Trhlina. Máte zkušenost?

dadulle
2. led 2020

Zdravím maminky.
Chci se zeptat.
Už delší dobu mám takovou dírku v horní části u malých pysků, nějak se to nechce zacelit a já se fakt bojím, aby to nebylo něco vážného. Nevím čím to mazat, aby se to zahojilo. Zkoušela jsem i měsíčkovou mast a nic.
Dnes jsem byla u gynekologa a ten že to mu to nesedí na nic (vypadá to tak, jak kdyby jsem se píchla do prstů jehličkou). Nejspíš mě manžel škrábnul vousem. Že to vypadá, že se to hojí. Zase tím že je to delší dobu, tak proč se to nechce zacelit 🙈.
Nicméně obavy pořád mám.
Objednala jsem se ještě na konzultaci k jednomu gynekologovi, tak snad to opravdu nic vážného není.
Má některá z vás podobnou zkušenost?

leniczka23
2. led 2020

@dadulle ja bych to nevidela tak tragicky, nesvedi to nahodou obcas, neni ro citlivejsi? Me se tohle stava ale nahore u pošťáka kdyz mam be uplne v cajku PH a leze na me kvasinka..kolikrat se to ani nerozjede ale ta prasklinka tam je jako prvni. Nez zajdes nekam, zkus zitra koupit v lekarne clotrimazol a mazej to par dni tim, myslim ze by mohla zabrat.

dadulle
autor
2. led 2020

Občas svědění mám, hlavně před MS.
Koupím a vyzkouším.
Člověku to vrtá hlavou, když se to nechce zacelit. Zase si říkám, kdyby to bylo něco na léčení popř. Biopsii, tak by to pán řekl, že by to nebral na lehkou váhu.

nazka
2. led 2020

@dadulle clotrimazol nebo cannesten,souhlas s
@leniczka23

leniczka23
2. led 2020

@dadulle myslim ze zabere masticks, drzim palce, je to neprijemny.🍀

janalov
2. led 2020

Pokud je to otevřená rána, zkusila bych hemagel. Jednak okamžitě uleví a za druhé je to fakt zázračný gel. Jinak bych se být tebou v tomto případě zase tolik nestresovala. V těch místech se to špatně hojí, pořádně to tam nevětra, je tam vlhko, bakterie...

dadulle
autor
2. led 2020

Holky díky moc. Jsem stresař (dvě malé děti a strach co kdyby...)
Snad to bude dobré.
Člověk, aby se pořád hlídal co kde má na těle.

fifinka007
2. led 2020

Jo, bude mykoza, jak prerusta candida, tak je sliznice citliva,meni se milroflora a dochazk k ragadam, ktery bolej(ostra bolest)Jak bylo napsano, pouziva se nejaky antimykotikum, vyskyt mykozy je dle cyklu, pokud by se to vracelo,je dobry prelecit i chlapa(mastickou). Pokud by bylyvyraznejsi projevy,tak jsou k dispozici i volne prodejne clotrim.vaginalni tablety.

dadulle
autor
3. led 2020

@fifinka007 ono to nebolí, svědění mám před MS celkově.
Zkusím koupit mastičku, tak snad to bude ok.

dadulle
autor
13. led 2020

Ahoj všem.
Dneska jdu na tu konzultaci, tak jsem zvědavá co mi pan doktor řekne. Prostě kldi na duši, je klid na duši.
Nicméně z mé zkušenosti. Jedine co mi pomáhá (jde to vidět i na sliznici, dírka se krásně zatahuje), tak jsou bylinky. Koupila jsem si kontryhel a řebříček. Piju jednou denně, řebříček ještě lóhuju přes noc a na druhý den si místo vyplachuju.
Jestli budete chtít můžu popsat, jak s bylinkama pracuji. Pěkný den a držte palce 🙋