Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?
chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.
Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...
Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.
ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?
DEKUJI ZA ODPOVEDI
@brayka děkuji moc😘já jsem z Brna 🙄někdy tomu věřím že to mám z psychiky, někdy si zase říkám že to co mě bolí nemůže být z psychiky no asi jsem vážně zralá na psychiatra ale nevim kam bych měla jít 🤔
@holasovalenka Já pocházím od Vyškova, ale bydlím už skoro dvacet let u Plzně. Pokud bys chtěla kontakt na dobrou psychiatričku v Brně, tak se zeptám svojí sestry, která chodí k psychiatričce do Brna a je s ní moc spokojená. Ono najít dobrého psychiatra je taky dost těžké. Dám ti vědět, až s ní budu mluvit. 😊Sestra má taky psychosomatické potíže a tahle psychiatričku ji z toho dostala. Neboj se. Určitě ti pomůže😊
@brayka děkuji moc jsi vážně moc hodná 😘zítra opět urologie ale už vím že nic nového mě tam nečeká, maximálně tak další prášky a už se mě nechce nic brát když to pořád jen zkouší a nic...
Jinak na tom vyšetření těch ledvin mi zjistili že mám tu pravou níž uloženou o tři obratle nebo co že se to dřív prisivalo ale teď že se to už nedělá ale jestli by to mohlo dělat moje problemy mi neodpověděl tak jsem zvědavá co zítra řekne
Tak dneska opět na urologii, znova mě objednal na cystoskopii, tentokrát si ji udělá sám a pak mě dal kontakt na nějakého gynekologa, podle toho jak jsem mu popsala kdy mám bolesti nejvíc mě řekl že by to ještě mohla být endometrioza 🙄
@holasovalenka Tak to jsem zvědavá, jestli na té cystoskopii něco najdou. Držím ti pěsti. Ať už se to konečně vyřeší🍀☺️
Ahoj holky jak je vám???
@holasovalenka Na to, že beru antidepresiva, tak mi bylo ve čtvrtek hodně mizerně. Měla jsem dole takové štípání, že jsem pomalu nemohla chodit. Včera už to bylo lepší a dnes po obědě je to zase horší. Tak už vážně nevím. Po ránu je mi vždycky nejlíp a potom, jestli je to tím, že na to začnu myslet se to zhorší. A ty jsi na tom jak?
@brayka já celkem dobrý tenhle týden, ale mám to tak vždycky než začne menstruace a skončí to až po ovulaci, tak uvidím v pondělí jdu k jinému gynekolodovi, možná by to mohla být ta endometrioza a ve středu jdu ještě jednou na cystoskopii 🙈
@arylen a jak to zvládáš ty????
@holasovalenka já teď dobírám třetí plato Urivacu a beru kapky Gynex na urovnání cyklu a všeho dole po gynekologické stránce a od 1. ledna mě žádný močový zánět nechytil. Jednou se o mě lehce pokoušel asi před 14 dny, začalo mě lechtat na konci močové trubice, ale rozehnala jsem to do druhého dne v pohodě Blokurimou než se to rozjelo nějak víc. Občas mě trošičku začne pálit spodek zevně po gynekologické stránce, ale maximálně si to opláchnu tou dezinfekcí a dá se to tak plně zvládat. Sexuálně žiju normálně, žlutý výtok ustoupil. Pocitově to pořád není úplně stoprocentní jako by mi nikdy nic nebylo, ale rozhodně oproti tomu předchozímu martyriu jsem dá se říct bez obtíží. V braní Urivacu hodlám pokračovat dál, očividně na mě má pozitivní vliv, ta uroložka říkala že pro podstatný efekt se má brát i půl roku, takže si pořídím ještě jedno platíčko na tři měsíce. A asi k tomu a k tomu Gynexu připojím preventivně ještě Canephron, to je bylinný produkt na ochranu proti močovým zánětům, který má působit proti vytvoření biofilmu (to je když se různé druhy bakterií spojí dohromady a vytvoří kolonii, ve které se chrání navzájem, takže je o dost zhoršené působení antibiotik na jednotlivé původce i když by na ně samotné mimo biofilm fungovaly). Po další menstruaci plánuji zase použít ty bylinné vaginální kuličky
Ahoj holky tak já mám ta sebou další cystoskopii a opět bez nějakého nálezu, dal jsem byla na gynekologii u nového doktora, byl moc fajn, taky ale nic neviděl, takže za čtrnáct dní jdu pro výsledky a bude se domlouvat laparoskopie, jinak už nevím co dál byi mohli ještě dělat aby našli příčinu
@holasovalenka Ahoj holky. Mě řekla psychiatričku, že by se mohlo jednat o vulvodynii. Já už si to taky myslím. Vlastně gynekoložka to naznačila také, když řekla, ať beru antidepresiva. Ty jediné na to trošku zabírají, jinak na to lékaři nemají lék a ani neznají příčinu. Prý to může nastat zničeho nic, nebo po zánětech nebo po sexu atd... Má to prý tak 15% žen. Projevy jsou právě pálení, bodání, svědění, nucení na močení atd. Skoro stejné jako u ureaplasma. Prý u ureaplasmy by si měl organismus s touto nemocí sám poradit, někdy i bez antibiotik. A když se berou antibiotika, tak mohou zůstávat tyhle bolesti, které když přetrvávají déle než tři měsíce, tak je potom řadí do nemoci vulvodynie. Je to hrozné. Prý to může přetrvávat roky. Mě to ty antidepresiva částečně tlumí, ale mám pocit, že už si na to můj organismus docela zvykl a pomalu to přestává účinkovat. Asi je to opravdu v hlavě. 😪😥😔
Ahoj holky, jak se vám daří?????
