Vřed po nástřihu hráze. Mátě někdo podobnou zkušenost?

motylek123
3. dub 2021

Zdravím vsechny,
jsem pet tydnu po porodu a pri porodu byl nutny nastrih hraze. Cca ctyri dny zpet jsem zacala citit bolest v oblasti siti. Dnes jsem si dovytahla steh a zjistila, ze se tam udelal cerveny bolak, neco jako vridek. Mazu dubovou kurou a framykoinem. Mate s timto problemem nektera zkusenost? Pripadne co pomohlo nebo co vam rekl gynekolog? Chci tam zavolat hned po velikonocich.
Moc vsem dekuju 🙂

lentilkah
3. dub 2021

@motylek123 Ja mela taky na konci siti takovy vridek, nevim, jestli to byl nejaky zbytek stehu, nebo zarostly chloupek, ale trochu jsem to porypala 🙈 a pak se to samo zahojilo.

martaskaaa
3. dub 2021

Neměla jsem sice vřídek, ale rozjetý jeden steh a nejvíc mi pomohl v hojení právě ten framykoin. Tak zkus párkrát denně máznout a uvidíš 🙂

hezz17
3. dub 2021

Nemohla by to být hypergranulacni tkan? To jsem mela ja 😏

motylek123
autor
4. dub 2021

@hezz17 prave vubec nevim... bolels lecba? 🙂

barmil
4. dub 2021

@motylek123 ja to mela, reakce na siti, vsechny stehy mi vylezly a byly na nich jakoby bedary. Steh jsem vytáhla pinzetou, tkáň prostě zmackla, dokud to teklo. Pak natrela Betadine masti. A takhle několikrát denně. Do týdne se to zahojilo.

martulka88
6. dub 2021

@motylek123 Udělal se mi vřídek v 5.týdnu po porodu - zarostl jeden steh - ten nejblíže "vchodu". Dokonce bolel tak, že jsem nemohla chodit. Zkoušeli jsme to mačkat doma, ale za den se to zase vrátilo. Tak jsem jela na gynokologii, doktorka mi to fest vymáčkla a napsala framykoin. Myla jsem se po každé toaletě mycím gelem s dubovou kůrou a mazala 3krát za den framykoinem. Jelikož hnis stále tekl, tak jsem používala intimky a i tak jsem si to jednou za dva dny vymáčkla. Po 2týdnech (od prvního zjistění) se to zahojilo.

motylek123
autor
6. dub 2021

@martulka88 ja bych prave mela mit jen jeden steh co mi rikali v porodnici a ten by dle meho uz mel byt venku. Ale ted uz to neboli, zmacknout mi to nejde, zatim to mazu tak uvidim no.. pry to muze byt reakce na to siti mi rikala sestra u gyn do telefonu

martulka88
6. dub 2021

@motylek123 Já to měla takový červený flek - jako kdyby tam byla modřina.. když jsme o zmáčkli, vyšel druhým vpichem hnis. Tak pokud to bude dobrý, tak jedině dobře. Ale framykoinem člověk nic neztratí.