Neprůchodnost vejcovodů. Budu moct jít na IVF?

smudlinka2019
20. lis 2011

Ahojky holky. Mám pro mě důležitý dotaz. 19. prosince mě čeká laparoskopie. Na objednání mi po vyšetření primářka řekla, že pokud mi zjistí totální neprůchodnost vejcovodů, tak se mám rozhodnout, jestli si je nechám vzít. Že prý by mě potom nedali na umělé oplodnění. Doufám, že jsem to napsala dobře. No a jde mi vlastně o to, jestli se to týká celkově i IVF nebo jenom samotného konečného umělého oplodnění.

anna2802
20. lis 2011

ahoj já mám nepruchodný oba vejcovody a odstranit jsem si je nenechala a mám za sebou 3.IVF.Někde to nemaji rádi protože je větší riziko mimoděložního těhotenství.Já jsem si je nechala kdyby IVF nevyšlo tak bych měla ještě možnost operativního zpruchodnění i když s minimalní šancí.Ale odmítnout tě nemužou a kromě toho rizika mimoděložního těhotenství to na IVF nemá žádný vliv.Doufám že jsem ti aspon trošku pomohla 😉

sal80
20. lis 2011

Ahoj. Myslím si, že by bylo nebylo dobré nechat si vzít vejcovody. Je to zbytečné. A na IVF to vliv nemá. Udělají Ti ho i když "jsi neprůchodná". U nás v CARu (Centru Asistované Reprodukce) s tím problém nemají - jsem po 1.IVF. Jen se nepoužívá metoda IUI - což je vlastně inseminace. Důvodem je, že vajíčko nemá šanci setkat se se spermií.
Tak si je hezky ponech 😉 I já je mám i když jsou neprůchodné, ale mám. Netrápí mě, tak proč je vyndávat? 🙂

frami
10. pro 2011

I já mám neprůchodné vejcovody, ale s tím, že srůsty mi odstranili, ale mám zaškrcené konce, a to nejde operativně řešit. Před laparoskopií mě upozorňovali, že občas poškozené vejcovody vypouští jakousi tekutinu, která má negativní vliv a ztěžuje IVF, proto jsem souhlasila s odstraněním, pokud to bude nutné. Nakonec mi oba vejcovody nechali s tím, že nezpůsobují žádné problémy, ale přirozenou cestou otěhotnět nemůžu. Jinak metoda IVF byla vyvinuta právě pro ženy, které nemají, nebo mají neprůchodné vejcovody. Takže odebrání by ti nemělo bránit v IVF. Mě vyšla hned 1. IVF, a z následného KETU právě čekáme druhého prcka.