icon

Otevřený čípek v těhotenství. Je to možné?

nagojka
9. zář 2026

Ahoj holky...Asi se mi zbláznili hormony nebo co...Beru antikoncepci snažím se pravidelně...před 14 dny sem dělala klasickou pauzu na MS která ale nedorazila...🤷ovšem bolesti bříška byli klasické takže sem čekala že přijde ale nic ...teď mi to nedalo a udělala sem si test ..ten vyšel pozitivní🙈🤦koukám jako blázen protože mě přijde neuvěřitelný aby někdo otěhotněl při HA beru ji už 5 let v kuse...Začala sem pozorovat vše kolem takže i čipek.V prvním tehu se vytáhl nahoru a uzavřel se nicméně teď je stále priotevreny takže těhotenství neberu moc vážně a říkám si že to je jen hormonální výkyv třeba a test je falešný ...máte někdo zkušenosti s otěhotněním při dlouhodobém užívání HA a zároveň že by se čípek neuzavřel kdybych trhu přece jen byla?

kakba
9. zář 2026

Jediná ochrana je přece půst, takže ano, můžeš být těhotná i když bereš prášky. 1% u prášků přece jen je.

nagojka
autor
9. zář 2026
@kakba

Jediná ochrana je přece půst, takže ano, můžeš být těhotná i když bereš prášky. 1% u prášků přece jen je.

@kakba to já samozřejmě vím ...jen nemám žádné příznaky nic kromě tehu testu tak tomu prostě nevěřím ...🤷

frantiska87
9. zář 2026
@nagojka

@kakba to já samozřejmě vím ...jen nemám žádné příznaky nic kromě tehu testu tak tomu prostě nevěřím ...🤷

@nagojka to je něco teda! Mám gratulovat? 🙂) někdy to může být bez příznakové, obzvlášť, když berete HA a ty hormony mají tělo pod kontrolou, rozhodně si zajděte na gyndu.

nagojka
autor
9. zář 2026
@frantiska87

@nagojka to je něco teda! Mám gratulovat? 🙂) někdy to může být bez příznakové, obzvlášť, když berete HA a ty hormony mají tělo pod kontrolou, rozhodně si zajděte na gyndu.

@frantiska87 podle mě není k čemu🤷já nevím no neberu to vážně a říkám si že při další pauze MS určitě přijde...četla sem i že HA brání růstu sliznice a když je moc nizska tak MS prostě nepřijde protože se na co vylučovat ...tak uvidíme ...udělám ještě jeden test a pak popřípadě dojdu na gyndu...

frantiska87
9. zář 2026
@nagojka

@frantiska87 podle mě není k čemu🤷já nevím no neberu to vážně a říkám si že při další pauze MS určitě přijde...četla sem i že HA brání růstu sliznice a když je moc nizska tak MS prostě nepřijde protože se na co vylučovat ...tak uvidíme ...udělám ještě jeden test a pak popřípadě dojdu na gyndu...

@nagojka tak uvidíte, vůbec nevím, jak to s HA je, brala jsem ji kdysi asi od 17 do 19 let. Každopádně jsem slyšela o případech, kdy byl i v těhotenství čípek nízko a otevřený. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

nagojka
autor
9. zář 2026
@frantiska87

@nagojka tak uvidíte, vůbec nevím, jak to s HA je, brala jsem ji kdysi asi od 17 do 19 let. Každopádně jsem slyšela o případech, kdy byl i v těhotenství čípek nízko a otevřený. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

@frantiska87 já ho moc vážně neberu...četla sem už spoustu diskuzi a komentářů jak jsou testy falešné..🤷mě to přijde zvláštní no,jak může někdo otěhotnět přes HA ..já před 5 lety nemohla otěhotnět ani bez ní natož aby se mi stalo že otěhotním s ní...🤦přijde mi to zvláštní ale podělit sem se musela...😀😀😀a zeptat se na zkušenosti...

mackys
Včera v 06:24
@nagojka

@frantiska87 já ho moc vážně neberu...četla sem už spoustu diskuzi a komentářů jak jsou testy falešné..🤷mě to přijde zvláštní no,jak může někdo otěhotnět přes HA ..já před 5 lety nemohla otěhotnět ani bez ní natož aby se mi stalo že otěhotním s ní...🤦přijde mi to zvláštní ale podělit sem se musela...😀😀😀a zeptat se na zkušenosti...

