icon

S partnerom sme veľmi chorí, čo bude ďalej?

zabudnutaanezdrava
14. bře 2017

Ahojte kočky,
chcela by som počuť váš názor...
dokým som nezačala chodiť s partnerom bolo vsetko so mnou relativne v poriadku(ak neratam alergie), pred cca 7 rokmi sa mi zacalimoje problémy,ked som sa dala dokopy s partnerom terajsim. Prekonala som mononukleozu (co som sa spatne dozvedela az potom), a stálesom mala pocit,akoby som bola chora, neskor sa pridruzili rozne ine veci, gynekologickeho a urologickeho razu, zacalo mi to ale do seba zapadat az po rokoch, ze na vine bude asi partner. Tak sme šli na testy,ktore neukázali doslova nic, opakovane. Prestali sme to riesit, nasledky mononukleozy vsak mame obaja dodnes.Predpokladam, ze ma vtedy nou partner nakazil,ako aj inými bacilmi. On si ani nechce priznat, ze je nejaky chory, vzdy sa odmieta liecit (ako mlady chalan,ktoremu nic nie je vraj), ze prehanam a tak, prelieceni sme boli velakrat pomocou ATB, rozne, a rozne vela krat, az z toho sa mi podlomila imunita, začalo ma velmi bolievat v krku, hrdlo, mandle, a aj jeho. Vedela som, ze si zas nieco prenasame ako vzdy.( totiz s nikym inym nie sme v takom uzkom intimnom kontakte)preto viem,ze to vzdy mame od seba. Hrdlo sa mi nikdy uz nedalo do poriadku,pochodila som vsetky oddelenia, nevedeli prist NIKDY na to,co mi je, partner tiez, do toho som ja dostala mnohe ine choroby,ako neuralgiu trigeminu, zapaly rozne.
Najhorsie vsak je to, ze partner byva strasne casto tiez chory( vraj predtym nez ma spoznal vobec nebýval), stále ho skrabe hrdlo, stale ma zvysene teploty, a jeho surodenci tiez su chorlavi, s kt. je v styku stále, detto stari rodicia trpia na vselijake bacily v dych, cestách, k starym rodicom chodi partner stále, my doma nie sme chori,oni su.. Ked sa ku mne partner priblizi,ked ho boli hrdlo nahodou, ze sme v jednej mietsnosti okamzite zacne aj mna skrabat a bolet,a nemozem sa z toho dostat mesiac. Nechapem,co je to za pliaga,ale je to tak. Nastvalo ma to,lebo to takto ide roky rokuce,a nic ine nerobim,len som PN a chorlaviem, a zeriem ATB, hoci sa nikdy sa nic neprislo, partner trpi aj astmou atd, nemozeme sa uz ani poridne bozkavat a objimat,lebo ked sme blizko pri sebe,ze na seba dychame, tak ma rozboli sialene hrdlo, mam v nom ziletky.nepomaha mi na to nic, tak sa to staloaj pred dvoam mesiacmi, podrobil isme sa opat dalsim testom z krvi , mne nasli vsak mykoplazmy a jemu chlamydie.dali nam rovnake lieky atb, ktore sme mali jest, jedli sme ich, bolo to lepsie, akonahle zas sa trosku uzdravil, stretol sa s rodinou,ktora je chora, zas ho boli hrdlo, a zas to preniesol mne.

takze suma sumarum sme stale obaja chori,avsak ja ovela castejsie, co mi velmi nici zivot, a neviem si s tym dat rady. Lubim ho a nechcem ho kvoli tomuto stratit,ale ja uz si neviem dat so sebou rady, co bude dalej?to bude takto po cely zivot? ze stale budeme obaja nejako vazne chori ?a bude ma partner nakazovat ?lebo pokial sa nevidime tyzden trebárs, tak mi nic nie je, akonahle sa vidime uz ma skrabe a boli hrdlo,prinajmensom..
Uz nevieme,na ake testy máme ísť :( aby sme sa vyliečili,ale vrvaim,my aj ked s avyliečime, nam to nepomoze nadlho :(

mali ste podobny problém? dakujem za všetky rady

Strana
z5
konidana
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava Psycholog ti může pomoci změnit tvůj život k lepšímu, třeba se i rozejít s nevyhovujícím partnerem, a tím se zbavit nekončících nemocí. Pokud tedy chceš svůj život změnit 🙂

