icon

Za jak dlouho se zhojí krvavé bradavky při zánětu prsu?

lu31nka
9. pro 2022

Zdravím, už druhý den jsme na ATB kvůli zánětu prsu. Musela jsem přestat kojit pouze odsávám a malého krmíme přes malíček/stříkačku. Mám bradavky úplně do krve a to kojime přes kloboučky 😬 nemyslím si že by to bylo špatnou technikou, kojim úplně stejně jako u prvního syna. Je nám týden tak to přikládám tomu že se syn učí a ty bradavky mi likvidovat tímto způsobem časem přestane... Za jak dlouho se mi bradavky vzpamatují abych mohla zase zkoušet malého přikládat ? Mléka mám zatím naštěstí dost, syn vypije 50 ml a většinou odsaji cca 100ml .

hojda
9. pro 2022

zkus hemagel.

hojda
9. pro 2022

na začátku jsou ty bradavky hodně citlivé, chvilku to trvá, než si zvyknou☹

jjasmina
9. pro 2022

@lu31nka no je fakt, že první dva týdny to byl s prsama masakr no a srovnalo se to. Kloboučky jsem nikdy nepoužívala teda

veronikacv
9. pro 2022

@lu31nka Behem dvou dnu mi krasne pomohl purelan mast. Staci i nejake mensi beleni. Mivaji i v drogerii. (nebo alespon DM melo)
Jinak citlivost jako takova se pri druhem synovi zlepsila cca za 3 tydny / mesic.

gbp
9. pro 2022

@lu31nka ja bych se poradila s laktacni. muzou to delat ty kloboucky, nebo odsavacka. muze tam byt i kvasinka. ze ty umis spravne prilozit, neznamena ze mimco se umi spravne prisat. kontroloval mu nejdo uzdicku? taky bych zkusila hemagel a hodne vetrat. jestli to uz mas hodne. me purelan pomahal jen na takove podrazdene spis. na hojeni bylo nejlepsi samotne mliko nechat zaschnout. pripadne sem cetla o hydrogelovych polstarcich, nebo stribrnych klobouccich, ale to nemam ozkousene 🤷🏼‍♀️ drzim palce 🍀

lu31nka
autor
9. pro 2022

@gbp kloboučky jsem měla i u prvního syna a žádný problém nebyl tak nevím co se teď děje 😓
Odsávačku jsem začala používat až když už jsem to nemohla vydržet bolesti a hodně mi ulevila.
V porodnici na nás koukali dětské sestřičky při kojení a všechno bylo v pořádku 😬 mam to právě že hodně 🙈 poslala jsem manžela pro ty hydrogelove polštářky i když ta cena je šílená tak snad to pomůže 🤗

mysh_me
9. pro 2022

Ano hydrogelove polstarky! Pokud uz to mas do krve, potrebujes to zahojit a to co nejrychleji. Ja se trapila cely prvni mesic nez jsme ty zatracene polstarky koupili, a pak si nadavala ze jsem to neudelala driv! Bylo to jedine co pomohlo a skutecne to rany zahojilo. Ani hemagel mi nepomahal, resp trochu to zatahl, ale po dalsim kojeni jsem byla zas tam kde jsem byla. O nejakych mastickach ani nemluve, purelan je super, ale na prevenci a podrazdeni, ne na hojeni ran...
Zpetne si myslim, ze to bylo opravdu tim, ze bradavky nebyly zvykle a jak se na zacatku casto priklada, aby bylo dost mleka, proste to nedaly. Mela jsem techniku spravnou podle sester v porodnici, i LP kterou jsem si pozvala domu nic nezjistila, proste vse bylo v poradku az na ty prsa... a kdyz jsem je konecne zahojila, bylo to super a zacala jsem si kojeni uzivat. Pamatuju si presne den, mimcu byly uz tri mesice, a ja rikam najednou manzelovi, hele me neboli prsa! Poprve od porodu me neboli prsa 😀 ale jak rikam, ja to zacala resit az pozde, prvni mesic jsem jen trpela a nemela reseni... preju at se ti to zahoji rychleji 😉

lu31nka
autor
10. pro 2022

@mysh_me mám na sobě ty polštářky skoro 24 hodin a je to úplně nebe a dudy oproti včerejšku 💪 ty peníze za to opravdu stojí 🥳 už zvažují jestli malého zkoušet přikládat ale bojím se abych to neuspechala a ty bradavky neměla hnedka zpátky na začátku 😵😶

jirovapa
10. pro 2022

@lu31nka úplně stejný problém jsem měla u 3 prcka, přitom předchozí děti a kojení nebyl problém 🤦‍♀️. Pomohli mi hydrogelové náplasti na bradavky od Medely a Purelan. Ještě jsem měla vyhlídnuté náplasti ze stříbra, ale nakonec se mi bradavky zahojily a kojím (nyní syn 10m). Po 6ti nedělí se bradavky začaly hojit. Držte se 🍀🍀🍀🍀🍀

lu31nka
autor
11. pro 2022

@jirovapa včera už jsem začala zkoušet malého přikládat protože ty polštářky opravdu začali zabírat, ale stejně musím nakonec odstrikat a dát zbytek mlíka stříkačkou protože syn toho moc nevytahne a rve hlady 😬 tak snad si to sedne 🤗

jirovapa
14. pro 2022

@lu31nka určitě si to sedne, jen to chce čas a trpělivost 😊. Když si teď zpět vzpomenu jak to bolelo, tak nechápu, jak jsem to vydržela, ale zároveň když teď kojím, tak vidím, že to za to stálo 😍. Držím palce 🍀, to vybojujete 🙂. Ještě si pak nechce v zásobě nějaké ty náplasti, občas je ještě teď použiju, když prckovi rostou zuby a občas si kousne, tak jsou ty bradavky nějak víc citlivější než u předešlých dětí (nedávno po dvou kousnutích jsem je zase měla do krve). 🤷‍♀️🙂 Taky nechápu čím to je, ale prostě je to tak.

lu31nka
autor
15. pro 2022

@jirovapa naštěstí ty náplasti opravdu zabrali a kojime. 😍 Není to teda nejpříjemnější ale věřím že si to sedne 🤗 sice jsem nebyla nadšená že týdenní miminko a už do sebe Peru ATB ale ta okamžitě zabrala a věřím že jsem udělala dobře 🌞