Po vysazení antikoncepce mám zdravotní potíže

zenoa
9. pro 2016

Ahojky chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo podobné zkušenosti. V srpnu jsem vysadila HA a od té doby mám zdravotni potíže. Všechny doktory mam vyběhané a jsem zdravá. Diagnostikovali mi dispepsii. Co jsem vypozorovala za 4 měsíce, tak mi začínají po ovulaci cca 10 den po začátku MS. Ovu bolestivá i týden. Potom totální nechutenství až na zvracení. Končí to únavou. Každý měsíc shodím 1 kg. Cyklus mám pravidelný 25-28 dní. Druhý den po MS je mi dobře a můžu jist všechno i únava zmizí. A pak na novo. Mimi se bohužel nedaří a ani se nedivim. ☹ Dle dr to nemá s HA nic společného.

smallinka
9. pro 2016

no taky se mi to nezdá že by to bylo něco z HA....HA vám akorát stopla ovulaci tak jste ty příznaky kolem ovulace asi neměla....a co to ta dispepsie přesně je?

zulitvi
9. pro 2016

tak kolem ovulace mě pobolívá břicho a před MS jsem unavená skoro víc jak v těhotenství )a to jsem ho celé skoro prospala) a HA neberu už tak 5 let. Takže bych řekla, že jen HA stopla normální příznaky, přesně jak píše @smallinka

j.a.n.i
9. pro 2016

@zenoa A proč by to melo mít něco společného s HA, jestli něco, tak maximálně to, že to potlačila, ale nezpůsobila...

vanea
9. pro 2016

@zenoa a jak jsi na tom psychicky? spousta těchto problémů může být i psychického rázu, pokud máš diagnostikovanou dispepsii..jako první bych se soustředila na to hodit se do klidu, najít si zábavu a přestat myslet jen na ovu a těhotenství. Bolesti okolo ovu jsem s HA taky nikdy nemívala a teď jsou, někdy trvají 3 dny před ovulací a po ovulaci také trvají delší dobu, dle Dr je to zcela normální průběh, někdo je na to citlivější a díky HA na to žena nebyla zvyklá, tedy své tělo nezná až tak dobře-jak už holky psaly, potlačilo ti to tyto obtíže a ty teď jen přišly, časem to bude třeba lepší, nebo to přestaneš tak vnímat🙂

zenoa
autor
10. pro 2016

Moc děkuji všem.
Dispepsie je laicky porucha zažívaní. Jen mě děsí, že mám za 4 měsíce 8 kg dole. 1. měsíc byl nejhorší. 14 dni jsem s tim i marodila. Nemohla jsem vůbec jíst. Bolesti žaludku byly stršné. Teď už se zmenšil a bolesti nepociťuji.
Jen mě právě zajímalo jestli to není spojené s cyklem a s dispepsii to nemá nic společného. HA jsem vysadila po 10 letech. Mám 2 krasné zdravé děti a toto jsem nikdy nezažila.
Stres samozřejmě určitě je. Jsem aktivni člověk a času moc nemám, ale na miminko nespěcháme. Ba naopak spíš jsem si chtěla vyčistit tělo a kdyby se podařilo, tak jedině dobře.