Povolené pánevní dno po porodu. Je to normální?
10. bře 2025
Ahoj jsem 2 měsíce po porodu vcera jsem jukla zrcadlem tam dolů a mezi malými pisky až k k hrázy je viditelná sliznice pochvy. Když si sednu na WC tak mám pocit tlaku a že ze mě něco vypadne samozřejmě je tady i pocit povoleneho pánevního dna může to být nějaký prolaps nebo to tak po porodu má být u gin.dr.jsem ještě nebyla chystám se zítra ale nedá mi to pořád nad tím přemýšlím
Nech si na napsat žádanku na fyzioterapii. Správným cvičením se dá ledacos spravit, ale klíčové u toho cvičení je správná technika.

Myslím, že dost záleží na pozici, ve které se ti podaří "juknout", ale ten vchod je prostě podstatně širší, než býval, takže myslím, že to tak být prostě může. Teda pokud "viditelná" znamená "vidím dovnitř" ne "visí ze mě ven" (viset by nic nemělo). ... Věnovat péči pánevnímu dnu ale rozhodně doporučuju. Já to začala řešit až po třech letech a překvapilo mě, jak třeba ono doporučované 'tak aspoň choď s kočárkem' může být v tomhle směru neúčinné, právě proto, že se opřeš o kočár a spodek nezapojíš.