Plicní chlamydie, máte zkušenost?

eeen
15. srp 2015

Holky,prosím,nemáte některa zkušenost s plicnimi chlamydiemi u dospělého?

barulina
15. srp 2015

Brácha mel

eeen
autor
15. srp 2015

@barulina a mohla bych vědět, jake měl příznaky?

barulina
15. srp 2015

On toho tenkrát měl víc. Takže těžko říct, ale já je prý taky prodělala, ale nějak lehce. Max kašel, horecks

zanri
15. srp 2015

@eeen Nález na plících, suchý hluboký kašel, zvýšená teplota - kolem 37 pořád, dušnost, dýchavičnost, a pak z krve IgA, IgM - léčba kortikoidy☹

78marcela
15. srp 2015

Ja mela porad zvysene teploty a kasel, az pak na to prisli, tak jsem brala tri mesice nejaky antibiotika, ale ne v tahu, s nejakou pauzou, presne uz si to nepamatuju.

kajalka
15. srp 2015

Měla jsem - bez příznaků. Atb jsem odmítla, tělo se s nima naštěstí vypořádalo samo.

eeen
autor
15. srp 2015

@barulina @zanri @78marcela @kajalka No ja už od října trpím na různé zdravotní problémy (buseni srdce,bolest na hrudi, točení hlavy, brnění končetin, hrozna bolest zad,špatne se mi dýchá).Byla jsem na všech moznych vyšetření, ale v celku na nic nepřišli ☹.Výsledky testů na chlamydie IGG a IGA pozitivní a IGM negativní.,dělán WB a vysledek, že negativní. Jsem už z toho dost zoufala,je mi hrozne a jsem pry zdrava ☹.

78marcela
15. srp 2015

@eeen v tech zkratkach se nevyznam a ani si to nepamatuju. Mela jsem to pred sesti lety. Ale taky jsem byla zoufala, proc se mi to porad vraci, ty teploty ,toceni hlavy, malatnost, bala jsem se, ze mam nejakou hnusnou nemoc..pak jsem se slozila uplne, znicehonic behem dvou hodin jsem mela ctyricitky horecky, skoncila jsem v nemocnici, kde mi delali celkove vysetreni a nasli toto.

eeen
autor
15. srp 2015

@78marcela ja horecky nemám, ale jinak ty stavy jsou hrozny... ☹

78marcela
15. srp 2015

@eeen ta horecka byla tehdy u me posled ni faze, predtim jsem mivala stale dokola kolem 37. Urcite si to nech prelecit, mnese pak dost ulevilo.

eeen
autor
15. srp 2015

@78marcela jenže ja je nemam v akutní fázi,takže mi nikdo antibiotika jen tak neda... ☹

berenika39
15. srp 2015

Ahoj, tohle, co píšeš, je téměř dokonalý obraz panické úzkostné poruchy ..... (buseni srdce,bolest na hrudi, točení hlavy, brnění končetin, hrozna bolest zad,špatne se mi dýchá).Byla jsem na všech moznych vyšetření, ale v celku na nic nepřišli )
U lékaře se nic nenajde, přesto to trvá a čím víc se toho bojíš, tím spíš se to objevuje.
Mrkni na netu, je toho o tom spoustu, je to trápení, ale má to řešení. Držím palce.

78marcela
15. srp 2015

@eeen aha, tak to nevim, me je dali hned, a asi bych sla na obvodni, ze to chci lecit, protoze jsem se fakt citila desne.

eeen
autor
15. srp 2015

@berenika39 byla jsem i na psychologickem vyšetření a i tam mi bylo řečeno, že jsem psychicky v pořádku...že zadnyma uzkostma netrpim... Ty chlamydie jsem někdy mít musela, když jsou pozitivní IGg a IGA.A našli mi degerativni změny na hrudni páteři.

eeen
autor
15. srp 2015

@78marcela ty si asi měla tu akutní fazi...

lenysek1988
15. srp 2015

Byla jsem na ně léčena asi 3roky zpět.....U mě se to projevovalo, že jsem začala mít častější záněty horních a dolních cest dýchacích. Rok jsem přecházela různé nemoci až to dopadlo tak, že si to sedlo na nohy. Objevily se mi fialové lymfy, které se postupně naplnili tekutinou a pak rády praskaly....natekly mě nehorázně nohy a nic na to nepomohlo. Ze začátku nevěděli co mi je ve špitále...nakonec pozitivní chlamydie. Tam mě dopovaly antibiotiky a různými kapačkami. Nakonec jsem odcházela s 5léky a 7vitamíny dom.

eeen
autor
15. srp 2015

@lenysek1988 nejhorší je, že u každého jsou jiné projevy...

anniesfibis
15. srp 2015

Ja mela-zpusobilo to zapal plic-horecky nad 39, obrovska unava a prakticky nonstop spavost. Poslech bez nalezu-az rtg potvrdilo velky zapal a rozbor krve a hlenu v nemocnici.

lenysek1988
15. srp 2015

@eeen v té době přítel již manžel, mi hned hledal informace o tom a taky se moc nedopátral....byla jsem ráda, že si to sedlo do noh než do průdušek atd. Antibiotika a kortikoidy mi pomohly dost. Byla jsem na těch správných 3měsíce...asi 10dní jsem měla slabé antibiotika. Snažili se léčit,ale nevěděli co. Přeju brzké uzdravení

eeen
autor
15. srp 2015

@anniesfibis já byla v tom říjnu na rtg a nic tam nebylo,dokonce jsem byla ba ct hrudníku a taky nic krom ty páteře...
@lenysek1988 děkuju, už je to opravdu vyčerpávající ☹

mrazulkav
15. srp 2015

Já je prý někdy prodělala (nevím o tom), ale mám v těle nějaké zbytky, kvůli kterým mě vyloučili z dárcovství krve. Přišli ma na to kvůli tomu, že jsem se snažila zjistit, co mám s kyčlema - bolí, hlavně při změnách počasí a když je pršavo... Na rentgenu mi jeden dotor řekl, že tam mám sklerózu a blbě posazený, další nic takovýho neviděl a znovu rentgen, nic... takže na infekční, jestli to není borelióza a zjistili mi právě tyhle potvory. Tam mi řekli, že to tyhle projevy mít může, na ortopedii, že ne... a pak už jsem doktory vzdala 😖

eeen
autor
15. srp 2015

@mrazulkav ja je asi taky prodělala nekdy v minulosti, jen nechápu z ceho je ted ten muj stav... ☹

zanri
15. srp 2015

@eeen A co hořčík? Nedostatek může zapříčinit většinu vašich potíží, co uvádíte...buseni srdce,bolest na hrudi, točení hlavy, brnění končetin

eeen
autor
15. srp 2015

@zanri o tom jsem taky přemýšlela,budu muset zkusit brát....

zanri
15. srp 2015

a co výsledky z krve?
@eeen

eeen
autor
15. srp 2015

@zanri myslíte, jestli nepřišli na ten nedostatek hořčíku?

zanri
15. srp 2015

@eeen přesně tak🙂

eeen
autor
15. srp 2015

@zanri žádný dojtor nic neříkal, ale nevím, jestli to někdo zjišťoval...nebo to neni speciální vyšetření?

zanri
15. srp 2015

@eeen Je to jen odběr krve - požádejte obvodní lékařku, ať vás pošle na odběr, případně se jí zeptejte, zda máte v pořádku hořčík, pokud již odběr byl proveden, a ještě bych se zeptala na štítnou žlázu - pro jistotu.

eeen
autor
15. srp 2015

@zanri odběrů bylo provedeno několik a štítnou žlázu mam ok...