icon

Zamlklá těhotenství, jaká je příčina?

trochustesti
23. črc 2017

Ahoj, čím víc tady listuji, tim míň co se nam děje rozumím... Jsem po třech zamlk.těhotenství, poprvé skoro před dvěma rokama, druhé v květnu a třetí teď v červenci. Má vyšetření jsou v pořádku, přítele jsem konečně přesvědčila na kliniku na spermiogram..., ale (díky jisté narážce) když se podařilo počít tak by spermie měli být v pořádku, ale nechápu proč se plod přestane vyvíjet ?! :( máte zkušenost s příčinou ? Děkuji za odpovědi

Strana
z2
trochustesti
autor
24. črc 2017

P.S.: určitě sem dám vědět výsledky ;)

volfici
24. črc 2017

@trochustesti držím palce! 😉

lennus
25. črc 2017

@amabilis Imunologické vyšetření se dělá tak, že ti vezmou asi šest ampulí krve a když je problém, jsi pak sledovaná zvlášť v těhotenství právě u imunologa

trochustesti
autor
28. črc 2017

Tak vás zdravím, nějak to bez boje neumím a hlavně neumím nečinně čekat... takže jsem si pořídila DVD Mojžíšove + čaje + drmek + gynex a pro partnera kotvicnik. Nebudu to tlačit na sílu a přehánět, ale aspoň to tělo chci povzbudit bylinkama at přijde MS. Přiznávám ze přemýšlím jak by proběhla druhá MS, tak bych to chtěla zkusit se ještě pokusit. Četla jsem že i kortikoidy a něco na redeni by taky pak mohlo pomoct... mám 29 a uz tak sem musela čekat než bude partner chtít... Co myslíte mame to zkusit ?

amabilis
28. črc 2017

@trochustesti Jak kortikoidy, tak léky na ředění krve jsou na předpis a dávají se na základě vyšetření, takže se obávám, že bez partnera to asi nepůjde. Jinak jestli můžu poradit, pořiď si ještě femibion. Je to kyselina listová, ale v naštěpené formě. Nedostatek kyseliny listové taky může způsobovat potraty. dá se samozřejmě koupit i obyčejná, ale v tomto případě bych asi zvolila dražší variantu, protože se může stát, že ji tvoje tělo neumí správně využít, takhle to budeš mít na jistotu. tak držím palce.

lennus
20. srp 2017

@alpinka1 Prosím tě, jak často za paní profesorkou jezdíš? A stačí si jen zavolat a objednat se, bere nové pacientky? Mně zjistili imunologický problém a prý ona je kapacita, ještě dr Malíčková z Prahy, ale ta bude končit na pracovišti na Karláku bohužel. Děkuju.

alpinka1
23. srp 2017

@lennus Ahoj. Do Plzně myslím, že stačí zavolat a objednat se, myslím, že bere, jen počítat s delší objednací lhůtou. My jsme tam jezdili i s manželem a byli jsme tam asi celkem 3x. V podstatě jen zjišťovala příčinu a potom nás předala do péče gynekologovi. Máme se ozvat zase až v těhotenství, ale to jsme teď z vlastního rozhodnutí odložili, takže dál nevím. K dr. Malíčkové jsem chodila předtím, byla fajn, jen už nevěděla co s námi a na rovinu nám řekla, že nám asi nedokáže pomoct.

lennus
24. srp 2017

@alpinka1 Díky! Nevím, zda už máte mrně, ale pokud se snažíte dlouho, máš nárok na lázně, já byla před létem, kdybys chtěla, mrkni na moje články o Fr. lázních.

alpinka1
25. srp 2017

@lennus nemáme. nějak jsme si po čtvrtém potratu dali pauzu. podívám se na tvé články, docela mě ta možnost zajímá. A nabídl ti to dr nebo jsi s tím musela přijít sama? a jak dlouho jsi tam byla? a finančně jestli ti nevadí o tom mluvit?

