Obavy z cysty a sono prsu. Jak zmírnit stres?
Ahoj,
spis to potrebuju jen nejak vyventilovat….Moje segra si v 45prosla rakovinou prsu, ted je uz diky bohu zdrava. Genetika nepotvrzena…Ja od te doby chodim na sono jako samoplátce, posledni 25.11.25….
Mam zhruba 4dny do MS, a dneska me popadlo si prsa prohmatat, coz jsem nemela delat….Mam v prsou cystu uz asi 5let, nejdříve byla dost velka treba 2cm ted se postupně stáhla a ma neco kolem 1cm možná min, primo u ty cysty cítím ale tvrdy jak kdyby uzlík nebo tak…nejsem si jista jestli to tam v listopadu bylo, neco mi rika ze jo…na tuty si to rict ale nedokazu. Takze jsem v nervech, je mi 34let což ted je v tomhle veku mraky pripadu, doma pětiletý syn, chteli jsme ted zkusit druhe, misto toho budu resit toto😔Zvladla jsem si sehnat v nejaky soukromy ordinaci v Praze sono na tuto sobotu, sice to bude stat 2500kc ale asi mi to za stoji….Ja ani nevim co chci slyset😔🙈Jsem uplne vyřízena z toho….
Cysty a uzliny se v prsou mění během cyklu, proto se doporučuje dělat samovyšetření po MS. Před MS jsou prsa často oteklé, bolavé. Zbytečně se nestresuj, mohou to být jen hormonální změny.
Cysty a uzliny se v prsou mění během cyklu, proto se doporučuje dělat samovyšetření po MS. Před MS jsou prsa často oteklé, bolavé. Zbytečně se nestresuj, mohou to být jen hormonální změny.
@betelgeuzz ja vim no, chodim na sono jako samoplátce každého půl roku….protoze jsem úzkostný člověk, a potrebuju vzdycky vedet ze je vše ok…Doporučili mi to na sonu, ze kdyz me samovyšetření stresuje…mam prsa celkem velka, a vzdycky neco najdu…🙈at si drzim ty půlroční intervaly…Takze jsem se hodne vystresovala, manzel se me snaží uklidnit ať vydrzim do soboty, nic jineho mi nezbyva no😔Muzu si za to kdyz tak sama….
A to na jedu takový pecky ja bych si nafackovala!!! Staví nás vysněný dům, čeká nás krásná rodinná dovolená…a ja se uz vidim někde na stacionáři jak chodila segra😔😔😔
Myslím si, že to bude v pohodě. Navíc jestli chodíš každého půl roku, v listopadu bylo vše ok, nestresovala bych. Je super, že i když za příplatek, vezmou tě někde tak rychle. To ti taky hraje do karet, hlavně pro tu psychiku. Blbě se to popisuje, ale mě prostě i dost uklidňovalo, že kdyby něco, tak je to podchycené včas, což je to nejdůležitější. Ale věřím, že v sobotu už se zase budeš radovat z domečku a těšit se na dovolenou 🙂 Já jsem to tedy neabsolvovala, ale možná by ti třeba mohlo i pomoct si to samovyšetření nechat vysvětlit/nechat se to naučit, nějaké instituce něco takového organizují, je to vedené certifikovanými edukátorkami. Třeba by to byla možnost, jak byt klidnější i mezi těmi půlročními intervaly...

Bude to dobre!!!!