Nic moc. Nucení na močení moc nemám, ale pořád mě tam pálí. Někdy to tam tak píchne,že bych se až počůrala. Nebyly jste holky někdo v Zappcentru? Prý ten přístroj likviduje různé bakterie. Mají ho na Kladně, tak jsem tam volala a paní mi řekla, že na každý druh bakterií, je jiný program, který je ničí a na ureaplasma je taky. Prý si to lidi chválí. Ničí to i borelie. Možná to vyzkouším. Paní říkala, že by mi stačilo 15 min. Koukala jsem o tom i na YouTube. Ještě mám v neděli mluvit se svojí sestřenicí, která pracuje v Motole jako zdrav. sestra na gynekologii a ta tvrdí, že to ureaplasma určitě není, když už mám dvoje vyšetření negativní, že to je něco jiného, že mi to v neděli poví. Ona to vzkazovala po mojí sestře, tak uvidím, jaký má ona na to názor. Mám tušení, jestli si nemyslí, že se jedná o problém s Bartholiniho žlázami. To mi řekl hned léčitel od kterého mám čaje, ať se mi podívají na gynekologii, jestli tam není nějaký problém. Ale když jsem tam byla hned v říjnu, tak mi doktorka tvrdila, že je všechno v pořádku. Snad by to viděla. I když nevím odcházela jsem od ní znechucená, protože se mi s tou ureaplasmou vysmívala do očí, že ať si o tom něco přečtu na internetu, že to nic není, že se to řeší pouze u těhotných. Tak jsem si říkala:Ty krávo já mám o tom načteno víc než ty. Tak uvidím, co mi ta sestřenice na to řekne. Zatím se mějte🤔
@brayka já teď chodím ke skvělému doktorovi na gynekologii, můžu se na cokoliv zeptat a žádny výsměch nebo tak, poslal mě na laparoskopii do nemocnice, protože mám problémy s krvácením mimoenatruaci, navíc mám silnou menstruaci, tak by tam mohly být srůsty atd. třeba na moc. měchýři, proto to časté močení. Ale musím říct že ta psychika je vážně něco, byla jsem na horách, žádný stres a starosti bylo krásně super parta ame bylo báječně, žádné bolesti žádné curani, takže už si myslím že by to mohlo být tím vší...
