Žádná menstruace

reniikk
14. lis 2016

Ahojky..
Chtěla bych vědět nějaký názor na mou situaci.
Od 17ti let jsem brala antikoncepci, pred tim zadna MS, po vyvolavackach taky nic, proto mi dr. nasadil HA. Cca pred 2 lety jsem HA vysadila, protoze mi doktorka udelala testy na trombozu. Prislo se na to, ze mam leidenskou mutaci heterozygot, tudiz mi doktorka rekla, at HA vysadim. Od te doby zadna MS. Vyzkousela jsem toho opravdu hodne.. Od zmeny jidelnicku, pridani chlorelly, brala jsem i gynex, ruzne dalsi metody jako dolorem, kranio atd. atd. Kdyz jsem vymenila znovu gyndarku, poslala me do CARu. Mela jsem jiz udelany hormonalni profil, kde vyslo, ze mam nizke hladiny hormonu, jeden snad nemam mit vubec. Mam mensi delohu a je pry v "klidovem rezimu" jak kdyby pri menopauze. Plus mam jeste nizkou sliznici. Jinak vse v poradku, jsem zdrava, stitna zlaza naprosto v pohode, mam podle me tak akorat pohybu.. Spermiogram vysel celkem v pohode. Dr. Z CARu mi predepsala estrimas 3x denne a musim si k tomu pichat skrz mutaci fraxiparine. No a pry se uvidi jak zareaguju ale hned nam naznacila, ze by byla nejlepsi IVF. Jinak je mi ted 22 let. A chtela jsem se zeptat co si o tomhle vsem myslite? Mam sanci ze otehotnim prirozenou cestou? Myslite ze je jeste nejake vysetreni, ktere by mohlo ukazat, kde je problem? Btw rikala jsem si, ze bych nejdrive chtela upravit MS, neprijde mi moc normalni ze ji 2 roky nemam.. A pak by snad nebyl problem normalne otehotnet.
Pardon za tak obsahly text :D

lv
14. lis 2016

Měla jsi ms někdy? Nevím, jestli jsem správně pochopila, že ne.. no, jsem laik, ale s nízkou hodnotou/absenci hormonu mít ms nebudeš, hormony pravidelně abys měla ms se smí, u té mutace? Mě reálný moc na úpravu cyklu, či spíš nastolení cyklu a přirozené početí nesedí. Promiň, asi jsem tě nepotěšila.

reniikk
autor
15. lis 2016

No pri antikoncepci jsem MS mivala.. Bohuzel "sama od sebe" jsem nikdy nemenstruovala. No teoreticky bych hormony vubec brat nemela, na druhou stranu v CAR mi uz nasadili estrimax plus teda injekce na redeni krve.. Tudiz asi s tady tema injekcema hormony asi muzu.. V pohode, stale muzu aspon v hloubi duse jeste verit.. Co mi zbyva, jeste moznost na prirozene otehotneni nebo nastoleni norm. cyklu nechci uplne vzdat..