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

@mymetka si lekárka ?lebo? viem,že su nevylieciteľne,prave preto som z toho velmi smutna:( ked ich raz clovek dostane,a moj partner ich ma stále,tak sa z toho nejde iba tka vylizat, a preto nechapem rady dievcat, ze mam ist na psychiatriu, stale citim,ze mi partner nieco "predáva",ako choroby / bakteriea urcite sa nejedna o moje vymysly alebo hypochodnriu !!!!

@annasmyckova nie ,nie som hypochonder, viem,co citim,a hypochonder predsa nema klinicke nalezy chorob, ako ja.alebo moj partner.
@luciebx
@brambora28...

nevymyslam si,a nie som hypochonder,,,,

a okrem toho, nepoznate radšej niekoho to je skuseny v psychosomatike v okoli ostravy ??

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

v tej téme predošlej som iba tak napísala zrelá na psychiatra, obrazne, nie doslovne,ale viete,ked ste stále chori,tak ste zreli k cvokárovi akurat tak,nemyslela som tým,ze tam chcem ist,ale asi je chyba pisat pod starym nickom,som ale cestny clovek, a preto pisem pod starym nickom,a nevymyslam si stale nove,ale tu je to asi zle takto riesit,lebo kazdy tu snorí vsade kade tade co som kde kedy napisala a neriesi sucasny problem a situaciu.
rada,ze chod k psychiatrovi, nie je rada. Skor by som potrebovala cloveka, co si tym presiel, pripadne nejake rady ako tomu predchádzat, pripadne nejakeho cloveka, lekára,c sa zaobera psychosomatikou, ale nie daleko v prahe,ako hnizdil ,ja potrebujem niekoho v okolí sr, pripadne ostravy.
a hypochonder kocky je clovek,co si z nudy choroby vymysla a diagnozy,ale ja teda skutocne nie som hypochonder, ja mam tie problémy dokazane na papieri a mam hrubsiu zdravotnu kartu,ako vy vsetky dokopy, a mam aj ine starsoti ako riesit choroby, takze hypochonder istotne nie som.

@luciebx ja z neho tie bakterie citim, v dychu,ked dycha na mna, ked sa rozprávame uplne tesne veedla seba, ked kasle, ja to citim, tie bakterie ,obrazne povedane, ci mi veris,ci nie...ako je teda mozne, ze hrdlo ma hned zacne skriabat a boliet a uplne scervenie ?ked som s partnerom sotva par minut,?to je divne, ale je to tak..citim z neho, ze ma v sebe nieco zle

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

ja priatela milujem, skutocne, inak by som ho uz davno kopla do zadku,kedze som stale chora pri nom,a aj on je chory:( ale nedokazem to, tak neviemako dalej,ale chora byt rozhodne nechcem stale, vycerpava ma to a pripravuje o rozum.

absintka19
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava vyhladaj psychologa potazmo psychiatra. Ked uz vo vzduchu ked s tebou hovori citis bakterie tak je to v hlave, takto to nefunguje ze len sa priblizi a citis bakterie. Chcela si radu, mas ju, ale obavam sa ze pravdu a rady nechces pocuvat...len sa obranujes, stazujes, lutujes....ked uz dla tvojich slov lekari obcas nieco najdu obcas nie je to i o hlave. Urcite vyhladaj psychicku pomoc. Ano, choroby dle tvojich info mas tiez ale to co pises okolo si o pomoc priamo koleduje.

