Zapáchající bílý výtok z pochvy

ponozka123
9. lis 2018

Dobrý den, asi to jsem nepatří, ale potřebuji pomoc. Je mi 13 let a už pár let mi z pochvy vytéká smradlavý výtok. Je to nepříjemné, když to občas začne ve škole zapáchat a já nevím, co s tím. Dříve jsem to brala, že to má každá dívka (okolo toho dvanáctého roku) a neřešila jsem to, ale teď už vím, že to asi nemá každá a že je zatím něco. Nesvědí nic "jen" je to nepříjemně cítit. Prosím, poraďte.

sniper787
9. lis 2018

asi kvasinky zajdi si doktorovi

valca08
9. lis 2018

Ahoj je mi taky 13 let a musím říct že něco takového se mi nikdy nestalo. Vypadá to na kvasinkovou infekci podívej se na net píšou tam o tom víc. Řekni to mamce a nejspíš by bylo dobré navštívit doktora (gynekologa)

sahrazad1
9. lis 2018

Nejlépe k doktorovi, nebo aspoň z lékárny boraxove globule. Jsou volne k prodeji.

renmi
9. lis 2018

Neboj se zajis s mamkou k lékaři, není to taková hrůza jak se zdá 🙂 navíc si můžeš vybrat ženu lékařku, aby jsi se treba tak ne styděla. I když za mě lepší chlapi :D přijdu mi jemnější

martaskaaa
9. lis 2018

Pomáhá mast Macmiror (myslim, ze je bez předpisu)

merope
9. lis 2018

Kvasinky by podle mě měly i svědět - ale tohle ti nikdo neporadí. Může to být klidně v principu cokoli a opravdu nejlépe navštívit gynekoložku/gynekologa. Pokud máš dobrý vztah s mamkou, tak si ji zkus někdy doma vyhlédnout a domluvit se, zda by tě mohla objednat třeba tam, co chodí ona a můžete jít spolu. Nemělo by to být nic strašného, na mladé holky bývají často velmi jemní a opatrní právě proto, že si uvědomují, že je to pro ně všechno nové. Existují případně i vyloženě dětští gynekologové, ale nejsem si jistá, nakolik je to u tebe nutné, když už menstruuješ.

priefi
9. lis 2018

@ponozka123 chtelo by to ster, aby se vyloucila bakterialni infekce. Na zaklade toho steru, dr.aplikuje lecbu. Nektere divky maji ale intenzivnejsi vytok, ale je divne, ze zapacha. Zkus pouzivat intimky, nejlepe neparfemovane, nevim, jak jsi na to s hygienou, ale bylo by dobre rano a vecer se tam dole sprchnout a pouzit intimni mydlo, nejlepe s kys.mlecnou, jako napr. Laktacit.

merope
9. lis 2018

@priefi Intimky nepoužívat!! Rozhodně ne pravidelně. Naopak pravidelné používání intimek = skvělé prostředí pro infekce. Aspoň tolik si pamatuji z jednoho povídání jednoho gynekologa, jak za ním chodí pravidelně žena s kvasinkami a on se jí pravidelně pokouší vysvětlit, že dokud bude denně nosit intimky, tak se toho prostě nezbaví.

priefi
10. lis 2018

@merope fakt? To slysim prvne. Mi teda intimky nic takoveho neudelaly. Nepocitajic teda ty vonave, to je zlo, to byl maler nasvete raz dva. Mi osobne treba vadi, kdyz vytok mam na kalhotkach, je to neprijemne, blbe se to cisti.... ale to je asi pripad od pripadu. Nektere zeny maji vice sekretu, nektere mene. Treba ted v tehu bych bez intimky asi vubec nefungovala 😅

martaskaaa
10. lis 2018

@priefi já měla vytok zapachajici i kdyz jsem se koupala treba 2x denně, nosila jsem v lete tanga a nebyly z bavlny ale z elastenu, kdy pak pokozka tolik nedycha a snadno se zapoti, zapari a, vzniknou bakterie. Snad 2-3 měsíce jsem zkousela vymenit sprchac za intimni nebo sprchovat jen vodou a nepomahalo nic, ani canesten. Az pak mi dr doporučil mast Macmiror a asi za 3 dny bylo po všem 🎉 jinak v tehu to byl teda masakr, bez intimky to neslo, stacilo si jen kejchnout a musela jsem malem menit spodary 😂 ted mi konci sestinedeli a pouzivam je také. Nevim teda co je pravdy na tom co jsi psala, ale zrovna tak bakterie mohou byt s klasickyma vlozkama i tamponama při ms.

merope
10. lis 2018

@priefi Já už to četla mnohokrát. A popravdě vezmu-li si, co mě dělají i jen obyčejné intimky (při konci MS), tak se vůbec nedivím (zapáchá to hnusněji než by mohl snad jakýkoli výtok). Prostě "to" nevětrá = super prostředí pro růst jakýchkoli bakterií.

Já nepoužívala intimky ani v prvním trimestru, kdy jsem měla vysoké dávky utrogestanu - jenom jsem nosila světlé kalhotky a občas je i uprostřed dne převlíkala.

Někdo ale na kvasinky netrpí a může dělat cokoli a je v klidu, někomu "stačí" i jen elastické spodní prádlo a šup, problém je na světě. Proto všude doporučují třeba v těhotenství bavlnu, právě kvůli všemožným rizikům kvasinek (ač se hůř pere) a následně i žehlit. To třeba nedělám, nosím typicky elastan nebo funkční materiály, ale večer je to zapaření často už docela cítit. Ale nosím s sebou teď malý ručník a kde můžu používám bidety a musím říct, že veškerý zápach ze zapařování, co mě kdy trápil, pak není.

priefi
10. lis 2018

@martaskaaa ja prave psala, ze slysim prvne, ze intimnky delaji problem, to psala @merope. Mno... ja tanga nemuzu vubec, to bych mela hned na maler zadelano. Ja prave mela problemy s kvasinkami a snazila se pak eliminovat vse, co se dalo. Vytok me trapi od puberty, ale kdyz ster je ok, tak predpokladam, ze tam teda nejsou ani kvasinky ani bakterie, takze pokud nesvedi atd., tak proste beru to tak, ze mam smulu... mno a to tehu... no comment 😅 kychnuti, kasel, zvraceni... a hned se muzu pomalu prevlikat 😂 uz se tesim, az bude po porodu. To same jsem mela i u syna, takze se tim nijak nestresuji, po porodu uz bylo zase lip (tech veci po porodu ustoupilo docela dost, neskutecna uleva 😂😂😂)
@merope tak to ja se snazim cistou bavlnu, elasteny a spol minimalne, nedela mi to dobre. Intimky nastesti ok.

elinka1234dima
2. říj 2023

Ahoj 😉 lidi kdo by mi poradil mám smradlavou moc a výtok . Už si nevím rady co stím hrozně to zapáchá .