres to ma vytouzene mimco?A mam jit na laparoskopii,pomuze to nejak?

no_title
•
19. kvě 2016

Podle čeho ti řekli, že máš neprůchodné vejcovody? To se 100% dá říct až po laparoskopii.
Jinak, já mám pravděpodobně (podle HyCoSy) neprůchodný levý vejcovod, tak téma by mě určitě taky zajímalo. Na operaci jdu v červnu.

1306
autor
•
20. kvě 2016

Byla jsem na te hydrolaparoskopii, delali mi to primo v centru. Dr.mi rekla,ze se to nepovedlo,ze do me nedostala ani trochu te tekutiny. Ve stredu jdeme na kontrolu a zrejme me na tu laparoskopii posle..spis se nemuzu docist,zda se to da resit..nebo jsem bez sance na sve deti ☹

kuc
•
20. kvě 2016

Mám neprůchodné oba vejcovody, a vyřešilo se to IVF a dnes mám již 16 letého syna. Neprůchodnost vejcovodů je jednou z indikací pro IVF.

1306
autor
•
20. kvě 2016

A na kolikátý pokus se IVF povedlo? Na čem asi nejvíce záleží? Mám pravidelnou MS, ovulaci také, jen ještě nevíme, jak dopadl přítel na spermiogramu..Proto si říkám, když hydrolaparoskopie nevyšla a nepovedla se, jestli mám vůbec na tu laparoskopii chodit..

kuc
•
20. kvě 2016

Já jsem trochu starší ročník, tak první vyšetření průchodnosti se dělalo ještě za minulého režimu, kdy mi spodem napouštěli do vejcovodů kontrastní tekutinu a na ultrazvuku sledovali jestli prochází, to tenkrát dopadlo dobře, ale po několika letech jsem šla na laparoskopii a tam zjistili že mám srůsty na vejcovodech již v ústí ( hned nahoře kde vaječník přechází ve vejcovod) proto tom při prvním vyšetření nebylo vidět. při laparoskopii mi jeden částečně zprůchodnili, s tím že se srůsty zpravidla do půl roku znovu vytvoří. Dostala jsem doporučení do Caru, kde ihned poslali žádost na pojišťovnu , jen udělali nový hormonální profil u mě a spermiogram u manžela . Já měla to štěstí že se mi IVF povedlo na první pokus, ale to asi není možné ovlivnit, to si příroda zařídí sama.

danda3
•
20. kvě 2016

Ahoj, po roce snažení bez jakéhokoli úspěchu jsem byla na laparoskopii - tzv. "profouknutí" vejcovodů. Zjistilo se, že pravý mám úplně neprůchodný a levý naprosto v pořádku. Bylo mi doporučeno jít na další operaci a pravý vejcovod nechat odstranit - z důvodu, že by mohl způsobovat mimoděložní těhotenství. Než se tak stalo, otěhotněla jsem, ale bohužel mimoděložně ale na levém vejcovodu. Mám tedy pravý neprůchodný a levý mi odebrali. Jiná možnost než se pokusit o IVF nám nezbyla. IVF se nám podařilo na druhý pokus. Držím palce at vše vyjde a dočkáte se miminka.

1306
autor
•
20. kvě 2016

Tak snad nějakou šanci máme..Je to hrozné na psychiku, před zákrokem sem si nepřipustila, že by mělo být u mě něco špatně a pak se probudíš z narkozy a zjistíš, že se to nepovedlo a že pravděpodobně nemáš ani jednu stranu průchozí..nejhorší je to čekání, ve středu si jdeme vyslechnout co dál, ale do té středy se asi opravdu zblázním...

evulina77
•
20. kvě 2016

@1306 možnosti máš, neboj. Pokud se nepodaří vejcovody zprůchodnit, není to konečná, ještě můžeš jít na umělé oplodnění. Neházej flintu do žita. A navíc, operace se povede. Musíš věřit doktorům a hlavně sama sobě...

