Neustálá bolest prsou, máte zkušenost?

markulka07
30. pro 2017

Milé dámy, chci se zeptat, zda nemáte nebo jste neřešily stejnou situaci jako já. Již přes půl roku mě neustále bolí prsa. Bolest ustoupí pouze během menstruace, ale potom hned zase nastoupí. Na gyndě jsem dostala bylinkové kapky, které nepomáhají. Byla jsem v mamarní poradně, ale musím čekat do června na ultrazvuk..
Nemáte některá s tímto problémem zkušenost? Už jsem v celku zoufalá. Nemůžu spat ani na břichu jaká je toto bolest.
Děkuji za případné rady a odpovědi

cinam
30. pro 2017

@markulka07 měla jsem to dlouhodobě pravděpodobně od zad, já zase nemohla spát na boku. Pomohlo cvičení. Jinak chodím preventivně 1X za rok na ultrazvuk ale prý je vše ok. Ta objednací doba se mi zdá nějak moc dlouhá, mě vždy objednají max do dvou týdnů, ale chodím jako samoplatce bez doporučení od doktora.

cichova
30. pro 2017

Ahojky. Mám něco podobného. Bolest mi začíná 14dní po menstruaci a ustává menstruaci. Byla jsem s tím u dr.a prý se jedná o pms. Bylinky prý nepomáhají-to mohu taky potvrdit. Já k tomu mám ještě nálady a dr. mi doporučil hormonální tělísko. Prášky nemohu. Dříve jsem to neměla. Objevilo se mi to po dětech a po nástupu do práce. Tak si trochu myslím, že na to má vliv i věčný shon a stres. Někomu pomáhá i homeopatika, ale to jsem ještě nezkoušela. Tělísko zatím nemám.Budu ráda za rady ostatních, protože ta bolest je opravdu nepříjemná.

cichova
30. pro 2017

Teď si čtu příspěvek od cinam a pravda je, že mě poslední dobou stále bolí záda v kříži. Tak že by to mělo souvislost?

markulka07
autor
30. pro 2017

U mě bolest nastala po hystoroskopii, nevím jestli to může mít vliv..ještě je možnost cyst v prsou, ale to uvidíme až na ultrazvuku... kdyby si na něco přišla a bolest ustoupila tak dej hned vědět😉
Samozřejmě, že i ten shon tomu taky moc nepřidává 😔

markulka07
autor
30. pro 2017

@cinam Bohužel u nás ve Znojmě byl toto nejbližší termín.. také si too budi hradit sama

fallingstars
30. pro 2017

Měla jsem to kdysi, po přechodu na novou HA, bylo to nesnesitelné, nemohla jsem spát, sportovat, nic...gyndař mě poslal na ultrazvuk, měla jsem i taková “hrudkovitá” prsa, tam nic važného nenašli, údajně to bylo vlivem hormonálních změn. Antikoncepci jsem změnila a bolest ustoupila.
Nicméně být Tebou, zkusila bych se objednat do mamologického centra v jiném městě jako samoplátce tak, abys šla dřív. Jen pro klid duše, i kdybys měla jet “světa kraj”. U nás v Č. Budějovicích se třeba na termín čeká cca šest týdnů, což je tedy rozhodně lepší než půl roku...

cichova
30. pro 2017

Na utz jsem byla před rokem a bylo vše ok. Na další se nám objednat za 2roky. Taky jsem si vyšetření hradila sama.