První pohlavní styk
Ahoj, nevím Jestli to jsem patří, ale jsem celkem zmatkař a potřebovala bych radu protože sem zatím nenašla odvahu řešit to s mamkou nebo jít za tak krátkou dobu na gynekologii... Je mi 15 a před dvěma dny jsem měla svůj první pohlavní styk s klukem se kterým jsem už víc jak půl roku. Bylo to pro nás oba nové, celkem to bolelo a pak se snažil ještě rukou.. použili jsme kondom, na další den mě bolelo břicho, trochu sem se špinila krve nebylo moc a bolí mě celkem rozkrok... Bývá to normální, že třeba nejsem zvyklá a mám to jen podrážděné? Děkuji předem za neodsuzované rady, jsem věřící jak já tak i přítel takže to nebyl omylný úlet 🙂
@nutricnihodnota vtipny příspěvky 🙂 je fakt, ze uz davno me zaujal i Tvuj nick, mohu se zeptat - ma nejaky hlubsi vyznam? 🙂
@via09 Jediný důležitý je, že používáte gumu. Ten zbytek je jen na vás a nikdo vám do toho nemůže kecat.
Nechtěla jsem se až tak vázat na tu víru, šlo mi spíš o to že vím že třeba kamarádky v mém věku co nejsou věřící se nechcou vázat na jednu osobu už v 15ti že prostě přijdou stane se to a to dojde k sexu a třeba po týdnu už nejsou s přítelem spolu.. tím sem chtěla naznačit že to nebylo takové to urychlené abych zapadla do kolektivu 🙂
@nutricnihodnota ja si tohle kaleni prave posunula az na dvacitku, taky jsem mela rok takovej volnejsi :D ale pak jsem nejak prokoukla a zajem od chlapu uz byl :D
@terezapetrova No, hlubší. Jak se to vezme. Je to postava z knihy. Samotná postava, ani kniha nejsou nijak zvlášť zajímavé, ale autor je takový můj guru.
@nutricnihodnota ale treba ted ve 32 me vubec nebere nejaky kaleni a chozeni ven (narozdil od mych kamaradek, ktere taky maji deti). Pro me je proste nejvic ted dcera a syn, bavi me domacnost atd, nejaky chozeni ven me vubec nebere a to me nebere uz hodne dlouho.
@tahejhula Tak pokud trošku sleduju dnešní katolickou víru, tak vidím, že už až tak na tom sexu až po sňatku netrvají. Hodně knězů od toho již odstoupilo a při přejímání před svatbou v kostele se to již neřeší a svatbami v kostele se to jen hemží. Možná ještě někde na jižní Moravě... ale už to ustupuje. A prý už i předchozí papež nebyl proti.
Ale treba u nas nejvic "usedla" spoluzacka mela vztah od 12 s 18letym, sex byl az v 15, jsou spolu dodnes a maji dve deti, ktere mela ihned po maturite.
@sisstin Já tak dvakrát do roka s chutí zajdu s manželem a kámoškama na pár piv do hospody, ale o půlnoci už toužím po postýlce 🙂. Představa, že bych někde chlastala do rána je pro mě úplně děsivá. Za prvný, v noci chci být prostě doma, v pohodlí a chrnět. Za druhý, z pořádný kalby bych se teď lízala asi tak tejden. Když mi bylo dvacet, tak jsem klidně šla z mejdanu rovnou do práce na osmnáctku. Dneska by mě to nejspíš zabilo!!!
@vannilla Myslím, že katolická církev by se měla zaměřit spíš na sexuální osvětu mezi mladými lidmi. Ten antisexuální fanatismus v křesťanství napáchal za ta staletí na lidských životech už škody dost, řekla bych. Kor v dnešní době je to vyloženě neštěstí, když je v rodině katolíků sex sprostý slovo, rodiče dělají, že tahle věc neexistuje a děti jsou absolutně mimo. Pak z toho vznikaj pohlavně přenosný choroby, neplanovaný těhotenství, promiskuita a hlavně šrámy na duši. Neumím si představit, že bych po každym sexu měla výčitky, že jsem podvedla Krista a maminku... 😀
Tak přece jenom... I kdyby tak už se stalo a víra je další dlouhá kapitola na dlouhé rozebírání 🙂
@blecha94 Hlavně na osvětu ohledně antikoncepce. JP2 kdysi prohlásil, že molekuly viru HIV jsou tak malé, že projdou i kondomem. Tudíž je kondom neužitečné zlo a jeho používání je špatné. Jestli existuje peklo, tak teď fárá na šichtě se Stalinem.