1306
autor
•
20. kvě 2016

Já právě ani nevím, jestli na té laparoskopii mi můžou pomoci? Nebo jestli prostě uvidí to, že to není průchozí a jen mi to potvrdí a nebo se budou snažit s tím něco udělat..Jinak děkuji evulina77 za podporu..Tu potřebuju asi ze všeho nejvíc..

no_title
•
20. kvě 2016

@1306 ani hydrolaparoskopie není 100%, mohlo se stát, že se ti děloha sevřela stresem a na laparoskopii se pak ukáže, že to je v pohodě nebo to může být srostlé jen na konci a tak nebude problém to zprůchodnit. Mimochodem, jsem slyšela o ženě, které kvůli mimoděložnímu odstranili vejcovod a nechali jen malý pahýlek a i díky tomu malému pahýlku otěhotněla, takže možné je vše. 🙂

1306
autor
•
20. kvě 2016

@no_title Ted jsi mi dala nadeji, dekuji ti za to, snad to bude vse v poradku a nebo to treba alespon dokazou odstranit 🙂 Si hodna 🙂

martinka8338
•
20. kvě 2016

ahojte, já mám oba vejcovody neprůchodné + špatný hormonální profil, manžel špatný spermiogram a měsíc před IVF jsem otěhotněla přirozeně...naděje umírá poslední a zázraky se dějí - já tomu opravdu věřím 😵

papalinka
•
20. kvě 2016

Taky se hlásím. Při laparoskopii zjištěny oba neprůchodné vejcovody. Po dvou neúspěšných IVF jsem pak třikrát otěhotněla přirozeně a mám dvě děti.
@1306

1306
autor
•
20. kvě 2016

Opravdu???Vzyt to snad ani fyzicky neni mozny 😀 Tak ted jste mi vlily novou krev do zil..Jsem rada, ze pisete, dost mi to pomaha..

papalinka
•
20. kvě 2016

@1306 já jsem tak nějak už pochopila, že lékaři nevědí všechno. Znám takových případů, kdy se mýlili, že prostě tomu co říkají slepě nevěřím a zjišťuju i jinde. Držím palce!

1306
autor
•
20. kvě 2016

@papalinka co to znamená, že zjišťuješ i jinde?Pro mou inspiraci...

papalinka
•
20. kvě 2016

@1306 jiný lékař, internet, přátelé, knihy, vlastní podvědomí 🙂 prostě si o daném problému zjistím co nejvíc a dám si informace do kupy a podle toho se zařídím. Např. moje dr. nevěděla nic moc o tom, proč mám pořád záněty moč. měchýře. Načetla jsem toho spousty, vyzkoušela a taky nic moc, tak jsem šla k jinému lékaři a on věděl a skutečně jsem se zánětů zbavila.

1306
autor
•
23. kvě 2016

@papalinka myslis,ze i s nepruchodnosti vejcovodu bych treba mela zajit k nekomu jinemu,ze by mi nekdo umel pomoci?

1306
autor
•
24. kvě 2016

A holky, jak dlouho se ceká na tu laparoskopii?To se musim objednat do Loberce ja nebo me objedna doktorka z Gennetu?

no_title
•
24. kvě 2016

mě objednali za měsíc a kousek (byla jsem poslední den cyklu, když jsem byla na kontrole a v tom nadcházejícím cyklu by se to už nestihlo, měli plno). Musí se to dělat vždy na začátku cyklu.

martinka8338
•
24. kvě 2016

mě taky objednali, jak měli místo cca za měsíc, také jsem byla po menstruaci

1306
autor
•
24. kvě 2016

My jdeme zitra na kontrolu a dostat to mam za tyden,tak uvidim,jak to bude...ale dekuji 🙂

solcovajana
•
3. říj 2017

@ku a to vám odebirali vajíčka.Mě to právě taky hrozí.Sebrali mi skrz zánět jeden a teď to hrozí tomu druhému