icon

První pohlavní styk

via09
4. pro 2016

Ahoj, nevím Jestli to jsem patří, ale jsem celkem zmatkař a potřebovala bych radu protože sem zatím nenašla odvahu řešit to s mamkou nebo jít za tak krátkou dobu na gynekologii... Je mi 15 a před dvěma dny jsem měla svůj první pohlavní styk s klukem se kterým jsem už víc jak půl roku. Bylo to pro nás oba nové, celkem to bolelo a pak se snažil ještě rukou.. použili jsme kondom, na další den mě bolelo břicho, trochu sem se špinila krve nebylo moc a bolí mě celkem rozkrok... Bývá to normální, že třeba nejsem zvyklá a mám to jen podrážděné? Děkuji předem za neodsuzované rady, jsem věřící jak já tak i přítel takže to nebyl omylný úlet 🙂

Strana
z5
nutricnihodnota
5. pro 2016

@blecha94 Tak ono nejde o nějakou víru v něco. Spíš je to o tom, že jako "věřící" se označují opravdu ortodoxní vyznavači jisté víry. Je to zas jen slovíčkaření a taky to, jak ono slovíčko na lidi působí. Prostě, v tom emočním vyznění je rozdíl, mezi lidmi co věří a věřícími.

via09
autor
5. pro 2016

@vannilla popravdě s přítelem se znám už dýl a začali jsme spolu chodit asi po půl roce co jsme se poznali, takže už je to přibližně rok co se známe a jen půlku z toho jsme spolu takže sex nebyla ta první fáze vztahu 🙂 vím že někdo s tím začne třeba až po dvou letech...

tahejhula
5. pro 2016

@blecha94 Neee, jen to mnohdy byva vazano tim snatkem. Coz v dnesni dobe obvykle patnactileta vdana nebyva.

terezapetrova
5. pro 2016

@nutricnihodnota vtipny příspěvky 🙂 je fakt, ze uz davno me zaujal i Tvuj nick, mohu se zeptat - ma nejaky hlubsi vyznam? 🙂

nutricnihodnota
5. pro 2016

@via09 Jediný důležitý je, že používáte gumu. Ten zbytek je jen na vás a nikdo vám do toho nemůže kecat.

vannilla
5. pro 2016

@blecha94 Lépe bych to nenapsala. Naprostý souhlas.

via09
autor
5. pro 2016

Nechtěla jsem se až tak vázat na tu víru, šlo mi spíš o to že vím že třeba kamarádky v mém věku co nejsou věřící se nechcou vázat na jednu osobu už v 15ti že prostě přijdou stane se to a to dojde k sexu a třeba po týdnu už nejsou s přítelem spolu.. tím sem chtěla naznačit že to nebylo takové to urychlené abych zapadla do kolektivu 🙂

sisstin
5. pro 2016

@nutricnihodnota ja si tohle kaleni prave posunula az na dvacitku, taky jsem mela rok takovej volnejsi :D ale pak jsem nejak prokoukla a zajem od chlapu uz byl :D

nutricnihodnota
5. pro 2016

@terezapetrova No, hlubší. Jak se to vezme. Je to postava z knihy. Samotná postava, ani kniha nejsou nijak zvlášť zajímavé, ale autor je takový můj guru.

tahejhula
5. pro 2016

@via09 To nesouvisi s jakoukoli virou. To je clovekem... 😉
Ale vubec jsem te nechtela nejak napadat nebo co, jen ze to spojeni predmanzelsky sex - vira (standardne si lide predstavi krestana, nejcasteji rimskeho katolika) je trosku legracni. Ale vazne nic ve zlem.

sisstin
5. pro 2016

@nutricnihodnota ale treba ted ve 32 me vubec nebere nejaky kaleni a chozeni ven (narozdil od mych kamaradek, ktere taky maji deti). Pro me je proste nejvic ted dcera a syn, bavi me domacnost atd, nejaky chozeni ven me vubec nebere a to me nebere uz hodne dlouho.

vannilla
5. pro 2016

@tahejhula Tak pokud trošku sleduju dnešní katolickou víru, tak vidím, že už až tak na tom sexu až po sňatku netrvají. Hodně knězů od toho již odstoupilo a při přejímání před svatbou v kostele se to již neřeší a svatbami v kostele se to jen hemží. Možná ještě někde na jižní Moravě... ale už to ustupuje. A prý už i předchozí papež nebyl proti.

sisstin
5. pro 2016

Ale treba u nas nejvic "usedla" spoluzacka mela vztah od 12 s 18letym, sex byl az v 15, jsou spolu dodnes a maji dve deti, ktere mela ihned po maturite.

vannilla
5. pro 2016

@tahejhula To takovej islám ten to má šouplý ještě trošku jinam. Až se tu bude za pár desítek let vyučovat tak nám to přijde normální, že žena musí sexem čekat až do svatby, muž ne. Muž může mít až 6 milenek, žena nesmí mít nikdy v životě jiného než manžela.

tahejhula
5. pro 2016

@vannilla Staci projet googla. Vysvetluji to dost ruzne, pravda. Od hrichu se prechazi k posvatnosti telesneho spojeni a jak je dobre s tim pockat. Rimsko katolicka cirkev nebude nikdy jednotna.