hanule61
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava Milá zlatá psychiatrovi se už takřka 30 let neříká cvokár a opravdu se zkus zamyslet nad odpovědmi zdejších trpělivých diskutujících, které se Ti snaží poradit. Proč žádáš radu, když si z žádné nic nevezmeš ani nad ní nezkusíš popřemýšlet. Víš, jak mě manžel probudil z takových myšlenek? Osprchoval mě studenou vodu a hned jsem se ocitla v realitě. Pokud se u Tebe jedná o depresi, opravdu to je nejlepší probuzení z bludných myšlenek. Nechci to nijak zlehčovat, pochopitelně jsem musela užívat antidepresiva, bez toho jsem se z toho nedostala. A Ty si opravdu ty různé bakterie přivoláváš tím, že jakmile zakašle nebo políbí Tě Tvůj partner, tak hned si ve své hlavě vytvoříš: tak a teď jsem nakažená! A už Ti to v hlavě šrotuje a v tom momentě Tě škrábe v krku. Věř mi, že vím o čem mluvím. Trpěla jsem na periodické endogenní deprese od 20-ti let. Teď je mi 56 a chvála Bohu to mám pod kontrolou.

msimankova
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava dostala jsi tady dobre rady. Problem vidim v tom, ze jsi nedostala takovou, ktera by se ti libila. Cekas na nekoho, kdo si tim prosel, co myslis, ze by ti rekl? Pokud by se tedy uzdravil bez poreseni hlavy? Nikdo takovy neni. Ano, v hlave je uplne vsechno a je tam i duvod, proc mas vedle sebe takovehoto partnera. Neobvinuj zenske tady, ze ti nedokazou pomoct, to musis udelat ty, kdybys chtela, najdes ve svem okoli nekoho, kdo se zabyva psychikou, kdyz uz nechces na psychiatrii. Casto tohle delaji fyzioterapeuti. Btw. tvuj nick mne zarazil uz mockrat, uz ten naznacuje, ze moc v pohode nejsi.

peetulkka
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava
@isabelafuentes Ano,taky si myslim po precteni tveho prispevku,ze tu bude alergie.I kdyz si treba nekdo muze myslet ze to je hloupost.Dam ti priklad...Ja byla s predchozim partnerem 4roky,chteli jsme miminko a cele 4roky to neslo.Pokazde kdyz jsme se spolu milovali tak me to silene palilo a rezalo,a pokazde kdyz do me pustil sperma jsem myslela ze asi umru☹za cele 4roky nechraneneho sexu jsem neotehotnela ani v dobe ovulace.Uz to dal proste neslo,rozesli jsmese a po roce jsem poznala nynejsiho pritele.Sex s nim uplne parada,zadne paleni ,rezani a pri vpusteni sperma uplne uzasny.Az jsem si to uzivala..a bum po 4 mesicech jsme cekali miminko.Tim chci rict,ze proste si hold nekdo jako par nesedne a pak to dela takovou neplechu.Ja s tebe blazna nedela,verim ti...Opravdu to muze byt alergie.

luciebx
14. bře 2017

@peetulkka ja beru ohledne sexu rezani a paleni a td.. ja to mela s bejvalym taky PH si proste nesedne a bude to delat neplechu. ale zakladatelka pise ze jen na ni z blizkosti promluvi a uz ji pali v krku a ma ho az do krve cervenej. Bud ma pritel teda takovou nemoc skoro MOR nebo pac jestli to takhle citi jen ona a ne jeho okoli bude nejspis neco spatne s ni a ne s nim

absintka19
14. bře 2017

@peetulkka alergie na sperma urciteho typu existuje. Ale pani citi bakterie ve vzduchu, to mozne neni...to je v hlave. Gratuluju k miminku.

