icon

Vagina po porodu. Bude to vypadat jako předtím?

26. bře 2021

Ahoj! Omlouvám se za dost intimní dotaz, ale potrebuju se zeptat 😄
Jsem tři týdny po přirozeném porodu. Jizva po nastrihu vypadá, ze se hezky hojí, ale...! “Vjezd” dovnitř je hrozne veliký (prehanim, hrozne velký se asi říct nedá, ale proste proti tomu, jak to vypadalo predtim, je to dost 😔).
Za jak dlouho po porodu to u vás vypadalo jako predtim? A bude to vůbec někdy jako predtim vypadat?
Mám děsný strach, ze budu pro manžela moc “vytahana” 😔
Moc díky! 🙏

Strana
z2
ekou
27. bře 2021

Po 6 mesicich od porodu se to zlepsilo, ale chce to cvicit kegela :D

lentilkah
27. bře 2021

@malanoha Uvidim co na to rekne muj doktor a na vahovy odhad samozrejme. Urcite si vylozene cisare nenutim. Ale jak rikas ze je skoda to nezkusit...kdyz uz to dite sestoupi do porodnich cest, tak cisar mozny neni, tam neni moc co zkouset.

te_reza
27. bře 2021

Půl roku jsem měla pocit, že ji mám jak vjezd do tankovny. Myslela jsem, že mi vypadne tampon. Srovnalo se to 😂

tynka9
27. bře 2021

@lentilkah měla jsem po klestich (špatně rotovaná hlavička) plánovaného císaře (KP). A teda za mě zlaté kleště. Poranění i jizva se mi zahojily dobre, ale celkově fyzicky jsem byla po císaři opravdu hodně vyčerpaná. A až asi po měsíci jsem se jakž takž začala cítit dobre, fungovat i bez pomoci manžela... po šestinedělí už dobré. Po těch klestich jsem fungovala dobre hned, i jsem se dobře cítila. Vím, že je to individuální, ale dobrovolně bych do toho císaře nešla. Teď mě čeká za 2 měsíce další porod, prtě je hlavičkou dolu, snad tak i zůstane a snad se dočkám klidného porodu 🙏

Jinak pro autorku - pár měsíců to trvalo, ale vše se zase vrátilo zpět 😉

lentilkah
27. bře 2021

@tynka9 Dekuju za zkusenost. Ja se taky zahojila v ramci moznosti dobre bych rekla, uz v porodnici jsem fungovala lepe nez spolubydlici, ktera mela jen nejake kosmeticke siti. Celkove na ten porod nevzpominam jako na nejakou hruzu. Spis mi lezi v hlave to, aby nebyla ohrozena mala a aby me ten strach pri dalsim porodu nelimitoval.

ajja87
27. bře 2021

Ja jsem teda 4 týdny od porodu, dolů jsem se ještě neodvazila podívat, ale při mytí mi naopak přijde, že mi zasili i díru🙈😂, tak manželovi ze srandy říkám, že další rozhodně nebude, protože ho nebude mít kam strčit 😂😂😂😂😂

tynka9
27. bře 2021

@lentilkah úplně chápu. První dvě děti mám 17 měsíců od sebe a i když jsem si myslela, že jsem s prvním porodem vyrovnaná a neměla jsem pocit, že by mě to nějak zásadně poznamenalo, tak v tom druhém těhotenství jsem zjistila, že nějaká "temná místa" v duši zůstala a nějak jsem si ještě nějaké věci potřebovala v hlavně dorovnat. No, pak přišel trochu šok s tím císařem. Věděla jsem, že je to bezpečnější varianta a rodit KP po kleštích přirozeně, to fakt ne. Ale srovnaná jsem s tím úplně nebyla. No, a teď si myslím, že psychicky jsem v pohodě (3,5 roku od prvního), pořád trochu doufám v přirozený porod bez větších komplikací, ale když vím, jak dopadly ty první dva, tak už jsem připravená, že to tak být nemusí. Hlavně, aby zase miminko bylo v pořádku a já se nějak srovnám, ať to půjde jakkoliv.

lentilkah
27. bře 2021

@tynka9 Popisujes to uplne presne. Cim vic se porod blizi, tim vic mi blika v hlave kontrolka a nejak na to nemuzu prestat myslet.

pavca1982
27. bře 2021

Já rodila 4x a teda nic vytahanýho nemám 🤔 Po porodu to asi bylo volnější, ale tělo se dalo do původního stavu.

tynka9
27. bře 2021

@lentilkah držím palce, ať je vše v pořádku a podle tvých predstav

jolana24
28. bře 2021

@te_reza Na to si pamatuju snad ještě teď 😂 první použití tamponu po porodu. No to bylo šílený. Musela jsem mít největší velikost, jinak bych ho cestou ztratila 😂 Dík bohu se to srovnalo

Strana
z2