nutricnihodnota
5. pro 2016

@sisstin Já tak dvakrát do roka s chutí zajdu s manželem a kámoškama na pár piv do hospody, ale o půlnoci už toužím po postýlce 🙂. Představa, že bych někde chlastala do rána je pro mě úplně děsivá. Za prvný, v noci chci být prostě doma, v pohodlí a chrnět. Za druhý, z pořádný kalby bych se teď lízala asi tak tejden. Když mi bylo dvacet, tak jsem klidně šla z mejdanu rovnou do práce na osmnáctku. Dneska by mě to nejspíš zabilo!!!

blecha94
5. pro 2016

@vannilla Myslím, že katolická církev by se měla zaměřit spíš na sexuální osvětu mezi mladými lidmi. Ten antisexuální fanatismus v křesťanství napáchal za ta staletí na lidských životech už škody dost, řekla bych. Kor v dnešní době je to vyloženě neštěstí, když je v rodině katolíků sex sprostý slovo, rodiče dělají, že tahle věc neexistuje a děti jsou absolutně mimo. Pak z toho vznikaj pohlavně přenosný choroby, neplanovaný těhotenství, promiskuita a hlavně šrámy na duši. Neumím si představit, že bych po každym sexu měla výčitky, že jsem podvedla Krista a maminku... 😀

via09
autor
5. pro 2016

Tak přece jenom... I kdyby tak už se stalo a víra je další dlouhá kapitola na dlouhé rozebírání 🙂

nutricnihodnota
5. pro 2016

@blecha94 Hlavně na osvětu ohledně antikoncepce. JP2 kdysi prohlásil, že molekuly viru HIV jsou tak malé, že projdou i kondomem. Tudíž je kondom neužitečné zlo a jeho používání je špatné. Jestli existuje peklo, tak teď fárá na šichtě se Stalinem.

blecha94
5. pro 2016

@nutricnihodnota Tu jsem myslela především! To, že ještě donedávna církev zakazovala užívání antikoncepce mi přijde víc než tristní, přitom kondom je a priori ochrana vlastního zdraví a mělo by být v zájmu všech, aby ho používalo co nejvíc lidí.

nutricnihodnota
5. pro 2016

@blecha94 Tak alespoň, že jejich současnej šéf, je normální.

blecha94
5. pro 2016

@nutricnihodnota Nojo, jenže protože je do týhle funkce volen většinou dědeček téměř nad hrobem, tak se tam často střídaj a tahle normalizace nemusí trvat dlouho, bohužel. :D

tahejhula
5. pro 2016

Na postu papeze se pravidelne stridaji lide, kteri smysli tradicne a lide, kteri jsou liberalnejsi. Ty volby nejsou vubec nahodne. Vicemene reaguji na deni venku.

mandala
5. pro 2016

@blecha94 Ty máš pocit, že děti jsou absolutně mimo ? Já teda zase mám pocit, že ony by mohly dělat přednášku rodičům, co se nedozví doma, tak škola nebo internet to jistí, at je dítě z věřící rodiny nebo není. Kromě toho, církev zakazuje pohlavní styk před svatbou, takže používat kondom pak není nutné.
@via09 To, že máš známost delší dobu tě neospravedlnuje k tomu, abys mohla začít žít pohlavním životem, ale zřejmě to s tou vaší vírou asi nebude tak horké😉

vannilla
5. pro 2016

@mandala No tak od astyny jsme se tu dozvěděly, že její sestra nebyla dostatečně informovaná o chráněném pohlavním styku a chytila HPV virus. A u ní, že už maminka informovala a zakazovala. To je úplně ukázkový přístup špatné katolické výchovy. A o zákazu pohlavního styku vírou už jsme toho tady snad napsaly dost. Někteří věřící jsou liberálnější a postupem času budou snad liberální všichni. Nebo se vrátíme 500 let zpět - stačí se podívat na názory na stejnou věc v islámu.

blecha94
5. pro 2016

@mandala Ano, děti katolíků často bývají "mimo". Nikdo je doma nepoučí o tom, jak věci fungují, nevysvětlí jim, proč je dobré se chránit, nezodpoví jim jejich dotazy a ony se pak informují na internetu a po kamarádech, což má často dost fatální následky. Odříkaného největší krajíc, že. Žít v rodině, kde je sex největší životní tabu musí být opravdu hodně smutný, sex je zcela přirozenou součástí lidského života a není to nic, co by se mělo tutlat a dělat z toho něco amorálního.

Ano, to zakazuje. Ale ne každý - dokonce bych řekla že většina - tohle nedodrží. Proto by se církev neměla tvářit, jako by se to nedělo a měla by šířit osvětu. Nežijeme ve 14. století.

vannilla
5. pro 2016

@mandala Hlavně pak ti děti můžou mít pocit, že sex je něco zvláštního, zakázaného, mystického. A to je snad to nejhorší, co jim můžete jako rodič předat. Vůbec bych se nedivila, kdyby mezi prostitutkami byly děti ortodoxně věřících. Sex není přece vůbec nic špatného.

via09
autor
5. pro 2016

Řekla bych že na víru spojenou s pohlavím stykem má asi každý svůj individuální názor já tím jen chtěla naznačit že to nebyl nějaký nerozumný úlet po kterém vztah hned končí jak u mnoha holek v mém věku 🙂

tahejhula
5. pro 2016

Predevsim neni jen jedna vira, ze. Nejsou jen krestane a slus. Ackoli prave ti ortodoxni by se hodne hadali. 😁

trilien
5. pro 2016

bolesť je normálna a ešte to môže byť bolestivé aj pri ďalších stykoch...čo sa týka viery a sexu pred svadbou, tak platí: "Hoď kameňom, kto si bez viny!" 😉

Strana
z5