lennus
26. srp 2017

@alpinka1 Nenabídl, tohle většinou nenabízí, jsou tu i dvě diskuze (o lázních a Fr. lázních) a holky si na to většinou musí přijít samy, mně to doporučila kamarádka po třech potratech, byla přede mnou. Byla jsem tam tři týdny, doplácela 5tis., můžeš i víc či míň, záleží, v jakém jsi hotelu. Vše je v těch článcích, ale klidně mi napiš, kdybys cokoliv potřebovala.

trochustesti
autor
3. zář 2017

Takže; partneruv spermiogram je v pořádku, v úterý jdeme na genetické vyšetření, jsem z toho docela nervózní ale věřím že to bude také v pořádku. V pondělí jdu k Dr. pro kopii sper., po vyšetření mám přijít pro výsledky a domluvit se na další vyšetření - laparoskopii. Ale čekání mě nebaví a tak bych to chtěla mít dříve než budou výsledky. Mate prosím někdo zkušenost s tímto vyšetřením ? Bylo Mi řečeno, že můžu mít srust který brání vyzivovani plodu a proto ty pozraty...

trochustesti
autor
3. zář 2017

*potraty

volfici
3. zář 2017

@trochustesti myslíš výsledky genetiky? Na ty jsme čekali dva měsíce. Nechceš místo laparoskopie zkusit raději něco šetrnějšího, třeba HyCoSy? To je ambulantní, bez řezání, bez narkozy, zjistí to samé jako při laparce..... A určitě bych se zkusila zeptat, jestli to nemůžeš stihnout absolvovat při čekání na výsledky genetiky. Není to nic proti ničemu.

trochustesti
autor
3. zář 2017

@volfici Výsledky genetiky mi říkaly ze budou do měsíce, tak doufám. Aha, třeba sem rekla špatný nazev vyšetření, ma to být vyšetření kamerkou, dělá se to v narkoze, ale Dr říkala že ja bych zvládla jen cipek do konečníku, a ma to zjistit zda nemám srust

trochustesti
autor
3. zář 2017

@volfici a co je prosim HyCoSy ?

volfici
3. zář 2017

@trochustesti to je taky vyšetření na průchodnost, ale s kontrastní tekutinou pod ultrazvukem

trochustesti
autor
3. zář 2017

@volfici aha, je to histeoskopie ?

volfici
3. zář 2017

@trochustesti ne, hysteroskopie je vyšetření dělohy

trochustesti
autor
3. zář 2017

@volfici no ale tu přece potrebuju vyšetřit. Otěhotnět, otehotnim, ale přestane se vyvíjet plod

volfici
3. zář 2017

@trochustesti no to já nevím, co potřebuješ vyšetřit, psala jsi o laparoskopii, měla jsem za to, že ti s ní chtějí vyšetřit vejcovody. K tomu jsou ty alternativy co jsem psala.

trochustesti
autor
3. zář 2017

@volfici chvilkama bych potrebovala i hlavu vyšetřit 😀 uz chápu. Zítra se dr zeptám jestli by nebylo cokoli možné.

sevass
11. zář 2017

@lennus ahoj, já mám diagnostikovanou komplementopatii.
Chtěla jsi něco vědět?

trochustesti
autor
11. zář 2017

@sevass a to znamená ?

sevass
11. zář 2017

Co znamená komplementopatie? Myslela jsem, že Ti ji diagnostikovali ..
Je to porucha jedné z drah - v mém případě lektinové dráhy.
Zjednodušeně snížená imunita - jedné jakoby z cest, kudy mohou bakterie do těla, nefunguje ochrana proti nim, nebo jak to říct lépe..
V těhotenství to znamená dostávat imunoglobuliny, Utrogestan do 32tt, vitamín D a kontroly krev co 6 týdnů. Riziková poradna v těhotenství.

V běžném životě snad jen větší náchylnost k nemocem, infekcím.

Strana
z2