icon

Obavy z cysty a sono prsu. Jak zmírnit stres?

16. dub 2026

Ahoj,

spis to potrebuju jen nejak vyventilovat….Moje segra si v 45prosla rakovinou prsu, ted je uz diky bohu zdrava. Genetika nepotvrzena…Ja od te doby chodim na sono jako samoplátce, posledni 25.11.25….

Mam zhruba 4dny do MS, a dneska me popadlo si prsa prohmatat, coz jsem nemela delat….Mam v prsou cystu uz asi 5let, nejdříve byla dost velka treba 2cm ted se postupně stáhla a ma neco kolem 1cm možná min, primo u ty cysty cítím ale tvrdy jak kdyby uzlík nebo tak…nejsem si jista jestli to tam v listopadu bylo, neco mi rika ze jo…na tuty si to rict ale nedokazu. Takze jsem v nervech, je mi 34let což ted je v tomhle veku mraky pripadu, doma pětiletý syn, chteli jsme ted zkusit druhe, misto toho budu resit toto😔Zvladla jsem si sehnat v nejaky soukromy ordinaci v Praze sono na tuto sobotu, sice to bude stat 2500kc ale asi mi to za stoji….Ja ani nevim co chci slyset😔🙈Jsem uplne vyřízena z toho….

lti
16. dub 2026

Bude to dobre!!!!

betelgeuzz
16. dub 2026

Cysty a uzliny se v prsou mění během cyklu, proto se doporučuje dělat samovyšetření po MS. Před MS jsou prsa často oteklé, bolavé. Zbytečně se nestresuj, mohou to být jen hormonální změny.

autor
16. dub 2026
@betelgeuzz

Cysty a uzliny se v prsou mění během cyklu, proto se doporučuje dělat samovyšetření po MS. Před MS jsou prsa často oteklé, bolavé. Zbytečně se nestresuj, mohou to být jen hormonální změny.

@betelgeuzz ja vim no, chodim na sono jako samoplátce každého půl roku….protoze jsem úzkostný člověk, a potrebuju vzdycky vedet ze je vše ok…Doporučili mi to na sonu, ze kdyz me samovyšetření stresuje…mam prsa celkem velka, a vzdycky neco najdu…🙈at si drzim ty půlroční intervaly…Takze jsem se hodne vystresovala, manzel se me snaží uklidnit ať vydrzim do soboty, nic jineho mi nezbyva no😔Muzu si za to kdyz tak sama….

autor
16. dub 2026

A to na jedu takový pecky ja bych si nafackovala!!! Staví nás vysněný dům, čeká nás krásná rodinná dovolená…a ja se uz vidim někde na stacionáři jak chodila segra😔😔😔

maciceksta
17. dub 2026

Myslím si, že to bude v pohodě. Navíc jestli chodíš každého půl roku, v listopadu bylo vše ok, nestresovala bych. Je super, že i když za příplatek, vezmou tě někde tak rychle. To ti taky hraje do karet, hlavně pro tu psychiku. Blbě se to popisuje, ale mě prostě i dost uklidňovalo, že kdyby něco, tak je to podchycené včas, což je to nejdůležitější. Ale věřím, že v sobotu už se zase budeš radovat z domečku a těšit se na dovolenou 🙂 Já jsem to tedy neabsolvovala, ale možná by ti třeba mohlo i pomoct si to samovyšetření nechat vysvětlit/nechat se to naučit, nějaké instituce něco takového organizují, je to vedené certifikovanými edukátorkami. Třeba by to byla možnost, jak byt klidnější i mezi těmi půlročními intervaly...