mymetka
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava Nejsem doktor, jen mám za sebou svou dlouhou etapu s chlamydiema, a vím, co to udělalo s mojí imunitou. Do jisté míry i věřím tomu, že tě partner může občas něčím nakazit, ale znáš takové ty věci, jak se mluví o jehlách, člověka najednou všude píchá, jak se mluví o blechách, najednou se všichni drbou, myslím že je dost dobře možné, že v tuto chvíli se už tak bojíš, že se od partnera při kontaktu nějak nakazíš, že tvoje tělo reaguje, tak jak popisuješ. Mě třeba den před návštěvou zubaře najednou bolí všechny zuby a jdu tam jak na popravu, že mi určitě vyvrtá celou hubu a ono nic. Upřímně, váš sex si nedovedu představit vůbec, když popisuješ, co se ti děje už po polibku. Já umím onemocnět jen z toho, když se toho na mě moc a proč? Protože jsem v tu chvíli psychicky oslabená. Asi jsi na tyhle věci citlivější a i když se cítíš jak popisuješ "psychicky vpohodě" tvoje tělo to tak nevnímá. Holka dělej se sebou něco, takhle žít nejde.

koordinatorka_odboje
14. bře 2017

Jak pise @mymetka bobuzel chlamydii se neda uplne zbavit a jakmile nebudes po psych.strance uplne fit, staci jenom nervozita ze zkousek, z prace a tak, tak se znovu objevi priznaky. Je to spojene s psychikou, ale uricte to neni jedina pricina ani hypochondrie, kdyz mas v ruce vysledek testu, ktery je potvrzuje.
Hledala bych zdroj uzkosti.

mymetka
14. bře 2017

@koordinatorka_odboje vlastně mi to dost připomíná nějakou úzkostnou poruchu

saphire
14. bře 2017

Vzhledem k tomu ze mam neco podobneho za sebou, neda mi to nenapsat... to ze je zakladatelce blbe uz po par minutach uz je nejspis hlavou, ale v jeji situaci by uz byl vypsychovanej asi kazdej, my jsme si s manzelem timto zpusobem predavali zlateho stafylokoka zhruba tri roky a bylo to uz fakt peklo, ja jsem teda byla pouze prenasec, odstonal to za nas oba muz, dva roky mel co ctyri tydny zanet v krku a horecky a v tu dobu jsme se z tohohle duvodu prakticky prestali libat. Kdyz se zdalo ze uz se to zazehnalo a dali jsme si pusu, druhy den mel natekle mandle atd. Resenim byla autovakcina pro oba, po temer roce pak jeste repete, imunolozka zjistila manzelovi nevstrebavani vitaminu D coz je pro imunitu zasadni, takze denne doplnuje decko a nakonec nejaka kura na podporu imunity. Uz je dobrej, teda snad... Zlomovym bodem bylo asi najit kvalitni orl pracoviste, krcarka z polikliniky a jeji " atb uz jste mel, tak co jeste chcete"... 😖 ta by ho patrne na psychiatrii odeslala rovnou a s radosti... pokud se ale nejsou ochotni lecit vsichni zucastneni, tak bude asi kazda snaha marna...

kvakuska
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava jsi na svého chlapa prostě alergická ... nejen na jeho sperma, ale i na něj jako na člověka ... to co tady popisuješ není normální život, nevím kolek je tobě a tvému partnerovi, nevím jak to bere tvůj partner, ale ty jsi z toho zralá na psychiatra ... pochybuji že najdeš jen tak někoho, kdo si něco podobného prožil, tohle totiž není běžná situace. Radím abys odjela sama někam třeba na 14 dní na dovču, tam si oddechneš od chlapa i od jeho bacilů a zároveň budeš mít čas si srovnat myšlenky a možná i sama příjdeš na nějaké řešení. Držím palce!

koordinatorka_odboje
14. bře 2017

@saphire zlateho stafylokoka mi taky objevili, bylo to me nejhorsi obdobi na VS. Prekonala jsem VS, zmizel i stafylokok a priznaky nemoci (ja mela teploty a taky skrabani v krku). Verim, ze zakladatelka bude zdrava, az odstrani hlavni zdroj sve uzkosti.

