icon

Vyšetření u lékaře a hlídání dítěte. Jak to děláte Vy?

markulinkarohata
26. lis 2019

Dobry den,prosim jak to mate nebo děláte, kdyz si potrebujete zajit k lékaři. Potrebuji si zajit na gynekologii,každopádně se jedna o vec kterou se mi tu nechce ani zmiňovat a bohuzel nemam hlidani male ktera je ted take nemocná a nechci ji tahat tam kde jsou bacily na vic si to ani to vysetreni s ni neumim moc
dobře predstavit/20 mesicu).A pritel mi furt vyklada,ze si k vuli hlidani nechce brat volno ale on muze jit na ocr ?Nebo jak se to jmenuje.Poradite mi.Jak to děláte vy co nemate hlidani?Dekuji

dobre presatavit.

aurelie34
•
26. lis 2019

@markulinkarohata mám syna 2 roky a čekám druhé dítě, tak že jsem stále u gynekologa nebo i u jiných lékařů. V 90 % beru normálně syna sebou. Akorát na test na cukrovku si vzal manžel dovolenou, ty 3 hodiny by to malý nezvládl. Vždy vezmu do čekárny nějaké knížky, jídlo a tu půl hodinu až hodinu nějak přečkáme, v ordinaci syna postavím do rohu a on už je naučený že kouká a čeká na mě. Žádný z doktorů s tím neměl nikdy problém. Naopak dají vždy synovi nějaký obrázek nebo hračku a tím pádem se syn i těší že zase něco dostane. Myslím že to takhle dělá většina maminek. Manžel si opravdu nemůže brát 3 krat do měsíce volno aby mi syna pohlídal.

eithelwing
•
26. lis 2019

Pokud to jde, požádám prarodiče. Pak musí manžel. Požádá o volno. Případně nám pomůžou sousedi a pohlídaji.
Někdy beru dceru s sebou, ale když je nemocná, tak bych se na to vyprdla a nechala ji doma partnerovi.

Osetrovne si manžel bral, kdyz jsem byla nemocná, střevní viroza s horeckami.

eloise02
•
26. lis 2019

Jak to dělám? Na gyndu se objednám na odpolední termín, kdy je už manžel doma. Neříjkej, že nemají aspoň jednou v týdnu do večera. Za druhé si nemyslím, že by zrovna tam byly bacily, není to infekční, ale gynda. Sestra by dítě tu chvilku taky pohlídala, nebo by si mohlo sednout v převlékací kabince, je to skoro dvouleté dítě, není to mimino. A kdyby to už fakt nijak nešlo, tak si manžel vezme v práci propustku, kterou mi zatím potvrdili úplně všude bez problémů. Třeba jsem takto řešila zubaře, atd. Babičky, ani hlídání nemám žádné.

yennefery
•
26. lis 2019

@markulinkarohata Objednávám se pokud možno na odpoledne. Protože, když nemůže manžel, může babička (taky bohužel pracující a odpoledne je záruka, že kdyzby něco, tak ona to pokreje) Když to opravdu jinak nejde, manžel přijede domu a hlídá, já mu vezmu propustku.

lenickakl
•
26. lis 2019

u nás není problém, aby pohlídal chlap i když už jsme od sebe.. jinak teda v krajním případě bych řešila placeným hlídáním, když by fakt nebyl nikdo z rodiny ani známých.. syn má dva a půl roku a nikdy jsem ho s sebou k žádnýmu doktorovi netáhla kromě zubaře, kam ale chodíme oba dva spolu na prohlídku

veronikav31
•
26. lis 2019

já dceru brala s sebou na gynekologii,když jsem byla těhotná a když jsem šla k doktorce tak mi ji pohlídali sestry a bezproblémů, i syna takto hlídali,když jsem tam potřebovala jít a problém taktéž nebyl,sestřičky jej pohlídali

syrinxka
•
26. lis 2019

Mně hlídala dceru pokud to bylo možné babička a když ne, vzal si manžel z práce propustku a hlídal doma. Já si odskočila k lékaři a nebyl problém. Při nejhorším jsem dceru vzala s sebou, ale to jen výjimečne.

zuzzik82
•
Autor odpověď smazal
•
zuzzik82
•
26. lis 2019

Nech si pro muze potvrdit propustku. Paragraf 191 zakoniku prace.

zelenaesmolda
•
26. lis 2019

@markulinkarohata
nerekla bych,ze na gynde bude nejaka extra koncentrace bacilu,vzala bych ji normalne s sebou.

astyna88
•
27. lis 2019

Manzel.ma flexibilni prac dobu,takze se potkame nekde cestou,preda mi dite a jede do prace. Chodivam proto na co nejdrive. Starsi je ve skolce. Pokud je to rutina,beru dite s sebou,pokud na dele hlida manzel.
Kdyz byl manzel v byvale pravi,kde musel byt na pevnou dobu,vyuzivaka jsem mistni jesle,ktere maji hlidaci sluzbu. Jen me to stalo skoro 400 kc,nez jsem ho vyzvedla zase domu.

babanci
•
27. lis 2019

Brávala jsem je všude s sebou, protože moje rodiče pracovali. Teď, když mám vnoučata a taky pracuji, tak se musí zapojit tatínek a někdy můžu já, mám pružnou pracovní dobu.

markulinkarohata
autor
•
28. lis 2019

@eloise02 tak na gynde kdyz jsem byla naposled tak mi dite nikdo nepohlidal,vysetrovala me s ditetem na brichu,nic moc prijemneho teda...

markulinkarohata
autor
•
28. lis 2019

@zuzzik82 jo to by bylo fajn,kdyby byl ochotny.Jsme ted obe dve nemocne s malou.A on nema zajem cokoliv řešit...jsem uz tak vycerpana....A to mam jit v po na odbery,tahat tam malou kdyz je nemocná na vic se tam ani neda dostat s kocarem

g_m
•
28. lis 2019

@markulinkarohata A nemá náhodou partner nárok na propustku? Já když jdu k lékaři, tak mi manžel dá propustku do práce a jak se vrátím, tak jede zpátky.

g_m
•
28. lis 2019

@markulinkarohata Jo, už vidím odpověď kvůli neochotě manžela, tak to si prostě musíte vyřešit s ním. Dítě máte dohromady, to není jen Vaše... Tady musíte být důrazná Vy, pokud dítě s sebou brát nechcete.

markulinkarohata
autor
•
29. lis 2019

@g_m nasla jsem jeslicky a dam mu je zaplatit

veru22
•
29. lis 2019