@nutricnihodnota Tu jsem myslela především! To, že ještě donedávna církev zakazovala užívání antikoncepce mi přijde víc než tristní, přitom kondom je a priori ochrana vlastního zdraví a mělo by být v zájmu všech, aby ho používalo co nejvíc lidí.
@blecha94 Tak alespoň, že jejich současnej šéf, je normální.
@nutricnihodnota Nojo, jenže protože je do týhle funkce volen většinou dědeček téměř nad hrobem, tak se tam často střídaj a tahle normalizace nemusí trvat dlouho, bohužel. :D
Na postu papeze se pravidelne stridaji lide, kteri smysli tradicne a lide, kteri jsou liberalnejsi. Ty volby nejsou vubec nahodne. Vicemene reaguji na deni venku.
@blecha94 Ty máš pocit, že děti jsou absolutně mimo ? Já teda zase mám pocit, že ony by mohly dělat přednášku rodičům, co se nedozví doma, tak škola nebo internet to jistí, at je dítě z věřící rodiny nebo není. Kromě toho, církev zakazuje pohlavní styk před svatbou, takže používat kondom pak není nutné.
@via09 To, že máš známost delší dobu tě neospravedlnuje k tomu, abys mohla začít žít pohlavním životem, ale zřejmě to s tou vaší vírou asi nebude tak horké😉
@mandala No tak od astyny jsme se tu dozvěděly, že její sestra nebyla dostatečně informovaná o chráněném pohlavním styku a chytila HPV virus. A u ní, že už maminka informovala a zakazovala. To je úplně ukázkový přístup špatné katolické výchovy. A o zákazu pohlavního styku vírou už jsme toho tady snad napsaly dost. Někteří věřící jsou liberálnější a postupem času budou snad liberální všichni. Nebo se vrátíme 500 let zpět - stačí se podívat na názory na stejnou věc v islámu.
@mandala Ano, děti katolíků často bývají "mimo". Nikdo je doma nepoučí o tom, jak věci fungují, nevysvětlí jim, proč je dobré se chránit, nezodpoví jim jejich dotazy a ony se pak informují na internetu a po kamarádech, což má často dost fatální následky. Odříkaného největší krajíc, že. Žít v rodině, kde je sex největší životní tabu musí být opravdu hodně smutný, sex je zcela přirozenou součástí lidského života a není to nic, co by se mělo tutlat a dělat z toho něco amorálního.
Ano, to zakazuje. Ale ne každý - dokonce bych řekla že většina - tohle nedodrží. Proto by se církev neměla tvářit, jako by se to nedělo a měla by šířit osvětu. Nežijeme ve 14. století.
Řekla bych že na víru spojenou s pohlavím stykem má asi každý svůj individuální názor já tím jen chtěla naznačit že to nebyl nějaký nerozumný úlet po kterém vztah hned končí jak u mnoha holek v mém věku 🙂
Predevsim neni jen jedna vira, ze. Nejsou jen krestane a slus. Ackoli prave ti ortodoxni by se hodne hadali. 😁
bolesť je normálna a ešte to môže byť bolestivé aj pri ďalších stykoch...čo sa týka viery a sexu pred svadbou, tak platí: "Hoď kameňom, kto si bez viny!" 😉

@blecha94 Tak ono nejde o nějakou víru v něco. Spíš je to o tom, že jako "věřící" se označují opravdu ortodoxní vyznavači jisté víry. Je to zas jen slovíčkaření a taky to, jak ono slovíčko na lidi působí. Prostě, v tom emočním vyznění je rozdíl, mezi lidmi co věří a věřícími.