@nagojka příroda je zvláštní a vesmírné plány s námi taky.
Já teda nemám zkušenost a tvým případem, ale....
2 roky jsme se s mužem snažili o druhé dítě, nešlo to. Nakonec nám bylo řečeno, že bez pomocí kliniky to nepůjde. Tak jsme to přijmuli, přestali cokoliv řešit a příští měsíc rodím 🤭 taky jsem si v únoru nemyslela, že bych mohla být těhotná, když MS nepřišla. Přisuzovala jsem to tomu, že "stárnu" - je mi 37 a MS se prostě začíná posouvat a třeba se tělo začíná chystat na přechod 🤭
A jak tu už bylo řečeno, otěhotnět se může i přes HA, nikdy to není 100% a nebyla by jsi jediná.
Takže zkus další test, popřípadě si zajdi na krev a uvidíš.
Teď i záleží, co by sis přála - jestli bude miminko vítané či ne....

nagojka
autor
Včera v 08:27
@mackys

@nagojka příroda je zvláštní a vesmírné plány s námi taky.
Já teda nemám zkušenost a tvým případem, ale....
2 roky jsme se s mužem snažili o druhé dítě, nešlo to. Nakonec nám bylo řečeno, že bez pomocí kliniky to nepůjde. Tak jsme to přijmuli, přestali cokoliv řešit a příští měsíc rodím 🤭 taky jsem si v únoru nemyslela, že bych mohla být těhotná, když MS nepřišla. Přisuzovala jsem to tomu, že "stárnu" - je mi 37 a MS se prostě začíná posouvat a třeba se tělo začíná chystat na přechod 🤭
A jak tu už bylo řečeno, otěhotnět se může i přes HA, nikdy to není 100% a nebyla by jsi jediná.
Takže zkus další test, popřípadě si zajdi na krev a uvidíš.
Teď i záleží, co by sis přála - jestli bude miminko vítané či ne....

@mackys z mé strany by miminko vítáne rozhodně bylo i přesto že partner teď v tuhle chvíli mimco odmítá...měli jsme trochu partnerskou krizi kterou se snažíme společně zvládnout s překonat...nechci si těhotenství připouštět protože pak bych byla zklamána...

frantiska87
Včera v 15:51
@nagojka

@nagojka jako hustý. :D

mackys
Včera v 17:59
@nagojka

@mackys z mé strany by miminko vítáne rozhodně bylo i přesto že partner teď v tuhle chvíli mimco odmítá...měli jsme trochu partnerskou krizi kterou se snažíme společně zvládnout s překonat...nechci si těhotenství připouštět protože pak bych byla zklamána...

@nagojka jasně, to dává smysl.
A máš jistotu, že by partner mimčo opravdu odmítl?
Tak teda uvidíš.
Pokud MS ještě nepřišla, zkus další test (nejlepší je z lékárny, třeba Dr.Max nebo Benu) a dle toho uvidíš.
Jak dlouho máš teď vlastně zpoždění?

nagojka
autor
Včera v 18:23
@frantiska87

@nagojka jako hustý. :D

@frantiska87 co je hustý?😃🤷🤔

nagojka
autor
Včera v 18:26
@mackys

@nagojka jasně, to dává smysl.
A máš jistotu, že by partner mimčo opravdu odmítl?
Tak teda uvidíš.
Pokud MS ještě nepřišla, zkus další test (nejlepší je z lékárny, třeba Dr.Max nebo Benu) a dle toho uvidíš.
Jak dlouho máš teď vlastně zpoždění?

@mackys no MS sem měla dostat v pondělí...v pondělí bych měla teoreticky začít další platicko...

frantiska87
Včera v 19:25
@nagojka

@frantiska87 co je hustý?😃🤷🤔

@nagojka tvůj příběh s (ne)otěhotněním.