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

@koordinatorka_odboje lenze ako sa clovek moze v dnesnej dobe uplne vyhybat stresu? to aninejde. Prave preto sem pisem dievcatam,ze hypochonder je clovek,ktory tonema na papieri, kdezto ja to zialbohu na papieri mam, mne nasli spustu diagnoz,ale bez zjavnej priciny.

@mymetka uricte ma partner nakazil,vravim a vravela som to aprkrat v diskusii,ale clovek si to az po case uvedomi,dokal som nemala takyto intimny uzky vztah s chlapom, tak som nebola vobec chora, po inej stranke sa u mna nic nezmenilo(myslim byvanie, vztahy v rodine, stresove situácie)zdrava zena s azrazu po asi cca troch mesiacoch vztahu zmenila na totálnu trosku,co sa tyka zdravia, stále nejake bakterie proste citm, nejake bacily. to mi nikto nevezme.
a verim aj tomu,ze chlamydie su tak zakerne, ze sa prenasaju aj dychom a kaslanim, istotne, a kedze on ich mava pozitivne v nalezoch, tak urcite ma nimi nakazuje, lebo je zvlastne to,ze ja nemam typicke priznaky chlamydii,ako kasel a pod, zapal pluc, ja mam chore hrdlo, hlasivky, vzdy, a nadchu akoby, cize sa mi usadia na hornych dych. cestách, ako to " vdychujem",a nie na dolnych.aj mykoplazmu som mala teraz na mandliach a na nosohltane a nie v plucach, hoci je to mykoplazma pneumonia a mala by byt v plucach.
mne sa prejavuju vsetky choroby bolesti, rezanim,skrabanim v hrdle,ako angina.
@luciebx ja chapem,co tym chces povedat, ze ma mor, ktovie, ale chlamydie,co ma a mykoplazma su tiez velmi nakazlive, kvapockova nakaza je jasna- prenasa sa to kvapockovou nakazou, tj,aj vzduchom, mi plucny lekár povedal.

@msimankova ja neobvinujem nikoho tu,ja som holkam vdacna, ze prispievaju do témy. Ale treba zase na druhej strane veriť mne, ja nie som hypochodner,ja mam vsetko zdokladovane vysledkami testov a citim, ze je to od partnera, tie choroby.

ženy,ak by to tak nebolo,tak potom ako mi vysvetlite jednu vec?ktora sa reálne stala teraz pred mesiacom?
ked partner neuzival ATB a mal pozitivne chlamydie aj mykoplazmu (o com sme nevedeli,neskor to Ukazali az testy-cize ziadne vsugerovanie)tak pri kontakte blizkom s nim som mala rezanie sialene v hrdle, palenie, uplne anginove bolesti,nevedlei sme z coho, boli sme na testoch, zistili bakterie, dali atb, po troch dnoch uzivania sme sa s partnerom obaja stretli, opat som bolau u neho,bol pri mne blizko, bozkaval isme sa, lezali vedla seba, spali,a ja som bolesti nemala, a ani nemam doteraz...takze to je jasny klinicky dokaz toho,ze ja na hlavu chora nie som.On mi prenasa niečo velmi nakazlive( a mor to nebude) toto nie je iba tak, moj vymysel a vyplod hlavy....:( ale kiezby bol radšej
@hanule61

@absintka19

koordinatorka_odboje
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava co tenejvic stresuje? Prace?

