icon

Stále nemůžu dostat MS po porodu

natynka89
1. dub 2019

Mám zpožděnou ms o týden a pořád nic sem 3 měsíce po porodu a MŠ jsem zatím dostala jen 2krat čekám třetí a prostě nic nechápu to nekojim takže by měl chodit normLne těhotná nejsem ...muze třeba projít další cyklus? Nebo? Nevim proste

dora13
•
1. dub 2019

Pokud jsi si jista, ze nejsi tehotna, tak bych byla v klidu. Jsi tri mesice po porodu, hormony ještě nejsou stabilni, opravdu bych z toho zatím nic nevyvozovala, dřív nebo později MS proste prijde.

ange_de_la_morte
•
1. dub 2019

Většinou se uvádí že srovnání cyklu po tom co přestaneš kojit trvá až půl roku - takže jsi zatím stále v normě 🙂 ... nic méně to neznamená že nemůžeš v této době otěhotnět

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@ange_de_la_morte kojila jsem jen v porodnici ms přišla hned po šestinedělí a další za 31 dní teď nic ..ale je pravda že i když jsem nekojila po zmáčknutí bradavky pořád mléko bylo až teď úplně e zmizelo. Není ani kapka

ange_de_la_morte
•
1. dub 2019

@natynka89 : pravidelnost MS velmi ovlivňuje hladina hormonu prolaktin a ta i po skončení kojení ještě může chvíli kolísat, opravdu se tím nestresuj 🙂

natynka89
autor
•
1. dub 2019

Tak děkuji za uklidnění a jak dlouho mám tak čekat než teda půjdu na gyndu asi pro vyvolavacku?

ange_de_la_morte
•
1. dub 2019

@natynka89 : nesleduj, nepočítej, pokud nemáš jiný problém není k vyvolávačce vůbec důvod, klidně tomu dej toho půl roku po porodu

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@ange_de_la_morte fakt tak dlouho nemůže se něco stát být tak dlouho bez ms

ange_de_la_morte
•
1. dub 2019

@natynka89 : kdyby jsi kojila taky nemáš MS třeba 2 roky a nemáš ji proto že máš vysokou hladinu prolaktinu , po porodu i když nekojíš ten prolaktin stále v těle máš ( byť třeba v menším množství než kdyby jsi kojila ) proto není MS ( nebo je nepravidelná), stát se nic nemůže .... jinak mimochodem já měla cykly hodně nepravidelné a dlouhé a vyvolávačku jsem začla řešit až když jsme se začli snažit o druhé dítě - aby se mi podařilo otěhotnět

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@ange_de_la_morte tak dobře budu čekat a díky 😉

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@natynka89 tak jsem teď zkoušela něco vymačkat a pořád mléko je sice maličko ale je tak nevím ...asi ještě nezmizelo

ange_de_la_morte
•
1. dub 2019

@natynka89 : u prvního dítka mi po zmáčknutí bradavek teklo z prsu mlíko ještě víc jak půl roku po skončení kojení - to je normální

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@ange_de_la_morte jj ale přijde mi divné že to je takové hustější a lepkavé to je divny

ange_de_la_morte
•
1. dub 2019

@natynka89 : konzistence může být různá, pokud tě prsa nebolí tak je to vpohodě

hannasweet
•
1. dub 2019

Ja dneska 6 mesicu po porodu a uz 4. den spozdeni 😫😫😫

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@hannasweet jinak byla pravidelná?

hannasweet
•
1. dub 2019

@natynka89 no prave ze + - jo 🙈 ale zase ted mame s pritelem nejaky problemy porad se hadame a vse tak nevim zda stres 🤷‍♀️ Ale nechci nic nez mit ms fakt 😂😂

natynka89
autor
•
1. dub 2019

@hannasweet jojo stres v tom hraje také velkou roli já mám teda stres taky ale ten už mám minimálně 2 roky ams chodila pravidelně ..jinak taky si nepreju momentálně nic víc než dostat ms 😁 ale čím víc se na to člověk upíná tím se asi víc oddaluje.