Ahoj holky. Já byla delší dobu bez obtíží, když mě lehce začalo pálit dole tak mi zabíralo potřít to tou desinfekcí, ale před měsícem jsem prostydla a chytl mě zas močák, skončila jsem zas na týden na neschopence a antibiotikách, která moc efekt neměla, ale pak mě to nějak zas přešlo. Pak jsme absolvovali výlet na lyžovačku do Alp, vše v pohodě a objednala jsem se do centra čínské medicíny v Praze na Národní, aby mne toho zkusili zbavit. Dnes jsem tam byla, absolvovala jsem s paní 60minutový pohovor kde mě zpovídala na různé věci ohledně mého těla, všech předchozích zánětů, těch antibiotik a celé léčby ureaplasmy i dalších věcí jako menstruační cyklus, výtok, bolesti v podbřišku a podobně. Dělala mi diagnostiku z jazyka, měření pulsu a podobně, prý mám oslabený močový měchýř a ledviny a přítomnost bakterií taky nevyloučila, léčba bude vícefázová, teď mám pít po následujících 14 dní 2x denně čaj, který mi přijde poštou, je to prý ale ještě o něco horší než ty himalájské, také nemám jíst zakysané mléčné výrobky, prý někdy tu mikroflóru naopak ještě víc rozhodí, a za 14 dní jdu na další sezení a pak by mi dala zas něco proti bakteriím.. tak uvidíme.. ale mám dnes pocit že akorát jsem od tama došla tak mě zas pálí kolem té močové trubice, tak jestli je to psychologické..achjo
Já už tomu docela věřím že je to hodně od psychické, já byla včera před nějakou tou komisi, tak jdu na laparoskopii, ale termíny jsou opravdu boží nejbližší volný termín je 11.7 přesně na moje narozeniny 🙈🙈🙈budu tam asi pět dní, mám něco na tom pravém vaječníku, buď jen nějakou cystu nebo srůst to se uvidí až při operaci, no ale ptali se mě koliki je a jestli ještě chci děti, že by miozna vzali celý vaječník.... Ale je mi líp a to beru jen homeopatika a taky na doporučení jeřáb ptačí 3x denně aspoň tři měsíce, jsou to přírodní hormony a po tom se mi hodně udělalo líp... Jo a 20.5 jdu k tomu samanovi už jsem ochotna zkusit všechno... Dneska mě začala ovulace a zase mě bolí břicho 🙄
Tak holky teď podstupuju léčbu čínskou medicínou, byla jsem minulý týden na vstupní hodinové konzultaci, paní se mnou rozebírala můj zdravotní stav, jídelníček, spánek, cyklus a vše co by s daným problémem mohlo souviset, koukala mi na jazyk a měřila puls a řekla, že z jazyka je vidět, že mám rozhozenou nějakou oblast v těle, která souvisí se záněty urologických a gyn orgánů, prý nějaká horkost. Na 14 dní jsem teď dostala odvary z bylin přímo na míru, jsou už svařené tekuté zatavené v sáčccích tak to vždycky jen trochu ohřeju a vypiju, je to extrémně hořké ale oproti těm himalájským čajům z kurkumy je to lepší. Je to na posílení močového měchýře a ledvin, za 14 dní máme další konzultaci a pak asi dostanu něco jiného na bakterie a infekce. Zatím piju třetí den takže efekt nepociťuji. Prý s tím můžu brát ten urivac tak ho zase beru, zase jsem měla trochu v posledních dnech ve spodku nepříjemné pocity. Každopádně jsem na výsledek celkem zvědavá, paní vypadala že ví o čem mluví a že tomu rozumí, akorát to leze do peněz, vstupní konzultace 800, 250 za tablety které si mám vzít jen když na mě akutně přijde řezání při močení, jinak ne, a teď ty odvary na 14 dní stály 1500, tak uvidíme.
Jo a ještě jsem minulý týden zjistila jednu věc. Mám kamarádku, se kterou jsme se dlouho neviděly, prakticky od doby co mi to začalo, teď jsem se s ní po dlouhé době sešla a ona na mě vybalila, že ureaplasmu má taky, chudinka se taky docela trápí a zažila ty kolečka doktorů stejně jako já, buď jí nic nenajdou nebo ji nechtějí řešit. A víte co nám došlo? Když jsme se naposled viděly, tak jsme spolu byly v bazéně a v páře, mně se to nějak potom rozjelo, jí o něco později. Tak nás tak napadá, zda jsme to náhodou obě nechytily v tom bazénu, když to takhle máme obě. A já celou dobu obviňuju svůj tehdejší jednorázový protějšek, že mě nakazil on, přitom si očividně nemůžu být jistá ničím
@arylen Je fakt, že mě se to objeví vždy po čtyřech letech. Loni jsem byla ve venkovním bazénu asi každý den po dobu čtrnácti dnů a začaly mi problémy asi za měsíc a půl. Čtyři roky zpátky jsem tam taky byla a stejné problémy. Takže v r. 2010 první návštěva bazénu, první ureaplasma, v r. 2014 druhá návštěva bazénu, zase ureaplasma a v r. 2018 také návštěva bazénu a znovu ureaplasma. Možná na tom něco bude, že to člověk nechytil ze styku, ale v bazénu. Tento týden jsem byla v Zapper centru na Kladně a když mi dělali vyšetření tím přístrojem, tak mi paní řekla, že močopohlavní orgány mám v pořádku a že tam žádnou ureaplasmu nemám, jenom nějaké jiné bakterie, které mám i jinde v těle, tak mi na ně pustili ten plazmatický generátor asi na jednu hodinu. Ten má ty bakterie rozbíjet. Je fakt. že jsem byla potom hrozně unavená, že jsem usnula i v autobuse. Říkali mi, že nejdůležitější je odčervení organismu, tak jako se to dělá u zvířat, tak i u lidí. Koupila jsem si na to speciální tablety Paratizex. Prý jsou výborný. Ještě tam mám přijít jednou na tu plazmu, tak uvidím.