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

@saphire aspon jeden clovek,ktory si tym peklom presiel, tkaze nie je to moj vymysel, aj moj partner je asi ""iba " prenasas a ja si to odtrpim vzdy horuckami a anginou,ako vam to nasli??resp. ty si nemala na toho stafylokoka pozitivny nalez, iba on?
....u nas to vsak trva cca 6 rokov...samozrejme s istymi pauzami,..nie furt,ide aj o to, ze v lete ja mam lepsiu imunitu ako v zime a tak, ale viem,ze mojich chorob je spustacom on, my sa uz radšej ani nebozkavame,lenze ja to mam uz iba z cisteho dychania,ked na mna dycha, ked sa k sebe tulime dlhsiu dobu, a mam to prakticky po par minutach, resp. max hodine dvoch...okamzite sa mi to usadzuje v hrdle( ja som bola na mnohych odberoch velakrat a na vyteroch z krka aj nosa, nenasli nic, z beznych bakterii,iba stafylokoka epidermidis obom v nose,ale vraj ten toto nezapricinuje, NIKDY, podotykam,ze ani jemu,nenasli nikdy v krku nic,az teraz chlamydie a mykoplazmy..ako aj mne :( a nevieme,ako sa z toho dostat,lebo ma to aj jeho rodina a ti sa liecit nechcu a maju to stale,a on je stale s nimi v kontakte

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

@koordinatorka_odboje ja mam stresorov viac nez dost vo svojom zivote zialbohu, pocnuc skolou,pracou, rodinou a zdravim,a teraz uz aj partnerm..

kvakuska
14. bře 2017

@koordinatorka_odboje z toho co píše bych si troufla napsat, že ji nejvíc stresuje přítomnost jejího chlapa ... protože on v ní vyvolává pocit, že od něj určitě zase něco chytí ☹

koordinatorka_odboje
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava znala jsem prenasece plicnich chlamydii, jeho rodina mela nejake zdrav.potize, manzelce vzali domonce delohu. Ale kdo byl psych. v poradku, tak mu to nic nedelalo, mohl s nim byt ve styku kazdy den. Proto ti radim, najdi zdroj uzkosti, posil imunitu.

mymetka
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava Mně by zajímalo jaké řešení své situace vidíš ty sama, partner je evidentně neléčitelný nebo nevyléčitelný, že přes všechnu léčbu je opětovně nemocný a navíc sám se léčit nechce ani když vidí tvůj stav, ty to chytáš, antibiotika nepomáhají, bez něj bys teda byla zdravá, a to spolu ještě ani nebydlíte, ale ukrutně ho miluješ, tak co sama navrhuješ, že s tím jsi schopná udělat?

saphire
14. bře 2017

@koordinatorka_odboje urcite to tak muze byt, ja jsem priznivcem celostni mediciny, meli jsme to uz taky v planu... nakonec ale stacili dva dobri doktori co meli zajem a slo to, a deprese to nebyla😉 ale ze maji uzkosti a stres vliv na zdravi o tom se rozhodne nepru, jen jsem popsala svou zkusenost, protoze proste takove pripady jsou a kdyz tu ctu ze nejsou, tak mi to neda mlcet...

mymetka
14. bře 2017

@saphire Napiš tady prosímtě rovnou ty doktory ať si tam taky zajede, pokud ji to tak trápí, tak si bude muset udělat výlet i někam dál do Čech.

msimankova
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava ale já ti věřím, že máš opravdu problémy, pozitivní testy a tak. Je o to, že pokud má člověk v pořádku imunitu, tělo si poradí s ledasčím. A imunita je v hlavě - chtěla jsem se tě zeptat i na rodinu - tam začíná strašně moc věcí. Proto bych ti radila psychiatra nebo něco alternativního, to, jakého máš partnera a tvoje zdraví je důsledek všeho stresu, který máš. A dokud ho nezačneš řešit, bohužel se neuzdravíš.

