Ureaplasma urealyticum. Jaká je úspěšnost léčby?
chci se podelit o muj pribeh. Uz asi cca 6 let trpim problemy s mocovym mechyrem + sem tam mykozama. Proste me nikdy v moci nic nenasli, chodim na pravidelne gyn. prohlidky a kazdy rok me delaji testy, zda je vse v poradku.
Nicmemne od Listopadu se snazime o mimi a nejde nam to... bylo me to trochu divny, ale rikala jsem si, ze spadam proste do vetsiny, kterym se to nepodari hned...
Pred tydnem jsem dostala moje "bolesti s mocovym mechyrem" sla jsem na urologii, soukromou... udelali me stery a byla jsem upozornena, ze se muze jednat o chlamydie, zaroven me bylo receno, ze doktori tyto testy rozhodne na pozadani nedelaji, nebot jsou dost drahe. A tak jsem se dozvedela verdikt, ze mam Ureaplasma urealyticum.
ZAJIMA ME , JESTLI JE TADY NEKDO S PODOBNYM PROBLEMEM? JAKA JE USPENOST LECBY? A JESTLI NEKTERA Z VAS I PRESTO OTEHOTNELA?
DEKUJI ZA ODPOVEDI
Ahoj holky, dlouho jsem se neozvala. Beru teď dlouhodobě Siranalen 150mg ráno, 150mg v poledne a 75mg večer a jsem úplně v pohodě. Já vím, že řekněte, že je to hodně, ale pomalu jsme zvyšovali s psychiatričku dávky, až to konečně zabralo. Jsem za to moc vděčná, že už mám konečně pokoj. Tak dobře jsem se necítila už dva roky. Když si uvědomím, kolik jsem zbytečně utratila peněz za různé jiné léčebné metody. Raději to ani nebudu počítat. Důležité je, že je mi zase dobře. Zkuste to taky. Opravdu je to všechno od psychiky. 😀👍
Jak jste na tom holky?Já docela dobře.
@brayka tak to závidím, já stále stejné 😪
@brayka Já taky celkem dobře, třeba před menstruací nebo když je fakt hodně stresu tak mě tu a tam píchne nebo pálí sliznice po wc, ale teď jsem měsíc v Kanadě na služební cestě a bez problémů zvládám jak zimu (je tu i -16) tak časté alkoholové večery s kolegy a nevím prakticky o ničem. Vlastně si ani nepamatuju, kdy mi naposledy bylo takhle fajn
Tak to vam závidím ženy a přeji vam to zároveň ... Me čeká urodynamika,maji podezreni na poruchu vyprazdnovani, zřejmě z tech dlouholetých zánětu...nemám den bez pálení, někdy horší někdy lepší....
@arylen jak se Ti to povedlo?? Já stále bojují, ale už nevěřím že mi bude někdy líp 😣
@holasovalenka antidepresiva.. opravdu je to z 90 procent psychické. K tomu profylaxe Biseptolem ve čtvrtinové dávce na noc aby se zhojily ta chronická zánětlivá ložiska v močovém měchýři
@arylen a co bereš?? Já mám to trittico, ale nepozoruji žádné zlepšení, snad jen že po něm líp spim🙄
Já beru Siranalen 150mg ráno 75mg večer.
já Cipralex 10mg. Ale asi to budu chtít změnit,mám ještě jiné psychické osobní obtíže, na které úplně nezabírá a když jsem v nějaké vyhrocené situaci, tak mě ten spodek přece jen píchne
@brayka tak to mě moc mrzí, taky jsme si tím s mamkou prošli, takže vím co prožívaz, tak přeji hodně sil 😪😘
@holasovalenka Děkuji😥
Zdravím, byla mi zjištěna ureaplazma. Mám problémy s močením a divné pocity, bolesti v podbrisku apod. Zajimalo by me jak je mozne ze praktická lékařka mi z moči na nic nepřišla a až na gyndě to zjistili ze stěrů. Když mám problémy s močením tak je divné že mi to z moči nezjistili.
Antibiotika beru uz 8 den, doxybene 1x po 24h. Nezabírají, spíš mi to příjde ještě horší. Mám sice před sebou ještě 1 balení ale stejně si myslím že by se mi aspoň ty příznaky měli vytrácet. Jsem z toho uz hrozne zoufala a unavena. Jak by jste se zachovali vy ? Nemám si zvýšit dávkování na 1x po 12h ? Popř. Nemáte nějaké “babské rady„ na ureu? :(
@jancis7 ahoj já bych díky ex iditotum mohla psát o ureaplasma esej... No dívej... Na přelečení jsou tetracykliny... Takže ty bereš správně... Ano z moče se urea nepozná, jen ze steru... Tetracykliny fungují ještě měsíc v těle a i na konci léčby se ti může zdát že nezabrali, ale ber to tak, že nic silnějšího ani dostat nemůžeš... Léčí se s tím různý horší sračky. Takže líp ti začne být tak týden az dva po léčbě, pak by měli být 3 týdny po dobrani stery negativní. A je důležité prelecit sexuálního partnera jinak to nemá smysl!
@mamio Stále čekám na nějaké zlepšení. A tobě ten doxyhexal zabral a už si měla klid ? Protože jsem tu četla hodně případů kdy baby vystřídaly několik druhů antibiotik a stále mají potíže s močením apod. Snad nebudu tenhle případ a jakmile doberu doxybene začne se to zlepšovat, momentálně je to horší jak na začátku.Mám před sebou závěrečné zkoušky a nerada bych tam byla s těmito problémy. A taky je mi teprve 18 a moc mě mrzí že musíme s partnerem řešit takové potíže takhle mladí a jak jsme k tomu přišli nás taky nenapadá.
@jancis7 tak prvně ureaplasma se přenáší výhradně sexuálním stykem.Takže věrnost a přelečení je základ, já už mám klid... Vzdycky se me to objevilo až jsem měla chlapa kterej to měl, po preleceni pak už ok... Me to zpusobovala fakt každodenní pálení a záněty mocaku... Neboj se, pomůže to, jen musíš čekat, a pak oba na kontrolní stery do te doby me řekli ne sex ani s kondomem..
Zdravím, tak se zase hlásím po celkem delší době. Příznaky jsem chvíli neměla ale pak se zase vrátili. Doktorka mi predepsala maxmiror coz je tableta na zavádění. Měla jsem je dobrat a pokud priznaky neustoupi zavolat znovu. Po dobrání jsem volala. Udělali mi testy na moč - vse negativní. A teď ještě čekám na výsledky se stěrů - budu tam ve ctvrtek volat. Příznaky mám takové : Po močení sedím třeba 5 min na zachode a vytlačuju zbytky moči. Nekdy vytlačim proud, nekdy par kapek... také citim tam dalo takovy tlak zevnitr. :( Docetla sem se na internetu ze by to mohla byt retence moci. Co si myslíte ? Ze to bude porad ta ureaplasma nebo neco jineho ? Vim ze se to dozvím ve ctvrtek ale ja proste nedokazu jen sedet a cekat a s nikym o tom nediskutovat.
Ahoj, take se pridavam. Po 2 meisicich litani po doktorech jsem konecne zjistila, co mi je. Ureoplazma a k tomu mykoplazma. Dali mi na 20 dni doxyhexal, beru ho 10 dni a mam porad divne pocity.. tak jsem zvedava, jestli se toho zbavim 🙄.

@mamio, jo zeptám se vždyť je to hrůza