@brayka Ahoj holky,jak se cítíte?Já měla teď čtrnáct dní klid a už to zase začalo.Konečný verdikt gynekoložky zněl nemoc známá jako vulvodynie.Má to tak 10% obyvatel a já jsem bohužel mezi nimi.Léčí se to pouze pomocí antidepresiv a vůbec se neví,co to vyvolává.Může to odejít samo,nebo to trvá i několik let.To jsou pěkné vyhlídky😥
@brayka Ahoj holky já stále trpím jak kůň. Za měsíc jdu teprve na tu laparoskopii ale nemyslím si že by mi to nějak pomohlo. Poslední dny jsou utrpení!!
Já taktéž, je to sice o mnoho lepší než před dvěma lety, kdy se mi ureaplasma poprvé našla, tehdá to byl očistec a to co proti tomu je teď je nebe a dudy..nicméně i tak mne občas pálí jak čert, jsou dny kdy je to lepší, kdy o tom prakticky nevím, pak jsou dny, kdy mě bolest sliznice kolem ústí močové trubice bolí tak, že mě to probudí ze spaní, močení je nepříjemné..a co dva měsíce mě chytí zánět. Chodím na tu čínskou medicínu, tam mi dává odvary a pilulky, dělá akupunkturu, mám dietu, nesmím laktózu, mléčné výrobky, lepek, tzn pečivo, těstoviny.. a cukr a slazené věci. Je to trošku boj. Mám ale zatím pocit že to k ničemu moc nevede, zlepšení nepociťuji a to už tam chodím dva měsíce a stálo mě to kolem 5 tisíc.. do toho problémy s cyklem, bolesti v podbřišku, akné, to vše zřejmě pořád po vysazení té antikoncepce.. mám teď jít na prevenci ke gynekoložce, moc se mi tam ani nechce, protože už vidím jak to zas k ničemu nebude když jí tam ten problém znova řeknu..ona k tomu je od začátku dost laxní.
Achjo holky, teď na tom nejsem ani moc dobře psychicky.. kolem mě má každý mimčo, všechny jsou těhotné..a já řeším tohle plus dalších x s prominutím sraček
O vulvodynii vím, kdysi jsem měla taky pálení pochvy bez zjevné příčiny a moje tehdejší doktorka to zmiňovala. Jenže tehdá to bylo neustálé pálení (ne jako teď někdy lepší někdy horší) a pak mě to po dvou měsících samo od sebe přešlo. Teď jsem prostě furt přesvědčená, že ta ureaplasma tam někde pořád je (nejspíš v těch žlázkách) a že v tom hraje roli
@arylen Mě to taky někdy hodně pálí a někdy o tom vůbec nevím. Byla jsem u jiné gynekoložky a ta mi řekla, že i kdyby tam bylo jen trošku té ureaplasma, tak by mi to takové potíže nedělalo a navíc jsem měl už tři stěry, každé tak po dvou měsících negativní. Řekla rovnou, že to vypadá na tu vulvodynii. Psychyatrička zkouší stále různá antidepresiva a ty poslední zatím pomáhají, že je mi alespoň někdy lépe. Ještě to prý může být od zad, ale ta vulvodynie ji připadá pravděpodobnější. Už moc nevěřím, že se z toho někdy úplně dostanu.