saphire
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava no nejdriv lecili jen muze, po asi sestych atb v rade rekli ze to takhle nejde a at sebou kouka privest toho kdo s nim zije ve spolecne domacnosti, mela jsem stafylokoka brutalne premnozenyho, na zprave z laborky bylo asi dvacet vykricniku u toho😀 koukali na me jak na ukaz, jaktoze mi nic neni, ja jsem holt nezmar, nejsem nemocna prakticky vubec. Od ty doby nas lecili zaroven, oba vytery, oba atb, oba autovakcinu. Zajimave mi na tom pripada to, ze ja jsem totalni stresar, vsechno si beru a jestli z nas dvou ma nekdo sklony k depresim, tak jsem to ja... nechapu ze to na me nema vliv...

zabudnutaanezdrava
autor
14. bře 2017

@saphire chudak tvoj muz,asi bol na tom ako ja,prosim ta mohla bych si povedat mena tych lekárov a kde su?ktori su taki precizni? lebo nasich lekárov,kde a chodim nenapadlo,ze by sa na nas pozerali ako celok, stále ma iba stopu atb.a to je jak mozne,ze si si stafylokoka nevsimla,ze mas premnozeneho?:( vysiel ti iba z obycajneho vyteru?on na vyteroch bol v krku nic nema.
@msimankova tak o rodine,to je na dlho,nemam s nimi moc vrucne vztahy, vychovavana som bola krikom a prisne velmi..( skoda slov..

@mymetka tak bohuzial, vychodisko z tejto situácie ja nevidim velmi,lebo na jednej strane nechcem partnera opustit kvoli tomuto, ale na strane druhej s tym nemozem zit,lebo som mlada a neustále anginy a zapaly hrdla, ma unavuju a obtazuju a nepridavaju mi na psychike, partner to velmi riesit nemieni, jemu nepomáha liecba, raz to ma premnozene,raz nie,ale ja to pakticky stale citim,neviem,ci by som uplne bola bez neho zdrava, to nie som vestica,ale urcite zdravsia,ako som teraz.

@koordinatorka_odboje prenasas plucnych chlamydii a nechytila to od neho ani jeho partnerka ? Tak ta teda musela mat imunitu z kona.:(ja taku nemam,len neviem vobec co s tym robit, partner je zufaly, a ja tiez,lebo on tvrdi,ze uz spravil maximum pre mna, e sa cpal nikolkokrat atb, ze siel na vytery, testy a tak,ale probém je v tom, ze on -ani nevie o sebe ze ich ma premnozene, a ja to citim krásne, len co som s nim v tesnej blizkosti, ja mu to vzdy poviem, ze ich ma premnozene, potom ide k mudr, vezme krv a vidi ich premnozene a takto je to stale,ja som extremne citliva na bakterie a virusy a vsetko, citim hned vsetko, v hrdle, to mam akoby kontrolku, ze nieco neni ok, aj vo vlaku citim presne,kedy su bakterie vo vzduchu a kedy nie, hrdlo ma na to upozorni.

saphire
14. bře 2017

@zabudnutaanezdrava urcite i u vas bude nejake kvalitni pracoviste, u nas je to ustav leteckeho zdravotnictvi, ale chce to vyresit i tu rodinu a prestat na to neustale myslet, i kdyz je to tezky, detekovanim bakterii ve vlaku si to akorat budes zhorsovat, to maji ostatni pravdu...

lv
14. bře 2017

Máš obavy, že ve vlaku jsou, psychika spustí bolest krku, máš obavy, že tě partner nakazí (nezpochybňuji, že byl, možná i opakovaně od rodiny nakažený) začne to bolet.
Hodně o sobě pochybuješ, škola, jestli studovat dál, jestli ti zahybá, co se životem.. ambice, tlak, stres, nemoci a bolest spouští další stres, ten další potíže, co jsou normálně diagostikované. To potvrdí tvé obavy a spirála jede dál. Zastaví ji - psychiatr+ terapie.

A hypochondrie není z nudy vymýšlení chorob, ale diagnóza, nemoc, tak to neber jako urážku.

Strana
z5