Otok stydkých pysků a svědění. Léky zabraly, ale po MS opět znovu. Může to být pohlavní choroba?

anonymka5
13. říj 2019

Začalo to v červnu, otokem stydkých pysků a svěděním. Nepomohl Jenamazol ani Clotrimazol. V srpnu mi na gynekologii nic nenašli (ale zřejmě nedělali žádné velké vyšetření, dle mě se soustředili jen na kvasinky), dostala jsem preventivně mast Macmiror. Macmiror zabral, otok zmizel, vše v pořádku. Po menstruaci je ovšem problém zpátky. K tomu pozoruji častější močení a při něm i pálení v močové trubici. Nejvíc mi ale vadí ten otok stydkých pysků, to je opravdu nepříjemné. 😕
Nemá někdo zkušenosti s něčím podobným? Zřejmě si nechám jako samoplátce udělat test močových infekcí (Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae (kapavka), Ureaplasma urealyticum / parvum, Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis). Zajímaly by mě ovšem vaše názory. Nic mě nebolí, nekrvácím mimo cyklus, vážně jen to močení a oteklé stydké pysky.

europa00
13. říj 2019

@anonymka5 ahoj proč jako samoplátce to by ses za tyto testy nedoplatila .-) normálně zajdi ke gynekologovi at ti udela ster na tyto bakterie..platiš si pojištění máš na to normální nárok...

anonymka5
autor
13. říj 2019

@europa00 Není to až tak šílené. Kombinace výše uvedených stojí necelé 3000 korun. Četla jsem dost názorů, že gynekologové tyto testy moc nechtějí dělat, jelikož jsou drahé.

aurelie34
13. říj 2019

Měla jsem něco podobného, tedy jen pálení v močové trubici při čurani a žlutý výtok. Zjistily mi chlamydie. Ale jen z moče, asi už jsem to měla hodně. Gynekolog mi dal antibiotika na 3 dny a mám pokoj.

aselluska
13. říj 2019

Pokud ti není schopný pomoct tvůj gynekolog, jdi jinam. Bývalá Dr. mi nikdy nedělala testy ani odběry na nic! ani na trombocity! Stačilo přejít jinam, říct co mě trápí a hned mi udělali všechna možná vyšetření, naštěstí to dopadlo dobře a zánět se vyléčil. Oni ne že by je dělat nechtěli, prostě na to kašlou!

anonymka5
autor
13. říj 2019

@aurelie34 Děkuji za zkušenost. Já mám výtok čirý/bílý. A na gynekologii mi asi vyšetření moče neudělají, že?

montelvina
13. říj 2019

@anonymka5 z moče nevím to dělají většinou jen těhotnym každopádně by ťe měl lékař někde poslat ..pokud ti před tím léčba pomohla jen na krátkou dobu měl by se lěkař na vše zaměřit pečlivě a vyšetřit více faktoru ..ono totiž na ty kvasinky kdyz nic nepomáhá jsou i polykaci tablety které je potřeba brát třeba delší dobu ...ale pokud je problém a močenim je původce tam ...řada gynekologu nestojí za nic mám sama stím zkušenost a to hodně ..vyber si gynekologa podle recenze a rychle jinam ...pokud me páli pri močení pomůže i prakticky lékař...při kvasinkach muže byt otok ..chce to i nejíst sladké a přelečit hlavně partnera

aurelie34
13. říj 2019

@anonymka5 u mě se na to přislo při vstupních testech na reprodukční klinice. Šli jsme tam ze se nám nedaří otěhotnět a zjistili mi právě chlamidie. Pokud je máte tak je to opravdu nebezpečné. Neléčené můžou způsobit srusty a nakonec až neplodnost. Tak bych to opravdu resila co nejdříve. Jinak běžně se z moči asi zjistit nedají. Byla jsem 2 krat u obvodního protože jsem myslela ze mam zánět mocaku a tam mi vysetrovala i moč a na nic nepřišla. Až na té klinice to zjistily.

anonymka5
autor
13. říj 2019

@montelvina Upřímně já vůbec nevím, co mám. Mate mě ten otok, když si hledám typické příznaky různých sexuálně přenosných chorob, tak nikde uvedený není.
Problémy mám bohužel ještě od bývalého přítele, ten se ale netváří, že by měl nějaké potíže, i když přímo jsem se ho neptala, nejsme již v kontaktu.
I pro svůj klid si pravděpodobně v týdnu nechám udělat ty celkové testy močových infekcí a s výsledky pak půjdu na gynekologii.

jannym
13. říj 2019

Pokud cítíte pálení v močové trubici zajděte si na urologii on vůbec nemusí být problém v pochve muže být v močových cestách a i když vás gynekolog přeletu tak se můžete zase samonakazit a je to začarovaný kruh

anonymka5
autor
13. říj 2019

@aurelie34 Četla jsem mnoho případů, kdy se na to přišlo až při marné snaze o otěhotnění, po přeléčení se pak obvykle zadařilo.
Vám způsobily chlamydie nějaké potíže jako srůsty? A jak dlouho od prvních příznaků se je podařilo odhalit?

aurelie34
13. říj 2019

@anonymka5 naštěstí jsem kvůli chlamydim žádné potíže neměla, u nás je problém u manžela. Je po rakovině varlete a nemá téměř žádné spermie. Ale už jsme to vyřešily a jsem v 21 tt. Jinak potíže jsem měla cca půl roku než se na to přislo.

cuuza
13. říj 2019

Tyhle testy dělá normálně gynekolog, docela se divím, že to za tu dobu neudělal. Normálně řekni, že jsi měla nechráněný styk a udělá je.

Btw nemůže být problém způsoben nějakou chemií? Nový prací prášek, gel na holení??

babanci
15. říj 2019

Někdy se takto ohlašuje cukrovka. Což Tě nestraším, můžeš mít jen větší hladinu cukru v krvi. O tom se nezmiňovali?

leilinka1234
15. říj 2019

Šla bych rovnou na venerologii. Udělají veškeré testy.