Ahoj, jsem na tom stejně. Už téměř 3 měsíce mám problémy s častým močením a pálení mocove trubice. Lecili mě už 5 atb! Bez výsledku. Teď mi zjistili ureaplazmu a dali mi doxybene 200mg 2 tablety po 12 hodinach na 10 dnů. A příteli to samé! Moc, ale zlepšení nepocituji! Nikdy jsem takhle netrpela a jsem na neschopence. Už nevím jak dál? Kam prosím má jit chlap na kontrolu? A za jak dlouho po atb? Děkuji
@janipeta Nepotěším tě, nepomohlo mi stále zatím nic. Čínskou medicínu jsem skončila, zlepšení téměř žádné nebylo a akorát mě to stálo tisíce a tisíce. V červenci jsem na víkend byla u moře (poslední uroložka mi tvrdila že naopak moře mi to prý zlepší a že je to určitě gynekologického původu) no a hned druhý den se mi to opět rozjelo, po návratu jsem si dávala otestovat moč na bakteriologii a mykoplasma + ureaplasma jako samoplátce, vyšlo to opět vše negativní. Tak jsem se objednala na soukromou urologii s výbornými recenzemi, stojí to 5 tisíc na rok, ale je v tom komplet servis včetně možnosti přijít okamžitě na vyšetření pokaždé pokud mne to chytne akutně. Jdu tam příští týden, tak uvidím. Před třemi týdny jsem byla ještě na gynekologii, dělali mi stěry z pochvy a čípku,abych měla výsledek pro toho urologa i odtamtud. Vyšel mi jen lehce streptokok, kterého nechtěli přeléčovat, že to je zbytečné, pak mi ale volali ještě další týden, že mám pomnožený vaginální fluor a že to přece jen přeléčí, tak mi na to zas plácli ATB Furolin, ale to jsem odmítla brát, protože už mám těch ATB fakt plný zuby, Furolin nebo Macmiror jsem měla několikrát a na můj problém to nemělo efekt. Na tu urologii jsem zvědavá. Minulý měsíc jsem zkusila odvary z medvědice lékařské (prý pomáhá na ureaplasmu) a po nich to bylo ještě horší, začalo mi v močové trubici řezat a píchat třeba i zničeho nic, tak jsem s tím přestala. Nevím co si o tom mám myslet, jestli tam ta urea je a vydráždilo ji to (dělo se mi to i s některými antibiotiky, která jsem na ureaplasmu měla) Stále beru 3x denně čajovou lžičku lichořeřišnice, tinkturu z grepových jader, Chlamydil a Canephron a s tím aspoň dokážu fungovat aniž by se mi to akutně více rozjelo, tuhle mě to začalo zlobit a naštěstí se to nerozjelo víc. Ale pálení a dyskomfort v močové trubici a kolem ní mám stále, někdy mám nutkání na močení hned po vymočení nebo pocit že se počůrám, lechtá mě v podbřišku a celkově je to naprd. Možnost, že bych se toho kdy úspěšně zbavila, jsem už dávno vzdala, snažím se už jen si to nepřipouštět a naučit se s tím žít. Teď máme jet k moři na dovču, mám z toho strach, chci si koupit neoprenové kraťasy místo normálních plavek, abych neprochladla a nedostaly se mi tam ještě nějaké bakterie z moře. Ale ve skrytu duše si stále maluju naději že přece jen třeba ten nový urolog pomůže
A jak se daří vám holky ? @brayka @holasovalenka
@holasovalenka, ahoj prosím jak jsi na tom teď! Jsem na tom úplně stejně! Nemohu se ureaplazmat zbavit a toho šíleného zanetu. Je mi na nic a to moceni skoro stále mě ubiji, pomohlo ti něco. Díky

@holasovalenka Věř tomu, že to je hodně psychika. Být tebou, tak bych si zašla normálně za psychiatrem, jak jsem to udělala já a všechno mu řekla. Nemusíš se za to stydět. V dnešní uspěchané době je to normální, že mnoho lidí chodí k psychiatrovi. Určitě ti napíše nějaká antidepresiva. Potrvá to asi měsíc, než to úplně zabere, ale věř mi, že ti bude lépe. Ten Preglenix je právě od psychosomatických bolestí a od depresí. Čím déle to budeš oddalovat, tím hůře se z toho budeš dostávat. Samozřejmě, že je dobré pít i ty bylinkové čaje. Musím říct, že mi zřejmě také pomáhají. Myslím si, že by ti Wojnar napsal ty stejné bylinky, co beru já. Pokud jsi z Prahy, tak bych k němu šla osobně. Bývá v Praze jednou do týdne. Teď nevím kdy, ale našla bys to na jeho stránkách. On je vlastně irisdiagnostik(pozná podle duhový, co ti je) Je fakt dobrý. Já už jsem doužívala celé balení zeleného ječmene od Green Ways a teď jsem od nich začala brát chlorellu. Neříkám, že jsem z toho venku, ale je mi podstatně lépe. Držím pěsti. Vydrž to. Bude ti určitě lépe. Hlavně neotálej s tím psychiatrem. Mě už bylo tak hrozně, než jsem tam šla, že kdybych měla odvahu, tak jsem si snad něco udělala. Bude dobře. 👍☺️. Když ti bude hrozně, tak napiš. 🙂