Skolióza a korzet

marketaeli
12. srp 2016

Maminky, chtěla jsem se zeptat na vaše poznatky a zkušenost se skoliozou a korzetem u dětí. Moje dcera Eliška si nyní třetí den zvyká na korzet. Jo hodně statečná.
Máme ale pocit, jako by jí úplně neseděl jak má, a to konkrétně v podpaží. Pokud ji korzet díky sedu povyleze trochu nahoru, ruce ji dost bolí. Jaké to je u vás? A další věc..chystáme se kupovat nové matrace..jakou pro ni, aby měla lepší komfort v korzetu? Necháváte děti spát v korzetu celou noc? Jak si na něj zvykají? Budu ráda za každou informaci..

duhovarybicka
12. srp 2016

@marketaeli Už je mi přes 40 let, ale korzet jsem vyzkoušela na vlastní kůži...6 let jsem ho nosila 23 hodin denně. Žádná sláva, bohužel co si pamatuju do teď a mám v mysli vryto je, že se mi děti smály, že mi nadávali, protože jsem nemusela ve škole cvičit, nechodila jsem na pochoďáky a brigády... Ze zdravotního hlediska mi asi moc pomohl, chodila jsem v pubertě jak prkno, hezky rovně. Horší na tom je, že pokud někde nesedí, dělají se otlaky a ty dost bolí... dokonce jizvy mám dodnes... Ale byla jiná doba a já vlastně ani nevím, jak korzet v dnešní době vypadá... Matraci nevím, tenkrát byly jen klasické tvrdé a že by mi to nějak vadilo, to si nepamatuju.

veraga
13. srp 2016

Nosila jsem korzet ve 13 letech. Vydržela jsem to asi 4 měsíce. Nikdy jsem si nezvykla. Všude to bolelo, tlačilo, měla jsem modřiny. Přišlo mi, že byl odlitý na úplně jiného člověka. Měla jsem takový ten hnusný plastový, s kovovou sponou na hrudníku a třemi pásy na suchý zip na břiše.

petabn
13. srp 2016

Nosila jsem korzet cca od 12 do 17 let 23 hodin denne. Do toho jsem chodila na rehabilitace, kontretne na vojtovku do Motola. Nejaky pohyb, treba plavani, je taky fajn. Matraci nam tenkrat doporucili tvrdou a u psaciho stolu jsem sedela na mici. V puberte mi alespon trochu pomohlo, ze jsem korzet mezi spoluzaky mohla nosit pod oblecenim, mama mi koupila par novych volnych kousku. Protoze jsem se pod nim potila, nosila jsem tenke prilehave tilko na telo. Myslim, ze korzet by mel byt utazeny natolik, ze nesmi vylezt nahoru ani o milimetr. Tedy pokud mate podezreni na spatne udelany, nechte si to zkontrolovat a pripadne upravit, zrovna ruce me nikdy nebolely. Jinak je to neprijemny (az bolestivy) a zpusobuje otaceniny, mam na to hrozne vzpominky, ale nelituji, jde o zdravi. Drzim palce, at to spolu zvladnete a at z Elisky vyroste krasna zdrava slecna 🙂

skolio
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lightblue01
29. bře 2021

@marketaeli Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jak jste to celé s dcerkou zvládly a zda jí korzet a cvičení pomohl? Děkuji.

richovka
20. led 2023

Dobrý den, mohla bych se vás zeptat na nošení korzetu? Moje dcera ho nosí týden a je večer hodně unavená. Nepamatujete si jestli jste to také měli? Dcera ho nosí na spaní, má ho celou noc, pak ráno na snídani jí ho nedávám a pak je v něm cca 7 hodin ve škole. Odpoledne jí ho zatím také vždy sundám. Postupně času přidáváme. Děkuji moc za reakci.

superkousky
20. led 2023

Blbě. Tvá dcera má tu výhodu, že ho dostala teď. Já ho měla v době, kdy bylo vše plastové a kovové + pásek na sepnutí a šroub na zadní části krku.. Taky jsem si zvykla. Sundavala jsem ho pouze na 20ti minutové cvičení. Měla jsem ho 10let. Musíš jí vysvětlit, že je to pro její dobro.

jaryjar
28. bře 2023

@richovka Zdravím, dcera má cca měsíc korzet nově a nezvládala zatím více než 4 hodiny na spaní. Byly jsme 2x na úpravě, sundali přezku a vydrží 7hod v noci. Zvyká si a není to lehké .. Ve škole zatím nenosí a má ho mít 12hod denně. TV zakázaný, cvičí ráno i večer. Přes den ho vydrží nosit. Jen ta psychika je hrozná. Obdivuju Vaší dcerku, že zvládá celou noc 👍Můžu se zeptat, jestli ve škole schovává pod mikinou nebo nosí navrch? Tohle jsme ještě dceři nedokázali vysvětlit. Puberta… Děkuji 🙂