icon

Snažení po Depo Proveře

monishkam
23. lis 2015

Dobrý den, ráda bych si promluvila s těmi, co jsou na tom podobně. Po porodu syna jsem dostala antikoncepci Azalii, při které jsem pořád špinila, tak mi dr píchnul Depo proveru, aniž by mi k ní cokoliv řekl (je mi 22, musel vědět, že budu chtít další mimčo). Šla jsem na 3 dávky, kdy v květnu naposled. Po 12 týdnech jsem trochu krvácela a od té doby nic. V září mi řekl, že je to normální. Koupila jsem si Gynex, který beru od pátku, mám ibjednaný nosifol, 3 týdny beru Jeřáb ptačí a zítra si jdu pro drmek. A nezbyde mi asi nic jiného než čekat, i když mě posledních par dní bolí podbřišek, ale bojím sr, že mi dr zas řekne, že je to v pohodě. Měl někdo taky problémy a kdy jste to začali řešit s dr?

prokupka
19. pro 2015

@monishkam Ahojky, nemám moc dobrou zkušenost s depoproverou. Nicméně ji nechci hanit, protože v mém okolí pár ženským sedí a jsou s ní spokojeni. Vzhledem k tomu, že mi žádná antikoncepce neseděla a tělísko jsem nechtěla, rozhodla jsem se pro depoproveru. Byla mi 3x aplikována v mým 34-ti, ale co následovalo ...cca po 4 týdnech jsem silně špínila, bolesti v podbřišku, emočně jak na houpačce (někdy jsem začala z ničeho nic brečet....) a hlavně jsem byla po ní hodně unavená. Nicméně chtěla jsem to vydržet a pak šla na poslední třetí dávku, ale opět ten samý kolotoč. Poté jsem se rozhodla, že ji již nechci. Pak následovalo hormonální "peklo" - nepravidelná menstruace, nebo téměř žádná, bolesti prsou,podbřišku, menší deprese...věřila jsem dr.,poté mi předepsala další hormony (bohužel nepamatuji si jaké)...ale míjilo se to účinkem a to stálé čekání jestli to bude dobré-nebylo. Byla jsem zoufalá a chtěla to řešit, trvalo to rok. S dr.nebyla řeč, chtěla předepsat další hormony...začala jsem hledat na netu....a rozhodla jsem zajít za iridologem, který mi doporučil bylinky a po třech měsících se to ustálilo...no a dneska máme 3-měsiční dcerku 😵 . Ohl.depoprovery - jsem se dozvěděla, že je aplikována ženám, které již nechcou mít děti ☹

monishkam
autor
19. pro 2015

@prokupka děkuji za reakci. Ja pravě ted bylinky zkousela, piji kontryhel, a střídám gynex a ženské kapky. Na konci listopadu mi doktor napsal duphaston na 10 dni 2 měsíce a krvacela jsem 6.den braní 8 dní a po skončení za týden jsem začla znovu, dnes 3.den a krve jak... v pondělí mam začít zase brát duphaston a ted nevím jestli mam. Zase si říkam, jestli to není dobře, kdy6 dr.tvrdil, že mam tak nízkou sliznici, že krvacet nebudu a najednou jo. Tak třeba mi narostla. Vůbec nevím, co si o tom mam myslet... ☹

prokupka
20. pro 2015

@monishkam rozumím, byla jsem na tom stejně :(. Mě dr.zase říkala, že slabé krvácení po těch ???hormonech nevadí, jenže já byla stále zvyklá na silnější. Sliznici jsem měla taky nízko. Hormony předepsané od dr.jsem tenkrát úplně vysadila, dr.jsem to neřekla a s pravdou jsem vyšla až po celkovém zlepšení (samozřejmě po bylinkách). Dr.to moc nechtěla slyšet, tenkrát jsem ji řekla, že každopádně nezavrhuji lékařskou péči, ale tabletkami se stejně nic nevyřeší/ilo :(. Jinak bylinky jsem měla doporučené od p.Wojnara z Lučiny - má i webové stránky http://www.wojnar.cz/.

monishkam
autor
20. pro 2015

Dobře, mrknu na to. Je to na prd, doktorka věděla, že je mi 22 a chci druhé dítě a i tak mi píchla tuto injekci. A doktor se to snaží nějak napravit a zatím marně ☹ zkouším kde co, nosifol, gynex, kontryhel a nic moc ☹

prokupka
22. pro 2015

@monishkam hlavu vzhůru jsi mladá a máš ještě kus života před sebou 😉 a hlavně relativně čas . Je to taky o uklidnění psychiky 😉 bude to trvat nějakou chvilku než se tvůj organismus "očistí"od depopr. Možná i ty přípravky co užíváš se mohou mezi sebou bít a organismu reaguje zmateně. Někdy míň je lepší než víc 🙂 .Držím palečky 🙂 .