Vyšetření u lékaře a hlídání dítěte. Jak to děláte Vy?

markulinkarohata
26. lis 2019

Dobry den,prosim jak to mate nebo děláte, kdyz si potrebujete zajit k lékaři. Potrebuji si zajit na gynekologii,každopádně se jedna o vec kterou se mi tu nechce ani zmiňovat a bohuzel nemam hlidani male ktera je ted take nemocná a nechci ji tahat tam kde jsou bacily na vic si to ani to vysetreni s ni neumim moc
dobře predstavit/20 mesicu).A pritel mi furt vyklada,ze si k vuli hlidani nechce brat volno ale on muze jit na ocr ?Nebo jak se to jmenuje.Poradite mi.Jak to děláte vy co nemate hlidani?Dekuji

dobre presatavit.

aurelie34
26. lis 2019

@markulinkarohata mám syna 2 roky a čekám druhé dítě, tak že jsem stále u gynekologa nebo i u jiných lékařů. V 90 % beru normálně syna sebou. Akorát na test na cukrovku si vzal manžel dovolenou, ty 3 hodiny by to malý nezvládl. Vždy vezmu do čekárny nějaké knížky, jídlo a tu půl hodinu až hodinu nějak přečkáme, v ordinaci syna postavím do rohu a on už je naučený že kouká a čeká na mě. Žádný z doktorů s tím neměl nikdy problém. Naopak dají vždy synovi nějaký obrázek nebo hračku a tím pádem se syn i těší že zase něco dostane. Myslím že to takhle dělá většina maminek. Manžel si opravdu nemůže brát 3 krat do měsíce volno aby mi syna pohlídal.

eithelwing
26. lis 2019

Pokud to jde, požádám prarodiče. Pak musí manžel. Požádá o volno. Případně nám pomůžou sousedi a pohlídaji.
Někdy beru dceru s sebou, ale když je nemocná, tak bych se na to vyprdla a nechala ji doma partnerovi.

Osetrovne si manžel bral, kdyz jsem byla nemocná, střevní viroza s horeckami.

eloise02
26. lis 2019

Jak to dělám? Na gyndu se objednám na odpolední termín, kdy je už manžel doma. Neříjkej, že nemají aspoň jednou v týdnu do večera. Za druhé si nemyslím, že by zrovna tam byly bacily, není to infekční, ale gynda. Sestra by dítě tu chvilku taky pohlídala, nebo by si mohlo sednout v převlékací kabince, je to skoro dvouleté dítě, není to mimino. A kdyby to už fakt nijak nešlo, tak si manžel vezme v práci propustku, kterou mi zatím potvrdili úplně všude bez problémů. Třeba jsem takto řešila zubaře, atd. Babičky, ani hlídání nemám žádné.

yennefery
26. lis 2019

@markulinkarohata Objednávám se pokud možno na odpoledne. Protože, když nemůže manžel, může babička (taky bohužel pracující a odpoledne je záruka, že kdyzby něco, tak ona to pokreje) Když to opravdu jinak nejde, manžel přijede domu a hlídá, já mu vezmu propustku.

lenickakl
26. lis 2019

u nás není problém, aby pohlídal chlap i když už jsme od sebe.. jinak teda v krajním případě bych řešila placeným hlídáním, když by fakt nebyl nikdo z rodiny ani známých.. syn má dva a půl roku a nikdy jsem ho s sebou k žádnýmu doktorovi netáhla kromě zubaře, kam ale chodíme oba dva spolu na prohlídku

veronikav31
26. lis 2019

já dceru brala s sebou na gynekologii,když jsem byla těhotná a když jsem šla k doktorce tak mi ji pohlídali sestry a bezproblémů, i syna takto hlídali,když jsem tam potřebovala jít a problém taktéž nebyl,sestřičky jej pohlídali

syrinxka
26. lis 2019

Mně hlídala dceru pokud to bylo možné babička a když ne, vzal si manžel z práce propustku a hlídal doma. Já si odskočila k lékaři a nebyl problém. Při nejhorším jsem dceru vzala s sebou, ale to jen výjimečne.

zuzzik82
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzzik82
26. lis 2019

Nech si pro muze potvrdit propustku. Paragraf 191 zakoniku prace.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@markulinkarohata
nerekla bych,ze na gynde bude nejaka extra koncentrace bacilu,vzala bych ji normalne s sebou.

astyna88
27. lis 2019

Manzel.ma flexibilni prac dobu,takze se potkame nekde cestou,preda mi dite a jede do prace. Chodivam proto na co nejdrive. Starsi je ve skolce. Pokud je to rutina,beru dite s sebou,pokud na dele hlida manzel.
Kdyz byl manzel v byvale pravi,kde musel byt na pevnou dobu,vyuzivaka jsem mistni jesle,ktere maji hlidaci sluzbu. Jen me to stalo skoro 400 kc,nez jsem ho vyzvedla zase domu.

babanci
27. lis 2019

Brávala jsem je všude s sebou, protože moje rodiče pracovali. Teď, když mám vnoučata a taky pracuji, tak se musí zapojit tatínek a někdy můžu já, mám pružnou pracovní dobu.

markulinkarohata
autor
28. lis 2019

@eloise02 tak na gynde kdyz jsem byla naposled tak mi dite nikdo nepohlidal,vysetrovala me s ditetem na brichu,nic moc prijemneho teda...

markulinkarohata
autor
28. lis 2019

@zuzzik82 jo to by bylo fajn,kdyby byl ochotny.Jsme ted obe dve nemocne s malou.A on nema zajem cokoliv řešit...jsem uz tak vycerpana....A to mam jit v po na odbery,tahat tam malou kdyz je nemocná na vic se tam ani neda dostat s kocarem

g_m
28. lis 2019

@markulinkarohata A nemá náhodou partner nárok na propustku? Já když jdu k lékaři, tak mi manžel dá propustku do práce a jak se vrátím, tak jede zpátky.

g_m
28. lis 2019

@markulinkarohata Jo, už vidím odpověď kvůli neochotě manžela, tak to si prostě musíte vyřešit s ním. Dítě máte dohromady, to není jen Vaše... Tady musíte být důrazná Vy, pokud dítě s sebou brát nechcete.

markulinkarohata
autor
29. lis 2019

@g_m nasla jsem jeslicky a dam mu je zaplatit

veru22
29. lis 2019