IVF. Jak dlouho trvá proces?

tynka2904
14. led 2020

Ahoj holky! Mam dotaz..
Ted na zacatku ledna jsem byla u Dr. Doktor rekl, ze mam PCO a ze odesle manzela na spermio a uvidime. Dneska tam jde..
Pry kdyz spermio bude ok, tak mi da na tri mesice clostil a kdyz to nevyjde, tak pujdem na ivf. Pokud bude spermio spatny tak pujdeme rovnou na ivf.
Chci se zeptat.. Kdyz by manzel mel spatne spermio, coz se dneska zjisti, jak dlouho bude trvat nez se dostaneme k samotnemu ivf?
Doktor mi hormonalni profil udelal, zaver z nej je jasny. Ma malo progesteronu a ovulaci temer zadnou. Spermio se dneska zjisti.
Zajimalo by me, jak je dlouhy proces k samotnemu mimi? Jestli mam pocitat s dalsim pul rokem nebo je to treba na dva mesice? Netusim.. Dekuji moc za odpovedi a preji vsem hodne stesti!!!❤️

miafofo
14. led 2020

Ahoj, čas ti nikdo neřekne je to hodně individuální. Většinou se začíná od dalšího MS cyklu. U krátkého protokolu se 2 dc začínají píchat hormonální injekce na růst folikulů, chodí se na pravidelné kontroly a podle jejich počtu a velikosti se stanový datum odběru - ten se dělá v celkové anestezii, pak se vajíčka oplodní a po 3 nebo 5 dnech se přenášejí zpět k tobě do dělohy. Mezitím po odebrání vajíček začínáš zavádět utrogestan a pak už se jen čeká 14 dní na výsledek. Hodně štěstí🙂 já jsem teď těhotná 7. týden po našem druhém IVF - zaváděli dvě zmražená embryjka😉

tynka2904
autor
14. led 2020

@miafofo Jeee moc dekuju za krasnou odpoved a gratuluju k mimi!! Ja uz se tam moc tesim!
Jak dlouho ti cely proces trval?

miafofo
14. led 2020

@tynka2904 není zač a děkuji, ještě čekáme na ultrazvuk jestli je tam jen jedno nebo dvě🙂
u nás to bylo poměrně dlouho, na miminko jsme čekali od září 2014, samotná léčba v centru trvala 3 roky - máme za sebou několik IUI, a 2 cykly IVF - 1 IVF v roce 2017 a teď bylo další IVF které jsme zahajovali v říjnu 2019 - proběhl transfer čerstvého embrya - neuspěšně a v prosinci transfer rozmražených embryí a ten byl úspěšný.

tynka2904
autor
14. led 2020

@miafofo Tak treba tam budou dve! To by bylo krasny!!
Jinak to jste se nacekali.. Nestras me!
Me doktor rekl ze u me je ivf uspesnost 99%, ze jsem jinak zdrava a hlavne mlada. Je mi 21let 🙂
Ale ze prirozenou cestou bych se mohla opravdu slouho nacekat.. Prave me zajimalo, jestli dneska zjisti manzelovi spatne spermio a odesle nas do Caru, za jak dlouho by doslo k samotnemu ivf nebo iui.. Budu chodit do Caru v Dejvicich, cekacky tam pry nejsou..

tynka2904
autor
14. led 2020

@miafofo O miminko se snazime necely rok.. Uz bych si moc prala aby jsme tomu sli naproti. Ale bojim se, ze mi budou delat dalsi vysetreni a budu celat nekolik mesicu zas..

miafofo
14. led 2020

počítej cca měsíc než se začne něco dít, vyšetření konzultace atd. Jinak nestraším tě, to samozřejmě ne, každá jsme jiná, u nás měl problém taky manžel, špatné spermio a já zdravá takže asi tak.
@tynka2904

tynka2904
autor
14. led 2020

@miafofo My dneska uvidime, jak na tom manzel bude. Snad pujde vse jak ma.. Moc dekuji za odpovedi a drzim palce at mate dve mimca a vynahradi se vam ten cas co jste cekali❤️

handulkak
14. led 2020

@tynka2904 ahoj. Mě dr taky říkal, ze úspěšnost v mem věku bude vysoká. Poprvé jsem šla ve 20. Miminko jsme měli o tři roky později.

Ale muže se to povést na poprvé. 🙂

Klidně se na něco ptej.
Mám za sebou 6 let v CAR 🙂 a nespočet cyklu IVF

handulkak
14. led 2020

@tynka2904 jinak v Dejvicích myslíš CUBE?

tynka2904
autor
14. led 2020

@handulkak Ano, v Dejvicich. Ja doufam ze to bude rychlejsi teda.. Nechci cekat tak dlouho. Snad mi to vyjde na prvni pokus.. Ale treba to nebude potreba, uvidime podle spermiogramu.
Kdyz se dnes zjisti, ze je spatny, za jak dlouho se to zacne nejak resit a pujdem na ivf?

handulkak
14. led 2020

@tynka2904 já šla hned následující cyklus. 🙂

ovecka14
15. led 2020

Ahoj, je to hodně indivindy ale moje 1.ivf bylo v lednu první konzultace, v květnu následujícího roku porod. A 2.ivf v lednu první konzultace a porod v prosinci 😉 Držím palce 🍀

suromana
15. led 2020

Já šla do CARu po roce snažení ve 32 letech v květnu 2013. Následovala série vyšetření, průchodnost vejcovodů, hormonální profil, spermiogram, ovulace v pořádku, pravidelná. To trvalo tak 3 měsíce (čekala jsem dlouho na UTZ štítné žlázy), vše v pořádku i u manžela, jen méně progesteronu, takže nejdřív 2x IUI s utrogestanem, bez úspěchu. Následovalo další vyšetření na genetice a imunologii (opět asi 3 měsíce čekací doba, pak cca měsíc na výsledky, vše v normě). Mezitím se žádala pojišťovna o IVF. Stimulace a odběr proběhl v červnu 2014. ET bez úspěchu, první KET bez úspěchu. Znovu vyšetření na imunologii, hraniční výsledky, nasazeny kortikoidy před dalším KETem, první bohužel zamlklé těhotenství, kyretáž v listopadu 2014. Další KET v únoru 2015, porod listopad 2015. Takže u nás to trvalo 2,5 roku od první návštěvy do porodu a to jsme oba vlastně zdraví. Teď v březnu 2019 nová návštěva CARu, pokus o další mimčo, vyšetření už měli, takže v květnu 2019 stimulace a ET, neúspěšné, hned v červnu 2019 KET s kortikoidy, termín porodu únor 2020 🙂 takže teď už to šlo rychleji 🙂

asojakova
15. led 2020

U nás začátkem března 1.návštěva ivf centra, začátkem května embryotransfer. V lednu porod. Vše bez komplikací, na to,že u obou dopadly vyšetření dost blbě

katkalapinka
Autor odpověď smazal
Zobraz